Maniczak Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) Witam, dostałem ostatnio swojego E4400 Q0702 + S. Infinity + Zalman STG-1, GB P35-DS3R (F3) i OCZ 2x1GB 800 PLAT. REV 2 Postanowiłem podkręcić ten zestawik. Oto co mam w BIOSie poustawiane: Everest: IDLE: Po 6h w orthosie nic nie wywala, ale temperatura jąder wzrasta do ok. 70 stopni Pierwszy raz jestem na platformie C2D i nie wiem, czy czasami te temperatury nie są za wysokie, zarówno te w spoczynku, jak i w stresie :( Chciałbym Was prosić o opinię, co jest dobrze, co należałoby zmienić. Jeszcze pytanka: 1. Jaka jest różnica między temp. procka, a temp. poszczególnych rdzeni? 2. Dlaczego, po ustawieniu w BIOSie wyższego napięcia na CPU, pozostaje ono na domyślnym poziomie czyli 1,325? Bardzo dziękuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam. Edytowane 14 Lipca 2007 przez Maniczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonymen1989 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Witam, dostałem ostatnio swojego E4400 Q0702 + S. Infinity + Zalman STG-1, GB P35-DS3R (F3) i OCZ 2x1GB 800 PLAT. REV 2 Postanowiłem podkręcić ten zestawik. Oto co mam w BIOSie poustawiane: Po 6h w orthosie nic nie wywala, ale temperatura jąder wzrasta do ok. 70 stopni Pierwszy raz jestem na platformie C2D i nie wiem, czy czasami te temperatury nie są za wysokie, zarówno te w spoczynku, jak i w stresie :( Chciałbym Was prosić o opinię, co jest dobrze, co należałoby zmienić. Jeszcze pytanka: 1. Jaka jest różnica między temp. procka, a temp. poszczególnych rdzeni? 2. Dlaczego, po ustawieniu w BIOSie wyższego napięcia na CPU, pozostaje ono na domyślnym poziomie czyli 1,325? Bardzo dziękuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam. Hym.... moja rada ;d widzisz przycisk szukaj 4 od forum;]. Nadało by sie poszperać Poczytaj na ten temat bo najlepiej miec wlasna wiedze np. jesli cos przesadzisz niz mieć czyjąś czyli jej nie mieć Nie cytujemy obrazków Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...