Skocz do zawartości
neolight

Problem Z Vga

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo proszę o pomoc w moim problemie, bardzo zależy mi na wszej odpowiedzi.

Otóż posiadam kartę Gigabyte GeForce 7600GS 450/800 z chłodzeniem Pentagram XC70-Cu (temp. max. strees. 45C). Dzisiaj pożyczyłem od kolegi Zalman-a GeForce 7300GT 500/1400, po testach włożyłem swojego 7600GS z powrotem do budy........ i klapa smilies/sad.gif kiedy włączam kompa cały ekran jest w pasach (w poprzek i w pionie) z czasem jest ich coraz więcej aż w pewnym momencie monitor się wyłącza. Taki objaw jest po przegrzaniu GPU lub Memory, lecz nic nie podkręcałem. Zdjąłem chłodzonko wyczyściłem GPU, nałożyłem nową pastę i nic to samo smilies/sad.gif chłodzenie w 100% dobrze dolega do GPU, natomiast karta jest mocno dociśnięta w slocie PCI-E. Problem pojawia się nawet w biosie.

Może to śmieszne ale bardzo jestem przywiązany do tej karty, i proszę Was Drodzy Forumowicze o pomoc w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie kartę położyłem na dywanie, więc co mogło ulec uszkodzeniu?

Kartę mam kupiłem tą:

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=273067

a teraz założyłem Pentagram-a XC70-Cu więc po gwarancji. Chyba, że założę pasywkę to może z serwisu nic nie wyczają?

Edytowane przez neolight

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba, że założę pasywkę to może z serwisu nic nie wyczają?

Jak odpowiednią pastę założysz, to możesz oddawać ;).

No chyba, że nie będą tego sprawdzali, w co jednak wątpię.

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile nie odkleiłeś żądnej nalepki to nikt się nie skapnie... do pasty też nie powinni się doczepić ale jak nałożysz paste podobną do tej fabrycznej to będzie bezpieczniej ;)

Ja na mojej karcie chłodzenie ściągałem wiele razy i jakoś nikt się nie doczepił w servisie (czekam na nową :P, miałem dokładnie takie same efekty popsucia)

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile nie odkleiłeś żądnej nalepki to nikt się nie skapnie... do pasty też nie powinni się doczepić ale jak nałożysz paste podobną do tej fabrycznej to będzie bezpieczniej icon_wink2.gif

Ja na mojej karcie chłodzenie ściągałem wiele razy i jakoś nikt się nie doczepił w servisie (czekam na nową icon_razz.gif, miałem dokładnie takie same efekty popsucia)

podniosłeś mnie na duchu, co tez grafe położyłeś gdzieś na dywanie czy cuś.... i pstryk, a jaką miałeś grafikę??

Przepraszam, że post pod postem...

Tego gościa z serwisu dobrze znam, czy to pomoże coś w mojej sprawie?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi