fireblade3 Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 tak to wygladalo pod 2.2 /usr/local/sbin/iptables -A PREROUTING -t nat -p udp -d xxx.xx.xx.xx --dport 777 -j DNAT --to 192.168.1.8:21 a teraz prosze to samo na 2.4 pomoze ktos????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 a co za roznica miedzy 2.2.x a 2.4.x? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Taka, że 2.0 ma wsparcie dla ipfwadm, 2.2 dla ipchains a 2.4 dla iptables. Nie wiem jak używałeś iptables na jajku 2.2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 buhehe.. tosmy sie dogadali... paranoik zle mnie zrozumiales... kolo pisze "na 2.2 mam tak.... " , "teraz kce na 2.4 .... " pytanie bylo do niego (w/g jego toku rozumowania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 tak to wygladalo pod 2.2 /usr/local/sbin/iptables -A PREROUTING -t nat -p udp -d xxx.xx.xx.xx --dport 777 -j DNAT --to 192.168.1.8:21 a teraz prosze to samo na 2.4 pomoze ktos????? Ja się zastanawiam skąd on wytrzasnął iptables na 2.2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 tak to wygladalo pod 2.2 /usr/local/sbin/iptables -A PREROUTING -t nat -p udp -d xxx.xx.xx.xx --dport 777 -j DNAT --to 192.168.1.8:21 a teraz prosze to samo na 2.4 pomoze ktos????? Ja się zastanawiam skąd on wytrzasnął iptables na 2.2. To jest juz iptables... a co do iptables na 2.2 to my (PLD) go mamy przeportowanego (versja devel) ;))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Nie lubię wersji dev ;]]] często się krzaczą ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 ludzie to dzialalo pod pld na 2.2 i teraz nie jeczcie czy to dziala czy nie bo to juz wiem wiem ze nie dziala pod 2.4 i chcialbym wiedziec jak to napisac pod 2.4jezeli pomozecie to pomozcie jezeli nie to zamknijcie temat!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuakeR Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 ludzie to dzialalo pod pld na 2.2 i teraz nie jeczcie czy to dziala czy nie bo to juz wiem wiem ze nie dziala pod 2.4 i chcialbym wiedziec jak to napisac pod 2.4jezeli pomozecie to pomozcie jezeli nie to zamknijcie temat!!!!!!!! Przecież to działa na 2.4. O co ci chodzi ? Może powiedz lepiej co chciałeś tą regułką osiągnąć ? (polecam przeczytanie http://rtfm.bsdzine.org/ w celu dowiedzenia się jak zadawać pytania) Zresztą nie wiem jak ci to mogło działać na 2.2 bo tam ewidentnie nie ma netfiltera i iptables (a port na 2.2 IMHO jest *niemożliwy*). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 prosze moderatora o zamkniecie posta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 iptables -t nat -A PREROUTING -p <protokół, np tcp, udp> -i <łącze int. np eth0> --dport <port> -j DNAT --to <adres ip wewnątrz sieci>:<port> lub iptables -t nat -A PREROUTING -p <protokół> -d <ip> --dport <port> -j DNAT --to <ip>:<port> Tak powinno działać. Możliwe, że zła kolejność się liczy. BTW: jajko obsługuje iptables? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...