Skocz do zawartości
AdrianBB

Problem Z Wgraniem Systemu Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Zgłaszam się do Was z następujacym problemem, po zmontowaniu sobie kompa: Płyta JetWay P4XFB, procesor Celeron 2GHZ, 256 SDRAM, GF4 i próbach wgrania systemu XP, komputer sie zwiesza po pierwszym resecie, podczas instalacji systemu. Zostaje od 39 do 33 minut i w tym czasie następuje kompletny zwis progamu instalacyjnego. Próbwałem na innych RAMach, oraz na nowej kopii płyty instalacyjnej i dalej to samo. :cry:

Jeśli ktoś miał podobny problem może wie jak i pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest kilka mozliwosci.

Sprzet sie moze przegrzewac. Zasilacz moze byc za slaby. Plytka instalacyjna porysowana i dlatego sie nie wszystkie pliki kompiuja.

O ile wiem gdy masz oryginal to mozesz sciagnac z internetu taka sama wersje legalnie... dalej chyba wiesz co trzeba zrobic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka wersje windy ladujesz xp? xp sp2? ja ostatnio mialem jazde z winda. ladowalem sp2 syski w raid 0. podaje sterowniki f6 i jade i zwis. podpinam awaryjny hdd na ide i laduje na raid i wchodzi tyle ze sytem laduje sie na d...... draznilo mnie to . robilem wiele roznych klockow zeby zaladowac xp sp2 o nic. w akcie desperacji sprobowalem xp .......... i zainstalowal sie bez bolu potem tylko dogralem sp2. moze u ciebie bedzie podobnie

probowalem 3 kopii xp z sp2 wiec to nie wina plytek, tylko tego genialnego systemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualnie jeszcze ustawienia ACPI w bios.

Raczej APIC, nie ACPI wydaje mi się.. :blink:

Podobna nazwa, ale to dwie zupełnie różne rzeczy.

ACPI to standart zasilania komputera, a APIC to moduł przerwań (IRQ) - i jeżeli są konflikty przerwań to mogą się takie problemy pojawić (miałem właśnie podobne na serwerze z konfliktem przerwań na module APIC - ostatni w sig'u)

Nie miałeś dotychczas problemu z żadnym urządzeniem? Spróbuj sprawdzić jakimś programem pod DOS czy nie ma konfliktów zasobów..

Pzdr.

Edytowane przez obiboqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi