Skocz do zawartości
gorgi

Kilka Pytań Pół-pr0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem tak jakby pół-pr0.

Aktualnie chcę podkręcić moją nówkę sztukę P4 2.53 i nie wyciąga więcej niż 2.7 . NA 2.75 wywala fatal błąd w SP2004.

Seryjnie procek miał 133 x 19. Max jaki udało mi się osiągnąć to 140 x 19.

Błąd brzmi tak :"FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4; Hardware failure detected, consult stress.txt file."

Z tego co się domyślam to albo chodzi o pamiątki albo o sprzeczkę sprzętu?

Czy może mi ktoś pomóc? a skąd wziąć info jaki volt mają pamiątki?

Dadam że mam s478. P4 na northwood z 01 roku, Płytę Chaintech 9EJS1 Zenith, A pamięci kingstona ddr1 pc 3200.

A i jeszcze z płytą jest problem ale obecnie nad tym pracuje a TU jest link do posta o płycie na który jeszcze nikt nie odpowiedział :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Przy zwiększaniu fsb zwiększa sie szyna pci/agp i możesz rozwalić dyski, napędy i karty w slotach. Przy 166 załączy sie następny dzielnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem jak mówiliście ale komp nie startuje. Wyskakuje błąd odnośnie ramu a dokładniej ""Expand compressed BIOS code to DRAM"" dam jeszcze kilka fotek które pomogą wam cośwymyśleć bo mi nie idzie :( TO ADRES DO ZDJĘĆ, Dodam tylko że AGP zawsze blokuje na 66.

Co Wy o tym myślicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

próbowałem ale nie szło. A ile VOLTów na ram?

Zrobiłem jak napisałeś Ram na 2.9 czy 3.0, komp doszedł do windy ale potem reset. Po resecie hebrajskie literki i czerń...

Edytowane przez gorgi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi