AdrianBB Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Witam!! Zgłaszam się do Was z następujacym problemem, po zmontowaniu sobie kompa: Płyta JetWay P4XFB, procesor Celeron 2GHZ, 256 SDRAM, GF4 i próbach wgrania systemu XP, komputer sie zwiesza po pierwszym resecie, podczas instalacji systemu. Zostaje od 39 do 33 minut i w tym czasie następuje kompletny zwis progamu instalacyjnego. Próbwałem na innych RAMach, oraz na nowej kopii płyty instalacyjnej i dalej to samo. :cry: Jeśli ktoś miał podobny problem może wie jak i pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Windows oryginalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianBB Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Jest kilka mozliwosci. Sprzet sie moze przegrzewac. Zasilacz moze byc za slaby. Plytka instalacyjna porysowana i dlatego sie nie wszystkie pliki kompiuja. O ile wiem gdy masz oryginal to mozesz sciagnac z internetu taka sama wersje legalnie... dalej chyba wiesz co trzeba zrobic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Zmień zasilacz lub grafikę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 U mnie na GF 4 winda Xp sie ok instalowala. A zreszta... gdy zmieni grafike to zasilacz bedzie musial raczej musowo dokupic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 a jaka wersje windy ladujesz xp? xp sp2? ja ostatnio mialem jazde z winda. ladowalem sp2 syski w raid 0. podaje sterowniki f6 i jade i zwis. podpinam awaryjny hdd na ide i laduje na raid i wchodzi tyle ze sytem laduje sie na d...... draznilo mnie to . robilem wiele roznych klockow zeby zaladowac xp sp2 o nic. w akcie desperacji sprobowalem xp .......... i zainstalowal sie bez bolu potem tylko dogralem sp2. moze u ciebie bedzie podobnie probowalem 3 kopii xp z sp2 wiec to nie wina plytek, tylko tego genialnego systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Może inaczej: Na czas instalacji niech włoży cokolwiek innego - byle tylko obraz wyświetlało (nawet S3 Trio na PCI). Po instalacji włoży z powrotem GF. Ewentualnie jeszcze ustawienia ACPI w bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Ewentualnie jeszcze ustawienia ACPI w bios.Raczej APIC, nie ACPI wydaje mi się.. :blink: Podobna nazwa, ale to dwie zupełnie różne rzeczy. ACPI to standart zasilania komputera, a APIC to moduł przerwań (IRQ) - i jeżeli są konflikty przerwań to mogą się takie problemy pojawić (miałem właśnie podobne na serwerze z konfliktem przerwań na module APIC - ostatni w sig'u) Nie miałeś dotychczas problemu z żadnym urządzeniem? Spróbuj sprawdzić jakimś programem pod DOS czy nie ma konfliktów zasobów.. Pzdr. Edytowane 14 Lipca 2007 przez obiboqs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Nie, raczej ACPI: http://bios.i-slownik.pl/power_management_setup.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Nie, raczej ACPI: http://bios.i-slownik.pl/power_management_setup.php A z ciekawości pytając: co wspólnego może mieć ACPI z tego typu problemem..? :? A APIC i zasoby swoją drogą :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...