Gh0st7 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) Witam, Prosze o rade odnosnie zasilacza do zestawu skladajacego sie z: AMD Athlon X2 3600+ Brisbane DFI Infinity NF Ultra II-M2 OCZ Gold 2X1GB 800MHz Palit 8600GT 2xHDD 2xDVD Chcialbym miec maly zapas mocy, aby przy nastepnej modernizacji sprzetu nie trzeba bylo wymieniac zasilacza. Co sadzicie o YESICO SILENTCOOL SC-430E PS12? Myslalem takze o zakupie Hiper HPU-4M530, ewentualnie ZALMAN zm-460-aps. Zrezygnowalem z Chiefteca po przeczytaniu komentarzy odnosnie jego glosnej pracy i ogolnie pogorszeniu jakosci produktow tej firmy. Chcialbym zmiescic sie w okolicach 200zl. Z gory dziekuje i pozdrawiam. Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Gh0st7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Tu się nie dyskutuje o zasilaczach, do zamknięcia. Tak po za tym mam do sprzedania zasilacz EVER 480 wat za 200zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 http://zenfist.pl/pID/1093.htm http://allegro.pl/item215835626_zasilacz_a...n_box_nowy.html Lub nieśmiertelny Huntkey HK350-AP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Za 200zl to bierz Huntkey HK-350AP Edytowane 14 Lipca 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0st7 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Ale czy moc tego Hunkey'a nie stanie sie slabym ogniwem przy kolejnej modernizacji sprzetu? Btw moglibyscie sie chociaz zdawkowo ustosunkowac do zaproponowanych przeze mnie zasilaczy? Dzieki wszystkim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Hunkey ciągnie C2D@OC i 8800GTX zasilacz naprawdę potężny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0st7 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Moze uda mi sie dolozyc jeszcze pare zl, bo widze ze na 4max.pl wersja 400W jest oferowana za 225zl.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 poczytaj sobie o tym zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0st7 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Troche poczytalem, zauwazylem ze wszyscy sie nad nim rozplywaja. Chcialbym tylko jeszcze poznac odp na pytanie czy warto dolozyc te 30zl do wersji 400W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Nie warto bo w 350 moc jest zaniżona i to tak naprawdę spokojnie tyle co 400w ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 To są te same zasilacze z inną naklejką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0st7 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Dzieki serdeczne za wyjasnienie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0st7 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Zuwyazlem ze facet na Allegro ma Enermaxa Liberty 400W za 249zl, warto dolozyc te pare zl w stosunku do HK? Oba zasilacze oferuja podobne mozliwosci? Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez Gh0st7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Bierz HK350w ;) Zmiata on wiekszosc zasilek w kwocie do 250zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0st7 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Tak tez mialem zrobic, ale zobaczylem jeszcze tego Enermaxa, ktory normalnie kosztuje przeciez 300+ pln, poczytalem o nim dobre opinie na forum i zaczalem sie zastanawiac czy nie warto wysuplac pare zl wiecej ;) Btw kiedys zamowilem Enermaxa z Barwkompu, przyszedl do mnie piekny, zlociutki i lsniacy, ale jak sie wkrotce okazalo martwy... Odeslalem, zwrocili kase bo nie mieli nic na wymiane i tak o to skonczyla sie moja przygoda z Enermaxem. Pozostala mi tylko szpanerska naklejka na obudowie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0st7 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dobra ostatnie pytanie (serio ;) ) - widze ze w tym momencie jest problem z dostepnoscia HK w zwiazku z tym czy Enermax Liberty 400W w cenie 249zl bedzie dobra alternatywa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) a ja polecam Pentagram 460W Silent Power miesci sie w kwocie i jest bardzo stabilny;) Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez S1Sweet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0st7 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ktos cos moze powiedziec na temat tego Enermaxa? Czy za ta kase warto brac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A może taki Chieftec 420W Nie wiem czy jest on lepszy od wyzej wymienionych zasilek ale jak za ta cene to mysle ze nie byl by glupi pomysl. Sam mam takiego i jestem z niego bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A może taki Chieftec 420W Nie wiem czy jest on lepszy od wyzej wymienionych zasilek ale jak za ta cene to mysle ze nie byl by glupi pomysl. Sam mam takiego i jestem z niego bardzo zadowolony.Pogięło Cię? :wink: Te chiefteci możną o wiele, wiele taniej wyrwać to po pierwsze :wink: Bierz Huntkeya i nie marudź Gdzie mieszkasz? Bo w proline w niektórych miastach mają na stanie http://www.proline.pl/shop.php?prodid=HUNTKEY+HK350+AP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0st7 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 No o Chieftechach czytalem ze sa glosne i wcale nie rewelacyjne. Mieszkam w Zielonej Gorze, czyli w zadnym z tych miast gdzie maja sklepy, ale moze uda sie zamowic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Jeśli jeszcze aktualne to polecę Seasonic S12II-380, 380W. Stabilny i bardzo cichy, cena też nie odbiega od tego czym dysponujesz. Po małych przejściach z Amacroxem Warrior 500W stanęło na S12II-380 i jestem b. zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Jeśli jeszcze aktualne to polecę Seasonic S12II-380, 380W. Stabilny i bardzo cichy, cena też nie odbiega od tego czym dysponujesz. Po małych przejściach z Amacroxem Warrior 500W stanęło na S12II-380 i jestem b. zadowolony. Też mam ten zasilacz - jest praktycznie niesłyszalny. Najcichszy zasilacz jaki kiedykolwiek widziałem ( są co prawda jeszcze całkowicie pasywne ale je darujmy sobie ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Niesłyszalny kosztem wydajności prądowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Niesłyszalny kosztem wydajności prądowej.Co masz na myśli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 To mam, że głośniejszy i tańszy sirtec bije go po pysku i to bez łachy. W seasonicach z elektroniki powywalali wszystko co tylko mogli żeby był cichy i się nie grzał, niestety, kosztem wydajności właśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) To mam, że głośniejszy i tańszy sirtec bije go po pysku i to bez łachy. W seasonicach z elektroniki powywalali wszystko co tylko mogli żeby był cichy i się nie grzał, niestety, kosztem wydajności właśnie.No tak - w tej cenie można mieć coś mocniejszego i głośniejszego, oczywiście ( choć z drugiej strony 27A na 12V nie jest mało ). Kwestia wyboru. Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 z elektroniki powywalali wszystko co tylko mogli żeby był cichy i się nie grzał, niestety, kosztem wydajności właśnie. Tak z ciekawości, bo fizykiem ani elektronikiem to nie jestem. Co to jest wydajność?? Zasilacz jest 80+, więc sprawność ma wysoką. A jeśli dobrze rozumiem to znaczy, że mało prądu traci na grzanie się, a właśnie ponad 80% z tego co ciągnie z sieci to idzie na zasilanie kompa. Wydajność mała - czy to oznacza, że nie jest w stanie oddać 380W i ta wartość jest zawyżona ?? Fakt - ma słabe 3,3V i 5V, ale 12V ma b. mocną. Po prostu nie rozumiem Twojej wypowiedzi odnośnie punktu "wydajność". Bo to, że są mocniejsze i lepsze zasilacze to wiem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Wydajność prądowa przy zachowaniu odpowiedniej stabilności napięć. Maksymalne natężenie prądu jaką jest w stanie dostarczyć zasilacz przy zachowaniu danej tolerancji napięć. Wydajność prądowa a sprawność to dwie osobne kwestie, niestety to drugie w dużej mierze zależy od pierwszego i w zależności od konstrukcji zasilacza zależność ta może być skorelowana dodatnio lub ujemnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafaello7 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) Chieftec 450W 171.00 zl http://www.apollo.pl/store/show_detail/16462 Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez Rafaello7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...