demisen Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Witam. Chcę zacząć przygodę z linuksem. Jakiego wybrać ? ( pewnie polecicie ubuntu, ale jaką odmianę ?). Co będzie mi potrzebne do odpalenia neostrady oraz Starcraft: Brood War oraz Warcraft3:TFT ? Czy muszę pobierać jakieś sterowniki ? Mój konfig to: AMD Sempron 3200+ 2x512DDR Ram MSI K8N NEO3 na nVidia nForce4-4x 7300GT Czy może ktoś rozpisać drzewko co mam zainstalować po kolei, aby cieszyć się graniem w SC:BW/Wc3:TFT na linuksie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Jak masz zamiar wybrac ubuntu to nie ma znaczenia jakie. W kazdym jest to samo. Róznią sie tylko srodowiskiem graficznym.Do neostrady to jest chyba ubuneo. Do grafiki stery są na stronie nv, ale mozna zainstalowac automatycznie z systemu. Do gier z windows potrzebne wine lub cedega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Jak masz zamiar wybrac ubuntu to nie ma znaczenia jakie. W kazdym jest to samo. Róznią sie tylko srodowiskiem graficznym.Do neostrady to jest chyba ubuneo. Do grafiki stery są na stronie nv, ale mozna zainstalowac automatycznie z systemu. Do gier z windows potrzebne wine lub cedega.z punktu widzenia początkującego użytkownika różne odmiany ubuntu różnią się bardzo ;) Ja polecam kubuntu, imo najbardziej zbliżone do pulpitu windows ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 A z drugiej strony chyba nie az tak zintegrowane jak samo Ubuntu (moje prywatne odczucia uzywajac 7.04). Mnie jakos nigdy te odmiany *buntu nie przekonywaly poza Xubuntu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...