Uzurpator Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Witka. Jestem (nie)szczęśliwym użytkownikiem łącza internetowego via LAN (Hyperion corp = nie polecam) i chciałbym z jednego kompa dociągnac to na drugi. Mam już połączenie w mieszkaniu, i działa net od dostawcy, jednakże nie zabardzo wiem jak udostepnić net na drugim kompie. Tzn psotawiłem kiedyś proxy, ale na drugim kompie wiele usług netu (czaty etc) nie chciało działać. Ostatecznie na drugim kompiemiałem tylko podstawowe http. Ktoś mógłby wskazać jakiś program/serv na win98 na którym mógłbym udostepić na drugim kompie wszelakie cuda internetu (chcę, aby mi szwagier przestał czatować z mojego kompa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldwinc Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 nie myl pojec... dzielenie lacza to calkiem inna sprawa.. Ty chcesz zrobic udostepnianie lacza... w win98se masz ICS.. wkladasz 2 sieciowki w 1 wpinasz polaczenie od providera a do 2 tworzona siec.. adresujesz odpowiednio wlaczasz ICS w zakladce polaczenia sieciowego i juz powinno smigac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 polecam winroute, opis jak go skonfigurowac znajdziesz tutaj: http://klub.chip.pl/atom/windows/winroutepro.html pytanie offtopicowe, skad jestes ?? bo ja w katowicach bylem podlaczony do hypka :evil: , teraz jade na dsl'u z tpsa i jestem duuuuuuuzoooo bardziej zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Co do ICS - ponoć są tacy którym to działa... Mnie nie chciało. Dzięki za linka - wczytuję się własnie w to. A jestem w Ligocie/Zadolu i też kombinuję nad czymś ciekawszym od Hyperiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 no to witam ziomka, ja jestem z piotrowic, z manhattanu, z hypkeim juz wole nie miec do czynienia i wlasnie jade z kumplami na DSL 512kbit. polecam. aha, kup sobie jutro gazete wyborcza, w dodatku katowickim powinien byc artykul ze mna na temat hypka :) juz sie boje jak to zdjecie wyszlo 8O , i co oni tam w ogole napisza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...