pysiul86 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 Witam NIE BAWIĘ SIĘ WO GULE W O.C (NIE MAM NA TO CZASU) Ostatnio składałem 2 podobne komputery i skorzystałem z waszego forum jednak ceny tak szybko się zmieniają że wole się dokładnie wszystkiego doradzić. Będę sobie składał cały nowy komputer, chciałbym go mieć do użytku ogólnego. Ma on być stabilny, mocny ale i w miarę cichy. Przez ostanie 3 miesiące buszowałem po różnych stronach i szukałem informacji. Proszę abyście mi może powiedzieli czy teraz opłaca się składać nowy komputer czy lepiej czekać jeszcze na jakieś obniżki. Proszę abyście pamiętali że nie bawię się w OC i nawet nie mam zamiaru. I co lepiej w moim przypadku złożyć coś na AM2 czy C2D, zdecyduję się tutaj jednak na AM2 Najważniejsze dla mnie jest aby służył: - grafika komputerowa (mama cos tam sobie dłubie w photoshopie oraz photo drive) - Internet - produkcja muzyki - oglądanie filmów - szkoła oraz praca - gry komputerowe (bardzo mnie zastanawia ta właśnie część bo nie wiem co zakupić wszyscy polecają te 7900GS, ważne dla mnie jest aby dobrze działały mi gry samochodowe bo w takie najwięcej gra np Need For Speed CARBON oraz gry sportowe a w szczególności FIFA 2007, która będzie lepsza grafika w tym nowym NFS co niebawem wyjdzie ? Dysponuje już obudową którą to kupiłem już sobie wcześniej a jest ona dokładnie taka: SAGITTA – RAIDMAX OBECNIE MAM NA TE 5 CZĘSCI 1850 ZŁ Za tą kwotę proszę abyście mi doradzili co lepiej sobie zakupić, części na które jest przeznaczona ta kwota to: PŁYTĘ GŁÓWNĄ - bardzo ważne dla mnie jest aby płytka miała sporo portów USB oraz można było podpiąć śledzia z portem COM, dodatkowo zwrócimy uwagę tutaj że prócz karty graficznej będzie jeszcze zamontowana karta TV oraz karta muzyczna, nie wiem właśnie czy to się zmieści. Z tego co wiem to teraz płyty główne są po prostu małe. Jeszcze mam pytanko, wiem że każdy mi poleci ABITA KN9 ale ja nie wiem właśnie czy ona jest dobra dla osoby która wo gule nie bawi się w OC ? PROCESOR - coś 2-rdzeniowego, papiście który będzie najlepszy (proszę pamiętać że nie podkręcam komputera), wiem że każdy poleca te procesory na brisbane, ale serio nie kręcę komputera, także może 5000 Winchester RAM - myślę że warto tutaj kupić 2 kości 1 GB tylko jaka będzie najlepsza ?? Moje pytanie także jeszcze czy lepiej oddzielnie kupować czy bardziej się opłaca w jednym opakowaniu jako duale KARTA GRAFICZNA - tutaj mam naprawdę spory dylemat co tak naprawdę zakupić, myślałem coś powyżej 8000 ale wszyscy mówią że nie są to dobre karty graficzne, skłaniałbym się co do tego 7900GS ale sam nie wiem, ja gram zazwyczaj w gry samochodowe, i ponoć te powyżej 8000 są lepsze do gier tego typu. Co polecacie ? ZASILACZ - tutaj chyba raczej dobrze wybrałem, słysząłem sporor dobrego na temat tego zasilacza be quiet W ten nowy komputer chcę wmontować następujące urządzenia: KARTA MUZYCZNA - Creative SB0240 Audigy 2 Platinum Sound Card - (myślę że jest to bardzo dobra karta muzyczna dlatego nie chcę jej zmieniać, proszę mi powiedzieć czy ona tak wo gule będzie działała) KARTA TV - Jakieś stare PixelViev - (tutaj nie wiem czy ona się nada do tego abym ją zamontował na nowej płycie głównej dlatego moje pytanie do was czy może ona zostać ?? Nie wiem ale jak wmontowałem ją do obecnego kompa to mi się dłużej odpalał nie wiem jaka to była zależność, jaka rada ?) DVD-ROM – Nagrywarka DVD I Zwykły napęd DVD DYSK ZIP + DYSKIETKA - ZIP i Dyskietka (Pewnie się troszkę zdziwicie dlaczego chcę ten ZIP ale jest mi porostu potrzebny PROSZĘ ABYŚCIE MI POMOGLI JESZCZE W DOBORZE GDZIE NAJLEPIEJ KUPOWAĆ DANE CZĘŚCI DO KOMPUTERA GDZIE BĘDZIE NAJTANIEJ, MYŚLAŁEM COŚ O AGITO ALE SAM NIE WIEM... POSTANOWIŁEM BYŚ SAMODZIELNY I ZŁOŻYŁEM SWÓJ ZESTAW OBSERWUJĄC FORUM, PROSZĘ MI POWIEDZIEĆ CZY JEŻELI NIE ROBIE OC TO CZY BĘDZIE TO DOBY ZESTAW: ZASILACZ BE QUIET zasilacz Straight Power bequiet 450W DR - 299 zł (odbiore sobie osobiscie) http://allegro.pl/item215833142__be_quiet_...et_450w_dr.html PŁYTA GŁOWNA ABIT KN9 - 250 zł http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ..._Abit_KN9_AM2_/ PROCESOR ATHLON X2 4800+ EE AM2 BOX 65W - 370 zł http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...EE_AM2_BOX_65W/ WYSYŁKA Z PCPROJEKT (PROCESOR I PŁYTA GŁOWNA) - 15 zł GRAFIKA GALAXY Geforce 7900GS 256MB DDR3 1,2Ns ZALMAN BOX - 520 zł (odbiore sobie osobiscie) http://allegro.pl/item215259280_galaxy_gef...zalman_box.html RAMY OCZ DDR2 CL5 800MHz 2GB 2x1GB GOLD Dual Chanel - 315 zł (razem z wysyłką już) http://allegro.pl/item213134283_ocz_ddr2_c...ual_chanel.html CHŁODZENIE PROCESORA Arctic Cooling Freezer 64 PRO 6x HEAT PIPE AM2 - 59 zł (odbiore sobie osobiscie) http://allegro.pl/item213174440__arctic_co..._pipe_am2_.html RAZEM : 1813 ZŁ JAK OCENIACIE TAKI ZESTAWIK SKORO NIE KRĘCĘ KOMPUTERA CZY ON BĘDZIE DOBRY, CZY NIE LEPIEJ BRAĆ JAKIEGOŚ JESZCZE TROSZKĘ MOCNIEJSZEGO PROCKA PONIEWAŻ JESZCZE ZOSTAŁO 50 Zł I CZY NIE LEPSZA BĘDZIE JAKA INNA GRAFIKA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 (edytowane) cpu to brisbane najlepiej 5000+ x2 poza tym ok Edytowane 14 Lipca 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2007 a ten według ciebie nie jest Brisbane, co wybrałem w tym sklepie nie wiem właśnie czy jest sens do tych 100 hz dopłacać kasę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 no właśnie zastanawiałem sie a ten co wybrałem to według was jest winchester czy Brisbane ?? czy te ramy beda dobre i czy te karty graficzne 7900GS, te nowy NFS co wyjdzie będzie ładnie śmigało ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) 1. Jak dla mnie to calkiem fajny zestaw na DX9. 2. Oczywiscie bierz Brisbane! co do doplaty, zalezy jaka masz roznice w cenie miedzy 4800 a 5000. ale zwykle nie ma sensu dokladanie do kilku Mhz bo roznicy nie ma. 3. Co do grafiki to w tej cenie mozesz wziac 8600GT (co by ci dalo DX10), ale to tez demon nie jest. Ja szczerze mowiac zastanowil bym sie nad X1950 PRO 512MB Np. http://www.allegro.pl/item208798141_pci_e_...2mb_gddr3_.html Moim zdaniem wydajniejszy od 7900 no i ma jeszcze raz tyle pamieci. Wiec jesli bym zostawal na DX9 i nie bawil sie w podkrecanie, to bym bral X1950Pro. Tylko wystrzegaj sie modeli GT@PRO 4. Albo zostaw tak jak jest i kup sobie inny cooler :D Ja jakos nie mam zaufania do tego nietypowego wiatraka w AC. 5. RAM calkiem dobry. Szkoda ze nie CL4 fabrycznie, ale i tak sobie je przestawisz wiec problemu nie widze. P.S. Jesli kupisz to co podales, to tez bedzie ok ;] P.S.2. EDYTUJ POSTY! :D Edytowane 15 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 już ci mowie kasa tutaj mi zostaje mała także te 40 zł mogę sobie dołożyć dukłanie to jest 30 zł a tutaj jest link do tego procka tylko cholerka on jest chyba na winchesterze a ten co wybrałem 4800 jest Brisbane jak ktoś może mi to potwierdzić to będę wdzięczny tutaj jest link do tego 5000 http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...EE_AM2_BOX_65W/ patrzyłem właśnie w tym przedziale cenowym co jest ta 7900gs na zalmanie to znalazłem np takie grafiki: http://allegro.pl/item211950963_galaxy_860..._dx10_wawa.html http://allegro.pl/item215874028_palit_8600...z_dx10_box.html może któraś z tych grafik będzie lepsza w tych nowych grach jeszcze na dx9 taki jak np nowy need for speed ?? tak samo właśnie zastanawiałem sie nad tą ATI ale jakoś nie mam przekonania, pyzatym chyba tak duzo ona nie jest lepsza prawda? 4. Albo zostaw tak jak jest i kup sobie inny cooler icon_biggrin3.gif Ja jakos nie mam zaufania do tego nietypowego wiatraka w AC. a tutaj chodzi ci akurat o te 7900GS, nie masz zaufania do tego wiatraczka co jest na tej galaxy tak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) nie masz zaufania do tego wiatraczka co jest na tej galaxy tak ??Nie nie, chodzi mi o cooler CPU, ale to najmniej wazne tutaj. Co do 8600GE, to nie ma sensu go brac bo z tego co czytam w sledzonym topicu o 8600GT to spokojnie GT wykrecic mozna do GE. Jednak jesli nie masz zamiaru krecic to wtedy warto pomyslec nad 8600GE (DX10) albo 1950PRO (DX9) Co do tego 5000 to Brisbane sa w 0.065u, a ten 5000 jest w technologii 0.09 wiec daruj go sobie. Jesli bedziesz zmienial to patrz tylko na 65nm Brisbane. A co do 1950PRO Z tym, ze 7900GS od Galaxy jest sporo szybszy od referencyjnego. (No i mozna go jeszcze podkrecic) Wiec jesli kiedys przyjdzie ci do glowy cos wykrecic to lepiej wez 7900GS od Galaxy. Co do serii GF 8xxx, to chyba karta na ktorej da sie spokojnie pograc MAX w DX10 jest dopiero 8800GTS 320MB albo 640MB. Wiec dobrze sie zastanow czy warto brac 8600, bo raczej MAX w DX10 to ona nie pociagnie. Tak jak juz pisalem, jesli chcesz zostac na DX9, to zestaw calkiem ELO. Edytowane 15 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 no właśnie szukam takiego procka 5000 na rdzeniu Brisbane ale nie mogę go nigdzie znaleźć, szkoda ze tam gdzie będą brał te abit kn9 nie posiadają, a może wiecie gdzie bym dostał takiego procka co do tej grafiki to sie właśnie dziś wieczorkiem głębiej zastanowię, czytałem porostu że na nowych sterach te 8600GT wypadaj dozo lepiej od 7900GS ale nie wiem czy to tak do końca prawda ?? a co sadzisz o zasilaczu ?? dobry wybrałem, a może jednak wezmę te 5000 na winchesterze skoro ie kręcę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) 5000 na winchesterzeWindsorze <_<. Jak nie kręcisz, to bierz; procesory na tym rdzeniu mają nieco wyższą przepustowość cache'u w porównaniu do Brisbane. Edytowane 15 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Ja osobiscie gdybym kupowal proca teraz to tylko 65nm. Kto wie czy za rok nie bedziesz chcial go podkrecic, a roznica 100Mhz to idiotyzm. Zasilacz jest ok. Chociaż polecił bym Ci cos 480-500W, bo w koncu kupisz jakas kosiarke na DX10, a jak wiadomo pobór mocy kart graficznych nie maleje a wrecz przeciwnie... Ale jak nie planujesz szybko zmieniac grafiki na jakies monstrum w SLI to BE QUIET spisze sie znakomicie. Co do grafiki z 8600GT to jest ryzyk fizyk, mozliwe ze ostatecznie po optymalizacji gier i sterow bedzie szybsza od 7900. Albo nie :D Ja bym chyba zaryzykowal, bo DX10 nawet na medium moze byc ciekawe. P.S. Za jakies 260-270zl masz zasilacz Topower SPW EZA 480W jak Vennor, chociaz nie wiem czy nie lepiej brac BE QUIET 450W. Edytowane 15 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Zasilacz jest ok. Chociaż polecił bym Ci cos 480-500W, bo w koncu kupisz jakas kosiarke na DX10, a jak wiadomo pobór mocy kart graficznych nie maleje a wrecz przeciwnie...Dobre 480W to uciągnie i dwie kręcone 8800GTX z kręconym C2D... Z jedną kartą nie ma się czego obawiać na zasilaczu dającym mniej mocy; bałbym się raczej o stabilność i amperaż linii +12V. ...A kolejne karty graficzne będą wykonywane już w 55nm, więc pobór mocy wcale nie musi rosnąć. Edytowane 15 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 sluchajcie bo na allegro w sumie ta cena jest chyba spora z tego co widze http://allegro.pl/item215259280_galaxy_gef...zalman_box.html czy to jest ta sama karta graficzna co tutaj: http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...256_bit_PCI_E_/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (...)Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Ja osobiscie gdybym kupowal proca teraz to tylko 65nm. co do tego tekstu to czy ten procek co go wybrałem z samego początku ten 4800z pcprojekt jest wlasnie wykonany w tej technologii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 co do tego tekstu to czy ten procek co go wybrałem z samego początku ten 4800z pcprojekt jest wlasnie wykonany w tej technologiiNie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 no wiec właśnie, to chyba także sie nie opłaca go wybrać z tego pcprojekt prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Szukasz dziury w całym. Nie kręcisz, to bierz - pisałem już. Różnicą pomiędzy procesami technologicznymi tych procesorów jest różne oc i rozmiar rdzenia, bo i tak jeżeli weźmiesz Windsor'a EE, to będzie miał TDP na poziomie 65W, czyli tyle, co Brisbane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 no rozumiem to chyba sie zdecyduje na tego 5000 plus wezmę od nich tego zalmana 7900GS, czy jednak 8600GT co uważacie za lepszy wybór w moim przypadku ?? żadnego OC i gry chcę aby działy płynnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) X2 5000+ 65nm AM2 http://sprzetkom.pl/index.php?main_page=pr...oducts_id=19580 http://baxter.net.pl/product_info.php?&...ducts_id=202451 Oczywiscie za 65nm trzeba zaplacic wiecej... ale to chyba oczywiste. Z tego co widze za 436 juz sa. P.S. Osobiscie bym go nie kupil z tego prostego powodu. 5000+ ma 2.6GHz, 3600+ kreci sie spokojnie do 2.8-3.0GHz a jest ponad 200zl tanszy. Edytowane 15 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 kurcze bo jeśli chodzi o ten 4800 to dzikidaniel jak gadałem z nim na gg mówił ze oni muszą meic pomyłkę w opisie i jest on w tym procesie 65 zrobiony ten z tego cd projekt, powiedział mi ze maja błąd w opisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) No fajnie, ale lepiej sie upewnij. Chyba ze ci obojetnie w jakim procesie jest wykonany. Edytowane 15 Lipca 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 no właśnie do nich sobie zadzwonię jutro, to sie może dowiem a jeszcze może, zoabcze w sumie mi nie zależy na kręceniu oba pobierają 65 W a są porostu na innym jadzre mniej podatnym na krecie co w moim przypadku wydaje mi sie nie istotne i tak w grach będzie dobrze prawda ?? a co powiecie na temat tych ramów, dobry wybór chyba cena jest przystępna prawda ?? ?? ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 no właśnie do nich sobie zadzwonię jutro, to sie może dowiem a jeszcze może, zoabcze w sumie mi nie zależy na kręceniu oba pobierają 65 W a są porostu na innym jadzre mniej podatnym na krecie co w moim przypadku wydaje mi sie nie istotne i tak w grach będzie dobrze prawda ??Praktycznie bez różnicy » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Chwilę się musiałem zastanowić, żeby to zrozumieć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Chwilę się musiałem zastanowić, żeby to zrozumieć...Rzeczywiście trochę zakręcone to zdanie. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « btw pysiul86 czytaj swoje posty zanim naciśniesz "dodaj odpowiedź" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 dobra sorka wielka ze takie durne pytanka zadaje ale chce aby mój nowy komputer był dobry, co w takim razie powiecie na temat tych ramów co wybrałem ?? moje pytanko jeszcze co do tej karty graficznej, czy lepiej brać 7900GS i sprzedać za rok kopić coś lepszego czy lepiej 8600GT i tak samo pościć ja i dozucic coś lepszego ?? i czy ta grafika rozwala tego 7900GS jest od niego lepsza ?? http://everon.pl/product_info.php/cPath/39...products_id/140 słuchajcie bo tak tutaj gadałem z pewnym użytkownikiem forum proszę o szczerości i powiedzenie co jest lepsze http://allegro.pl/item211950963_galaxy_860..._dx10_wawa.html czy ten 7900GS co wybrałem wcześniej od trysjii z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) To, jaki RAM weźmiesz jest bez znaczenia, bo płyta oferuje wystarczającą divów (dzielników pamięci), by zapewnić doskonałe oc procesora, bez (mocnego) podkręcania pamięci. A jeżeli nie kręcisz tym bardziej nie ma to znaczenia. Różnice w częstotliwości pracy pamięci oraz jej timingi nie robią dużej różnicy wydajności w aplikacjach 3D, jakimi są gry komputerowe; podczas standardowego użytkowania komputera też nie zauważysz różnicy pomiędzy pamięcią taktowaną zegarem np. 1066MHz i 667MHz. Edytowane 15 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 w sumie tak na dobrą sprawę jutro zadzwonię tam do pcprjekt zapytam o numer seryjny tego 4800 jeśli okaże sie ze jest to Brisbane to wezmę, wezmę także te płytę abita oraz te ramy i zasilacz z allegro plus ten frezer jak sie obliczyłem to zostaje mi równe 600 zł na kartę graficzną chyba rzucę monetą... do wyboru mam takie 3 karty graficzne pod ten zestaw. zastanawiam się jak gdzieś za rok będę sie przesiadał na inna kartę graficzną (coś lepszego) to na czym najmniej starce, w tym momencie zastanawiam się nad następującymi grafikami: PALIT GF 8600GTS - 675/2000, 256MB, 128bit, DX10, PCIe - 600 zł http://everon.pl/product_info.php/cPath/39...products_id/140 Galaxy GeForce 7900GS 256MB DDR3 Zalman (256-bit) (PCI-E) - 490 zł http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produ...256_bit_PCI_E_/ i co szczerze sądzicie dla mnie, osoby ktora komletnie nie ruszy OC, co lepsze pod ten zestaw tak jak mowiłem moje gry to bedzie NFS CARBON PRO STREET FIFA PES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Ja osobiscie gdybym kupowal proca teraz to tylko 65nm. co do tego tekstu to czy ten procek co go wybrałem z samego początku ten 4800z pcprojekt jest wlasnie wykonany w tej technologii Nie.A właśnie że tak. Mają byka na w tym opisie. Albo to jest Brisbane (możnik połówkowy) albo źłe mają podaną częstotliwość. Po więcej informacji zapraszam na strone AMD Co do grafiki albo brać 7900GS albo dozbierać do 8800GTS. 8600GTS to przerost formy nad treścią ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 siemka dziki daniel ja już mam jaki ponienien mieć kod ten procek skoro będzie to Brisbane to będzie miał ADO4800DDBOX także z rana tam zadzwonię i sobie sprawdzę , a słuchaj czy nie uważasz ze co do grafiki to jak wezmę tego 7900GS to podczas sprzedaży więcej na niej starce ?? a tak pyzatym to już sam kompletnie nic nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiul86 Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 w sumie z tego co sie policzyłem do zostało mi jeszcze 50 zł to dołożę sobie i wezmę zasilacz be quiet ale 500W, później jak sie przesiądę na jakiś phenom i dołożę lepsza grafikę to myślę ze sie rpzyda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...