Skocz do zawartości
ceek

Dfi P35-t2r Lan Party Ut

Rekomendowane odpowiedzi

Tuz po gratulacjach co do stabilnych 4GHz zapytam o to na jaka zasilke zmieniles :?: Pozniej poprosze o ustawienia biosa, ktore dales by ta stabilnosc otrzymac... B-)

2902152[/snapback]

Panowie jak jest z regulacja wentyli na tej mobo?? Jakos nie moge regulowac wentyli za pomoca Samrt guardiana. A to by sie teraz przydalo ;/

ja dodałem panel-chyba najprościej, jak kręcisz i zmieniasz ustawienia w biosie, a Smart jakoś mi nie pasował. Na płycie jest fan-system i reguluje obroty wg temp. mobo(pierwszy pod SB od prawej)

a zasilacz chyba aż tak nie wplywa na stabilność-ciut wtedy też podniosłem napiecie na proc.i pewnie to pomogło

Edytowane przez lama1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zarzucil juz ktos styczniowy bios? jakas roznica przy wspolpracy z 45nm? ja jestem na listopadowym i bez dotykania niczego poza vcore i fsb bez problemu E8400@4,32GHz z 4x1GB. Jak ustawiacie strapa zworkami, bo narazie nic nie przestawialem? Nadal 1066 najwydajniejszy z pamiatkami 1:1 (czy to tylko na P965)?

Sorry za milion pytan ale dopiero od wczoraj mam to cudo w lapach, a nasz topic troche bidny jest a kilku tysiecy postow na XS nie przeczytam.

P.S.

@Racuch

Skad masz takiego fajnego smarguardiana z logo DFI? Tez chce:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zarzucil juz ktos styczniowy bios?

.. pewien czas juz idę na tym nowym biosie i jest O.K. (ale mam 65nm). poprzednie wersje biosu zmieniali i ta juz pewnie jest dobra/ostateczna.

Edytowane przez lama1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dla serii 8x00 jak jest najlepszy bios ?

.. zamiast pytać naXtreme o to samo mozna było wyczytac tam kilka postów wcześniej, ze ten nowy bios LP35D109.EXE pomaga ..przy @ 8x00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.. zamiast pytać naXtreme o to samo mozna było wyczytac tam kilka postów wcześniej, ze ten nowy bios LP35D109.EXE pomaga ..przy @ 8x00

Kto pyta wielbladzi ...

btw:

Chyba nie mamy w regulaminie forum, ze nie wolno powielac postow z XS ? :D

Czu u nas ktos ma ten bios ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Jako, ze nie uzywam 45nm proca, to wciaz jade na biosie 24/12 - jesli to kogos akurtat interesuje :D

a zauważyłeś może , że juz nie ma tego biosu 24/12 na stronie? ciekawe z jakiego powodu? dobrze, że nie wiesz jeszcze.. :-) ale pewnie coś z tymi 45nm było nie tego..

z innej beczki. Na dyskach przy @ rozwalił mi się RAID0 a że lama jestem to reinstalacje zrobiłem i przy okazji Matrix Raid zrobiłem..i to dobre jest! Jak wywali i cos sie popsuje/rozjedzie to samo automatycznie naprawia. RAID1 na system i programy i RAID0 na gry, filmy, zdjecia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zarzucil juz ktos styczniowy bios? jakas roznica przy wspolpracy z 45nm? ja jestem na listopadowym i bez dotykania niczego poza vcore i fsb bez problemu E8400@4,32GHz z 4x1GB. Jak ustawiacie strapa zworkami, bo narazie nic nie przestawialem? Nadal 1066 najwydajniejszy z pamiatkami 1:1 (czy to tylko na P965)?

Sorry za milion pytan ale dopiero od wczoraj mam to cudo w lapach, a nasz topic troche bidny jest a kilku tysiecy postow na XS nie przeczytam.

P.S.

@Racuch

Skad masz takiego fajnego smarguardiana z logo DFI? Tez chce:D

logo nie dam ;)

bios official z listopada jak narazie najlepsiejszy LP35DB07

zwora na 1066

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

logo nie dam ;)

bios official z listopada jak narazie najlepsiejszy LP35DB07

zwora na 1066

a porownywales go z tym 109 ?

Ja jestem wlasnie po malej tragedii. Ściągnałem sobie cały pack ze strony DFi odnosnie biosa oraz proponowanego przez DFI winflasha. Już przy robieniu backupu zaliczylem zwieche, ale niczego mnie to nie nauczylo. Przy próbie updatu nastapił freeze i mobo nie wstało. Nie pomogło nawet okadzanie dymem ze zdechlych chrabaszczy.

Dopiero dzieki velocity120, ktory dysponuje programatorem udalo sie zapodac najnowszy bios i plyta wstala.

Generalnie DFI dała dup.y na maksa z tym flashowanie. Już nie bede mowił, że poprzednia msi była zawsze flashowana z biosu i nigdy nie było takich kwiatkow, a była 2x tansza. Zobaczymy jak bedzie wygladalo OC....

Edytowane przez wampir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam porównanie

Vcore 1,33 proc 4,3GHz

oficial LP35DB07-wsio stabilne (dosłownie wszystko)

oficial LP35DC24-nic nie jest stabilne, to samo z beta biosami ;/ i przy zapodaniu powyżej 1,39 Vcore mobo zamiera , pomaga wyjecie baterejki

tu:

http://sj.dfi.com.tw/Upload/BIOS/LP35DC27.zip

jest jakis nowszy oficial z tej stronki :)

http://sj.dfi.com.tw/Upload/BIOS/

ktoś chetny do przebadania ?

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, właśnie bawie się z tą płytką tylko w wersji LT T2R (bez tego grzebienia) :) najnowszy biosik ze stycznia

E8200 (Noctua 12P) + 2x 1Gb LANFEST

powiem tak, 24h i trochę wniosków

1. E8200 1,13@1,42 (słaba sztuka)

2. Wszystko ma chulać 5:6, aktualnie po memteście zapuszczam po raz xxx Orthosa

(500 FSB, GHz z pamiątkami na 1,200 MHz 5-5-5-15) Vmem 1,35V

3. Bez zabawy z napięciami GTL dla VTT nie ma co zabierać się do zabawy (przynajmniej w moim przypadku)

4. VTT musiałem podbić do 1,3V (VTT 70-70-70) proporcie 54-55% względem VTT !!! ustawienia "defaultowe"

odnoszą się do proporcji z zastosowanie dla C2D 65nm czyli 67% !!! Wolfdale wymaga proporcji 50-55%

5. Bez podbijania V na NB miałem niezłe jazdy, przy defaultowym 1,33 VNB można zapomnieć o 1200 MHz CL5 dla ramu,

dopiero podbicie na 1,5V dało skuteczne efekty ;)

Edytowane przez Volcom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lama1 >>> nie wiem jak Ty patrzysz ale ja widze tego biosa - zerknij na poprzedni moj post - podalem przeciez stronki z biosami official i beta :idea:

@Racuch >>> co Wasc poweisz o zabawie 4jajowcami - na dzien dzisiejszy ktory bios Twoim zdaniem :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ;)

mój proc to ta sztuka:

http://www.frazpc.pl/artykuly/578/45NM/dla...ORE/2/DUO/E8200

cytaty w wątku:

"Niewielkiej garstce osób z całej Polski dane było zakupić najnowsze wersje procesorów z serii E8000 a wśród nich znalazł się jeden z użytkowników naszego forum - Volcom. Dzięki jego uprzejmości dane mi było spędzić kilka ostatnich dni z procesorem E8200 w wersji BOX. Zdecydował się on użyczyć swego najnowszego nabytku na potrzeby testów czego efektem jest poniższa publikacja"

"Na pocieszenie dodam jednak, że wypożyczony do testów procesor to przykład jednej z słabszych sztuk pod względem OC - na innym egzemplarzu, którym dane mi było się przez chwilę zaopiekować przy napięciu 1,40V osiągnąłem stabilne 4200MHz. Do 4GHz wystarczyło zaś 1,28V."

Marcin "Weelkoo" Wilczak miał moją sztukę na testach, bardzo dobra recenzja :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Racuch - wczesniej wlasnie uzywalem 9/13 bez zadnych problemow... Bios nawet szybszy niz ten, ktorego aktualnie uzywam czyli 24/12... Ale nie mam sily juz wracac do 9/13 zwazajac ile zachodu mnei kosztowalo znalezienie floppa, podlaczenie tego i zaktualizowanie :wink:

A tak, zeby costam wniesc do tematu to dolaczam na szybko mierzone przed chwila wyniki z Everesta przy 4x1GB @1126/5-5-4-9

Read 10034 MB/s, Write 8190 MB/s, Copy 8928 MB/s, Latency 50,2 ns

Edytowane przez Dimek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie marudź i zapodaj z windy ten 913 [Winflash184] <_<

i zapodaj moze taki myk skoro masz te 4x1GB

TRD Phase adjust settings

Channel 1 Phase 0 Pull-In ENABLED

Channel 1 Phase 1 Pull-In ENABLED

Channel 1 Phase 2 Pull-In ENABLED

Channel 1 Phase 3 Pull-In ENABLED

Channel 1 Phase 4 Pull-In ENABLED

Channel 2 Phase 0 Pull-In ENABLED

Channel 2 Phase 1 Pull-In AUTO

Channel 2 Phase 2 Pull-In ENABLED

Channel 2 Phase 3 Pull-In ENABLED

Channel 2 Phase 4 Pull-In ENABLED

perf lev ustaw na auto i ew. poźniej zmniejsz o 1-den

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dimek

LP35D913 smigał ładnie na E6600 jak i na Q6600

Volcom uzyj starszego biosa -->LP35DB07 i nie biadol ze proc padaczka, czytaj uważnie ! bo problem z Wolfami jest właśnie na nowszych bios-ach

chyba faktycznie ten wcześniejszy bios lepszy. Na pewno mam mniej restartów. Ale w miedzy czasie ciągle cos zmieniam, więc na pewno to nie wiem.

Dzisiaj SuperPi_1M na tapecie,, i na wodzie ponizej 12sek to chyba nie jest zle

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wam speedfan restartuje kompa? U mnie podczas uruchamiania gdy wykrywa po kolei rozne rzeczy to jest boom i reset.

Dodam, ze wersja do 4.33, a ja mam raid

... wcześniejsze wersje Everesta też można używać do bootowanie kompa ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rewelacja, a dlaczego nie widzie mi w windzie dvd ? Normalnie z niego bootuje, ale wchodze do windy i pusto...

Start->Panel Sterowania->Narzedzia Admin.->Zarzadz.komput.->Zarzadz.Dyskami..i pokombinuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi