lukaszzz Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Witam Do tej pory miałem pamięć Elixir 256MB DDR-333MHZ-CL2.5 PC2700. Dokupiłem na allegro dodatkowo 3 kości 256MB tej samej firmy o tych samych parametrach (1 na wypadek gdyby jakaś była uszkodzona) od 3 różnych osób. Włożyłem zakupioną 1 kość pamięci do 2 slotu, na 1 ekranie pojawia się wartość pamięci 512 MB - oznacza to, że pamięć jest OK (to samo zrobiłem z 2 zakupioną kością pamięci, ta również jest OK, 3 zakupiona pamięć niestety nie działa - będzie do zwrotu). Niestety nie mogę wejść do windowsa, nawet w trybie awaryjnym. Wyświetla się niebieski ekran: Prawdopodobnie trzeba ustawić pamięć w biosie: Niestety nie wiem jak to ustawić, może ktoś ma jakiś pomysł. Włożyłem również 2 zakupioną pamięć do 3 slotu, tak aby było 768 MB, ale na 3 kościach pamięci monitor nawet się nie załączył, dopiero po którymś restarcie pojawił się pierwszy ekran ale nie było testu pamięci i nie było przejścia do drugiego ekranu. Nie można było nawet wejść w ustawienie biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 ram timing ustaw na auto - tak na poczatek. potem wachluj kostkami w slotach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzz Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Przestawiłem DRAM Timing na By SPD. Nie miałem wyboru na Auto. Jest tam jeszcze kilka innych rzeczy do ustawienia, ale zostawiłem tak jak jest. Po włożeniu kości do drugiego slotu, nie wchodzi do Windowsa i pojawia się niebieski ekran. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...