hellriver Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Witam. Moje konfiguracja to: M2N32-SLI Deluxe 2x512 dd2 Geil 5-5-5-16 800mhz Atholn x2 3800 A problem mam z podniesieniem magistrali.Zmniejszylem mnoznik procka do 5x Pamieci obnizylem do dd400. Wystarczy ze zwieksze magistrala fsb o 5 mhz i winda sie juz nie laduje.Nie wiem o co biega? Mam takie cos w biosie jesli chodzi o chpiset bo zdaje sie ze tutaj jest cos nie tak. Linkboost funcion : disabled Nb to Sb ht frequenc: auto cpu <-> nb ht speed auto nb --> sb ht speed : 5xnb to sb ht frequency Sb --> nb ht speed 5xsb to nb ht fequency cpu <-> nb ht width 16 16 nb <-> sb ht width 16 16 A moze jeszcze cos innego? Pomozcie Prosze Wiekszosc ustawien w biose mam na auto. Ale wydaje mi sie ze nie jest to wina pamieci ani procka. A tak przy okazji jak zwiekszam fsb to pamieci tez ida w gore? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) A Zwiększyłeś Napięcie na Ram i Procu ? Edytowane 14 Lipca 2007 przez britfanka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellriver Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 A Zwiększyłeś Napięcie na Ram i Procu ? Tak zwiekszalem.Nie nie pomoglo.Ustawilem procka jak najnizej sie dalo ramy tez.I jak tylko zwieksze fsb do 210 to sie wszytko sypie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 jaki masz bios ? ustaw mnożnik HT x2 (cpu <-> nb ht speed auto) Nb to Sb ht frequenc: auto - 200 MHz o ile dobrze pamietam na najnowszym biosie płyta powinna robic 350-400Mhz htt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellriver Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 jaki masz bios ? ustaw mnożnik HT x2 (cpu <-> nb ht speed auto) Nb to Sb ht frequenc: auto - 200 MHz o ile dobrze pamietam na najnowszym biosie płyta powinna robic 350-400Mhz htt Wgralem najnowszy bios ze strony producenta.Ustawilem tak jak napisales.I podnioslem fsb na 205. Windows sie nie zaladuje.Nadal to samo.Hmm moze byc to wina zasilacza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hellriver Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2007 Hi. Udalo mi sie wyciagnac z tego procka dosc sporo.Poszedl na 2850mhz.Problem byl z biosem.Uruchomilem program i z pod windowsa go podkrecilem. Napicie procka 1.165.Wszytko chodzi stabilnie testowalem przez 8 godzin Max temp 35. Problem jest tylko jak wylacze kompa i chce go wlaczyc spowrotem.Zaczyna piszczec a bios wywala komunikat o bledzie.Mimo tego po paru resetach wszytko dziala.Czym moze byc to spowodowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 gdzieś robisz jakiś błąd. ta płyta jest naprawde bezproblemowa. miałem 2 szt i jak narazie z żadną nie miałem problemów. co do problemów z uruchamianiem sie.. sprawdz czy nie masz właczonego zabezpieczenia wentylatorów wentylatora. (Hardware monitor). najlepiej ustaw na disabled ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...