Mardok Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Troche zdjec finalnego sklepowego produktu juz ;] http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ghlight=dfi+p35 czyli juz wkoncu jest, teraz pytanie ile czasu bedzie to do polski plynac Teraz już nie jest tak źle jak kiedyś i zazwyczaj sprzęt jest dostępny już po paru tygodniach a nie jak kiedyś miesiącach na pólkach naszych sklepów, oby i w tym przypadku było podobnie choć pewnie pierwsze ceny i tak będą z leksza odstraszać jak to zwykle bywa z nowościami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) Mozliwy preorder - dostarczenie dopiero 25 sierpnia :/ http://www.motherboardpro.com/store/DFI-IN...-T2R-p-338.html 306$... nie przemawia to do mnie, zakladajac ze za 120$ mniej jest Abit IP35Pro. Ciekawie za to wyglada to: http://www.motherboardpro.com/store/produc...t=84&page=1 Polowa ceny modelu wyzszego. No i w obiegu juz od 15 sierpnia, ciut lepiej. Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez Cruel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 troche leca w h... ale nic zobaczymy, a tak chcialem taka plyte miec, ale na chwile obecna poza plyta i procesorem nie wiele mi brakuje do skompletowania komputera wiec obawiam sie ze nie wytrzymam czekania jeszcze miesiaca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 309$ Sklep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Mozliwy preorder - dostarczenie dopiero 25 sierpnia :/ http://www.motherboardpro.com/store/DFI-IN...-T2R-p-338.html 306$... nie przemawia to do mnie, zakladajac ze za 120$ mniej jest Abit IP35Pro. Ciekawie za to wyglada to: http://www.motherboardpro.com/store/produc...t=84&page=1 Polowa ceny modelu wyzszego. No i w obiegu juz od 15 sierpnia, ciut lepiej. Mobo jest juz dostepne i wyslane 5$ upustu jak w kuponach wpisze sie Xtrememobo male Video http://www.ifilm.com/profile/motherboardpro/video/2884501 Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez ChrisG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 no, a ja zamówiłem, wpłaciłem i ... czekam grzecznie. Wychodzi 1000Pln z górką:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ładna sumka ... Ja to raczej poczekam na DFI Infinity P35-T2RL - bo cena 150$ jakoś bardziej do mnie przemawia :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ciekawie się zapowiada, niestety obawiam sie, że po doświadczeniach z awaryjnością nf4 nikt nie będzie chciał wziąć dystrybucji DFi i będzie trzeba na własną rekę ściągać do naszego pięknego kraju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ciekawie się zapowiada, niestety obawiam sie, że po doświadczeniach z awaryjnością nf4 nikt nie będzie chciał wziąć dystrybucji DFi i będzie trzeba na własną rekę ściągać do naszego pięknego kraju. NTT jest oficjanlym dystrybutorem DFI a mobasy będą w PL w ostatnim tygodniu sierpnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 A to podobno pierwszy test nowej płyty DFI w sieci: http://www.pctuning.cz/index.php?option=co...2&Itemid=43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Budżetówka :unsure: DFI Infinity Blood-Iron P35-T2RL http://www.madshrimps.be/?action=getarticl...amp;articID=611 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Budżetówka :unsure: [img.]http://img119.imageshack.us/img119/7789/dfiinfinityp35bloodironmv2.jpg[/img] DFI Infinity Blood-Iron P35-T2RL http://www.madshrimps.be/?action=getarticl...amp;articID=611 Nawet w połowie nie robi takiego "blink, blink" jak LP ale jak będzie dużo tańsza i z podobnymi możliwościami OC jak jej starsza siostra jak to miało już miejsce nie raz w historii DFI może się okazać ciekawą alternatywą ;) Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Budżetówka :unsure: Ale 540 fsb moze byc, no i cena jak na Dfi 148$ nie odstrasza :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ale te 540fsb robi tez Foxconn P35A, ktory kosztuje 400zl. Chyba, ze warto doplacac tylko do tego by miec plyte DFI ;) BTW. Caleb, czy ty czasem kiedys innego nicku nie miales? Z jakimis - ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ale te 540fsb robi tez Foxconn P35A, ktory kosztuje 400zl. Chyba, ze warto doplacac tylko do tego by miec plyte DFI ;) W tym czeskim teście, który podałem powyżej jest porównanie kilku płyt pod względem maks. stabilnego FSB na TYM SAMYM procku. DFI wygrywa. Do mnie to przemawia. Chociaż z drugiej strony nie udowadania że Foxconn nie jest w stanie osiągnąć takiego samego FSB co DFI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) W tym czeskim teście, który podałem powyżej jest porównanie kilku płyt pod względem maks. stabilnego FSB na TYM SAMYM procku. DFI wygrywa. Do mnie to przemawia. Chociaż z drugiej strony nie udowadania że Foxconn nie jest w stanie osiągnąć takiego samego FSB co DFI... jakoś mi się to porównaie nie widzi (tego max fsb na tym procu) Chodzi mi o słaby wynik DFI 965-S widać że chłopaki nie potrafili okiełzać tej mobo - bo ona robi wysokie fsb, nawet rzędu 570MHz. POdobnie striker coś dziwnie nisko ... Na moim procu max fsb (Super Pi 16M) na różnych płytach wygląda mniej wiecej tak: DFI 965-S 550MHz P5K 545MHz Abit QuadGT 540MHz Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 jakoś mi się to porównaie nie widzi (tego max fsb na tym procu) Chodzi mi o słaby wynik DFI 965-S widać że chłopaki nie potrafili okiełzać tej mobo - bo ona robi wysokie fsb, nawet rzędu 570MHz. POdobnie striker coś dziwnie nisko ... Na moim procu max fsb (Super Pi 16M) na różnych płytach wygląda mniej wiecej tak: DFI 965-S 550MHz P5K 545MHz Abit QuadGT 540MHz Wodzu, nie do końca chyba zrozumiałeś ideę testu. Nie chodzi tu o to ile dana płyta wyciągnie max FSB, ale o to ile potrafi stabilnie wyciągnąć z jednego i tego samego proca. Myślę, że jeśli trafiłby się im lepszy egzemplarz procka to wyciągnęliby na każdej z tych mobasów odpowiednio więcej. Pomysł - moim zdaniem bardzo dobry - jest taki, że przy dowolnym procesorze, na tej płycie masz duże prawdopobieństwo uzyskania największego stabilnego FSB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Wodzu, nie do końca chyba zrozumiałeś ideę testu. Nie chodzi tu o to ile dana płyta wyciągnie max FSB, ale o to ile potrafi stabilnie wyciągnąć z jednego i tego samego proca. Myślę, że jeśli trafiłby się im lepszy egzemplarz procka to wyciągnęliby na każdej z tych mobasów odpowiednio więcej. Pomysł - moim zdaniem bardzo dobry - jest taki, że przy dowolnym procesorze, na tej płycie masz duże prawdopobieństwo uzyskania największego stabilnego FSB... słabo znam pepikowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Ale te 540fsb robi tez Foxconn P35A, ktory kosztuje 400zl. Chyba, ze warto doplacac tylko do tego by miec plyte DFI ;) Ale NCQ ni ma :D BTW. Caleb, czy ty czasem kiedys innego nicku nie miales? Z jakimis - ? ;)"Pozbyłem" się tych paskudnych pasków - nie lubię chadzać w dresach :> Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ale NCQ ni ma :D "Pozbyłem" się tych paskudnych pasków - nie lubię chadzać w dresach :> Ja nie wiem co Wy z tym NCQ ... ważne żeby HDD szybki był :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Pożyjemy zobaczymy, ja jeszcze czekam na tę płytkę, miałem asusa p5k premium / deluxe kupić ale patrząc na zdjęcia lp nie mogę sobie pozwolić na jakieś 2 lata narzekania że trzeba było 2 tygodnie poczekać... wiec czekam na ostatni tydzień sierpnia czyli jeszcze niecały tydz. i ma być w sklepach... najlepiej w znak.pl Prawda to co gdzieś na którymś forum widziałem że ta płytka nie da rady współżyć z boxowym chłodzeniem CPU ? czyli trzeba od razu jakieś inne chłodzenie kłaść ? i czemu na tych zdjeciach wszystkich taki dziwny przedmiot podobny do dyskietki takiej zabytkowej 1.44 3,5c widze i czy to oznacza że trzeba odkurzyc stacje dyskietek ? aha i gdzie sie kartę dzwiękową - tę dołączoną wsadza ? ktoś wyczytał gdzieś albo z obrazków się domyślił ? Edytowane 22 Sierpnia 2007 przez ceek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Pożyjemy zobaczymy, ja jeszcze czekam na tę płytkę, miałem asusa p5k premium / deluxe kupić ale patrząc na zdjęcia lp nie mogę sobie pozwolić na jakieś 2 lata narzekania że trzeba było 2 tygodnie poczekać... wiec czekam na ostatni tydzień sierpnia czyli jeszcze niecały tydz. i ma być w sklepach... najlepiej w znak.pl Prawda to co gdzieś na którymś forum widziałem że ta płytka nie da rady współżyć z boxowym chłodzeniem CPU ? czyli trzeba od razu jakieś inne chłodzenie kłaść ? i czemu na tych zdjeciach wszystkich taki dziwny przedmiot podobny do dyskietki takiej zabytkowej 1.44 3,5c widze i czy to oznacza że trzeba odkurzyc stacje dyskietek ? aha i gdzie sie kartę dzwiękową - tę dołączoną wsadza ? ktoś wyczytał gdzieś albo z obrazków się domyślił ? 1. Na FDD są sterowniki dla RAID. 2. Co do Sound przykręcasz tego śledzia i łączysz kabelkiem z mobo, wtyczka pomiędzy (nad) PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2007 w sumie racja "nacisnij klawisz chyba f6 zeby zainstalowac jakies dodatkowe sterowniki" przerabialem to ale to dość dawno było za czasów początków xp a co do karty to faktycznie głupie pytanie, ale zobaczymy jak to będzie wyglądać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acd Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 no i mam wreszcie tę płytę. Jak zwykle przy DFI zapakowana genialnie. Zdjęcia później. Niestety dopiero w przyszłym tygodniu ją zamontuję:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 no i mam wreszcie tę płytę. Jak zwykle przy DFI zapakowana genialnie. Zdjęcia później. Niestety dopiero w przyszłym tygodniu ją zamontuję:/ zdjec nie widac :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 zdjec nie widac :rolleyes: Spokojnie później to później zaczniemy się martwić jak tydzień minie i dalej fot nie będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Spokojnie później to później zaczniemy się martwić jak tydzień minie i dalej fot nie będzie ;)W przypadku tej plyty, tydzien moze okazac sie nad wyraz dlugim okresem oczekiwania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 no i mam wreszcie tę płytę. Jak zwykle przy DFI zapakowana genialnie. Zdjęcia później. Niestety dopiero w przyszłym tygodniu ją zamontuję:/ super musiałeś się pochwalić czy jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 no i mam wreszcie tę płytę. Jak zwykle przy DFI zapakowana genialnie. Zdjęcia później. Niestety dopiero w przyszłym tygodniu ją zamontuję:/Gdzie kupiłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valentine Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No to czekamy na opinię :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...