Skocz do zawartości
Uzurpator

Dzielenie łącza w win98

Rekomendowane odpowiedzi

Witka.

Jestem (nie)szczęśliwym użytkownikiem łącza internetowego via LAN (Hyperion corp = nie polecam) i chciałbym z jednego kompa dociągnac to na drugi. Mam już połączenie w mieszkaniu, i działa net od dostawcy, jednakże nie zabardzo wiem jak udostepnić net na drugim kompie.

Tzn psotawiłem kiedyś proxy, ale na drugim kompie wiele usług netu (czaty etc) nie chciało działać. Ostatecznie na drugim kompiemiałem tylko podstawowe http. Ktoś mógłby wskazać jakiś program/serv na win98 na którym mógłbym udostepić na drugim kompie wszelakie cuda internetu (chcę, aby mi szwagier przestał czatować z mojego kompa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie myl pojec... dzielenie lacza to calkiem inna sprawa.. Ty chcesz zrobic udostepnianie lacza... w win98se masz ICS.. wkladasz 2 sieciowki w 1 wpinasz polaczenie od providera a do 2 tworzona siec.. adresujesz odpowiednio wlaczasz ICS w zakladce polaczenia sieciowego i juz powinno smigac :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam winroute, opis jak go skonfigurowac znajdziesz tutaj: http://klub.chip.pl/atom/windows/winroutepro.html

pytanie offtopicowe, skad jestes ?? bo ja w katowicach bylem podlaczony do hypka :evil: , teraz jade na dsl'u z tpsa i jestem duuuuuuuzoooo bardziej zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to witam ziomka, ja jestem z piotrowic, z manhattanu, z hypkeim juz wole nie miec do czynienia i wlasnie jade z kumplami na DSL 512kbit. polecam.

aha, kup sobie jutro gazete wyborcza, w dodatku katowickim powinien byc artykul ze mna na temat hypka :) juz sie boje jak to zdjecie wyszlo 8O , i co oni tam w ogole napisza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi