Kean Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Linie telefoniczne sa zabezpieczane, wiec ja bym bardziej obstawial przepiecie jakies w sieci elektrycznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Moja DFI P35: 3.9GHz 1.3V@orthos Kazda inna plyta jaka mam w domu: 3.9GHz 1.23V@orthos WTF Na innyc plytach (w tym dwie DFI X48, BlackOps, MSI P45, Rampage Extreme) smiga tak, jak byl kupiony jako selekt od Sectora, a na mojej tak nie chce :( Real Vcore zgadza sie z tym co ustawione i podan powyzej. Niby plytka ok, ale szlak mnie trafia z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Mamy kolejny oficjalny BIOS LP35D521 ktoś się nim dokładnie bawił ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Mamy kolejny oficjalny BIOS LP35D521 ktoś się nim dokładnie bawił ? :wink: przeciez on z maja jest jade na nim ostatnio caly czas i spisuje sie dosc przyzwoicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) przeciez on z maja jest jade na nim ostatnio caly czas i spisuje sie dosc przyzwoicie zapodałem toto i że tak powiem oczom nie wierzę proc na tym biosie potrzebuje o 0,02 vol. mniej do stabilnej pracy (sprawdzane Orthosem ) zero przyrostów na odczycie i zapisie ale Vcore mniam :) p.s. teraz wiem skąd u meerona te selekty :wink: biosik spoko Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 teraz wiem skąd u meerona te selekty :wink: I wszystko sie wydało miruś :lol2: Dlatego tak chwali te DFI LT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) o w morde!, sie wydało!!11 fotoszp nawet juz wywalilem :D 2 ostatnie oficialne sa najciekawsze i prawie identyczne Edytowane 9 Sierpnia 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 [gluteus maximus] mirek, nic nie zmienilo sie, dalej moj procek potrzebuje wiecej vcore niz na innych plytach :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 [gluteus maximus] mirek, nic nie zmienilo sie, dalej moj procek potrzebuje wiecej vcore niz na innych plytach :(a ta płyta tak od poczatku czy jej sie to zrobilo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) POST: C1 - raczej błąd memek, wykładam i wkładam, nic, resetuje bios (po raz 3) i nic, jakieś pomysły? Tylko speaker piszczy :/ Bylo OC, ale nie duże (3,4ghz e2160) i dałem 2,0v dla memek i za nic nie wstaje :/ EDIT: C1 się nie pokazuje, komp sie włącza, dochodzi do pulpitu (ikon nie pokazuje) i się zacina :/ Sprawdzane na 2 rodzajach memek. Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez Marecki306 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 Macie dual boota przy oc po wyłączeniu zasilacza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Nie, mam po odłączeniu od listwy tylko. btw - pobawiłem się z memkami (w sigu) i zrobiłem 1250mhz, przeszło 32m przy 2,45V, ale na dzielniku 200/800 (313fsb cpu), na 266 nie chciały mi się włączyć w ogóle. Czy nie ma znaczenia żeby sobie chodziły na 200/800 a nie np. 266/1066? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
all15 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 (edytowane) Wiece moze jak na tej płycie ustawic mnoznik 9,5? W biosie nie mam takiego wyboru (max dopuszczalna wartosc to 9) a mam E8500 :( Edytowane 30 Września 2008 przez all15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Wrzuć nowy BIOS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 all15 jak bedziesz grzeczny to ci jutro napisze, nie pamietam jak sie ta opcja nazywa a bede jutro ten model dfi odpalal po raz ostatni :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Chyba ta opcja ma w nazwie N/2 ale pewny nie jestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
all15 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 (edytowane) meeron -> Dziekuje i dlaczego pozbywasz sie takiej fajnej płyty gł :( Szykujesz jakis upgrade ? Edytowane 30 Września 2008 przez all15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 CPU N/2 Ratio na Enabled, ta opcja jest pod zmiana mnoznika. czemu sprzedaję ? a niech sie też inni nacieszą :D fakt, jedna z najlepszych płyt jakie mialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 (edytowane) CPU N/2 Ratio na Enabled, ta opcja jest pod zmiana mnoznika. czemu sprzedaję ? a niech sie też inni nacieszą :D fakt, jedna z najlepszych płyt jakie mialem będzie pewnie joung sister na P45 ;) wracając do tematu: testuję ostatnio E8400 z GTL 57-57-57 i VTT 1,1 , wydaje się że do nowych E8xxx REV. E0 jest to optymalne (nawet przy dużym OC) Edytowane 1 Października 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Wrzuciłem właśnie D521 zamiast tego DB07 i jak pamięci nie chciały latać na 1100Mhz z prockiem ~4.1-4.2 czy też ponad na 07 tak teraz z miejsca tak latają. No kurde czumu wcześniej nie miałem tego biosu? :? Jak będzie więcej czasu to może się jeszcze z tym pobawię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek007 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Witam, Kupiłem tą płytę z ogłoszenia na giełdzie na pewno wiecie którego :-P No i mam problem z uruchomieniem, startuje na 5s i reset, nic nie piszczy wyświetlacz post też nic nie pokazuje. Jak odepnę zasilanie 8pin od płyty to się nie resetuje ale i nie startuje :mur: Proszę o pomoc jakiegoś znawce tego mobaska :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 w komputroniku ta plytka jest za 208zl po naprawcza moze tez czegos brakowac w paczce warto ryzykowac za te pnieniadze moze ktos z was ja kupowal to czy bylo wszystko ok http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Wyp...pelny,id,53519/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Witam, Kupiłem tą płytę z ogłoszenia na giełdzie na pewno wiecie którego :-P No i mam problem z uruchomieniem, startuje na 5s i reset, nic nie piszczy wyświetlacz post też nic nie pokazuje. Jak odepnę zasilanie 8pin od płyty to się nie resetuje ale i nie startuje :mur: Proszę o pomoc jakiegoś znawce tego mobaska :) przy uruchomieniu trzymaj Insert (powinno ruszyć na default), zresetuj BIOS, wyjmij batertejke.....itp. itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 warto pakowac sie w ta plyte po serwisowa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Ja albo kupiłem po serwisową albo jakąś używaną do testów. W każdym razie nie ma z nią najmniejszych problemów. Tyle tylko że nie maiłem taśmy do karty dźwiękowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek007 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) Insert tzn?? gdzie on jest na płycie?? Ona nawet nie piszczy jak wyjmę ram Edit: Może jest bios uszkodzony?? i trzeba wgrać nowy na kostkę?? Edytowane 7 Października 2008 przez Misiek007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Insert tzn?? gdzie on jest na płycie?? Ona nawet nie piszczy jak wyjmę ram Edit: Może jest bios uszkodzony?? i trzeba wgrać nowy na kostkę?? nie chcę być złośliwy ale chyba za wysokie progi ;> p.s. ten "Insert" znajdziesz na klawiaturze :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek007 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 nie chcę być złośliwy ale chyba za wysokie progi ;> p.s. ten "Insert" znajdziesz na klawiaturze :lol2: Ciekawe jaki Ty mądry byłęś jak pierwszego kompa składałeś. Pomógł byś a nie dogryzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 (edytowane) Takie coś dzisiaj zrobiłem z miejsca, ale... Przydało by się puścić pamięci na 1200Mhz żeby procek latał na 4500Mhz, ale tu już zaczynają się schody. O ile latają 1175 na 2.15 bez problemu tak już 1200 nie chcą. Teraz mam 5-6-5-18-5-52-A-A-2-15-15-5-8-A-A-A-5-8 i GTL 64 64 62. Do tej pory za bardzo się nie bawiłem, w ustawienia na tej płycie i za bardzo nie wiem co by można było z nimi zrobić. Także prosiłbym o jakąś małą podpowiedź co by pozmieniać ;) Edytowane 8 Października 2008 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 O ile latają 1175 na 2.15 bez problemu tak już 1200 nie chcą. Teraz mam 5-6-5-18-5-52-A-A-2-15-15-5-8-A-A-A-5-8 i GTL 64 64 62. Do tej pory za bardzo się nie bawiłem, w ustawienia na tej płycie i za bardzo nie wiem co by można było z nimi zrobić. Zmienić napięcie pamięci :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...