Marvin Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Witam kupiłem przez Allegro radzia X1950PRO Sapphire'a. Wczoraj dostałem paczkę. Zainstalowałem kartę i przystąpiłem do testów. Wszystko chodzi ok, aż tu nagle buch i komputer sie wyłączył. Sytuacja powtarza się mniej więcej po upływie 3-4min w grach i 3Dmarkach. Przystąpiłem do oględzin karty i odkryłem, że jeden z elementów jest naderwany jego fota: Właśnie owa mała "kosteczka" jest naderwana z jednej strony i się tak giba :) Czy to może powodować zwiech karty, jeśli tak to czy naprawią mi to, jeśli karta jest na gwarze ?? Karta w DirectDraw działa spox, w 3D zero artefaktów tylko te zwiechy... A moze potraktować to niewielką ilością cyny ;) Za wszelkie sugestie z góry THX. Edytowane 14 Lipca 2007 przez Marvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) A to nie będzie kwestia zasilacza ? Edytowane 14 Lipca 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 chyba trzeba się z kontaktować z typkiem z allegro. niech zabiera kartę i oddaje kasę. ale najpierw sprawdź czy to samo występuje na mocniejszym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Panowie, ale co to za układ jest i za co on odpowiada ?? Znalazłem zdjęcie lepszej jakości na którym lepej go widac. PCB Asusa, ale różnią się tylko kolorem :) Tu macie linkacza do zdjęcia: http://img178.imageshack.us/my.php?image=x...probackbwq8.jpg Edytowane 14 Lipca 2007 przez Marvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Jeżeli jest to uszkodzenie mechaniczne, np jak gość pakował kartę to o coś zachaczył i się element naderwal, gwarancja może tego nie uznać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Kurde teraz ten "kwadracik" odpadł całkowicie... Karta dalej pracuje... Gadałem z gościem i mówił, że w poniedziałek wyjaśnimy sprawę. Bedę jednak ządał się zwrotu kasy. Co prawda facet mówił, że grafa działa u niego bezproblemu tzn działała :) Przy okazji dowiedziałem się, że był drugim właścicielem... Najgorsze jest jednak to, że dogadaliśmy się poza aukcją. Gdyby facet odmówił zwrotu pieniędzy, mam jakąś opcję wyboru... droga prawna, policja ?? Na aukcji było napisane, że karta jest w 100% sprawna, jak widać nie jest. Edytowane 14 Lipca 2007 przez Marvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Dlatego nie robi sie interesow poza allegro , a ten uklad ktory zaznaczyles to albo kondensator albo rezystor , mozesz pobawic sie w elektronicznym.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathraw Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Poszukaj kogoś w serwisach gsm oni takie rzeczy lutują powierzchniowo(jak speca znajdziesz to na gwarze jeszcze ci przyjmą).Firekage To może być jeszcze dioda,a że kondensator to wątpię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...