Skocz do zawartości
ceek

Dfi P35-t2r Lan Party Ut

Rekomendowane odpowiedzi

http://i40.tinypic.com/10xelvp.jpg ;]

ew, co założyć na NB zeby weszło pionowo?

Na HR-05 SLI nie załozysz pionowo, prawdopodobnie też na HR-05. Z takich bardziej wydajnych chłodzeń raczej nic nie znajdziesz.

Zawsze można przymocować mały wentyl np. 50x50 czy 40x40 - u niektórych był spadek temperatury nawet o 10-15*.

Edytowane przez Marecki306

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś będzie wiedział co z tym zrobić, proszę o pomoc.

Mam:

E5200

Tagan U33 500w

2x1 Goodram Pro 900

Asus 3870x2 1Gb.

DFI LanParty LT P35 T2R Bios z 2008-05-02. Wrzucany przez Winflash Ver. 1.92. Na obydwu płytach w taki sam sposób.

Problem jest tylko i wyłącznie z mobo. Wszystko inne sprawdzone i do tego kolega z taką samą płytą na całkowicie innym sprzęcie ma ten sam problem, a mianowicie procek na początku tykał mi 4011Mhz bez niczego. Sp2004 1h + lub Sp2004 jednocześnie z SPI 32M 20min+. Wszystko było ok. Aż od pewnego czasu na tych samych ustawieniach(dokładnie tych samych) komp zaczął tracić stabila. Jak proc chodził na 4011 to teraz 3850 max stabill. Znajomy ma to samo przy E8400 tyle że z 4.7Ghz na 4.5Ghz mu spadło(Chodzi tylko o stabila, bo proc na 4.7 dalej normalnie chodzi). Co to może być, jak to naprawić? To nie jest temat dla początkujących gdyż jedne z najlepszych servisów mobo w PL moją z tym problem i nie wiedzą co zrobić. Koledze od E8400 zaczęło się tak dziać po 2 Dniach.Koleszce orthos mielil nawet ponad 2h a teraz po 1 sec wywala, a teraz dopiero na 4.5Ghz przestaje wywalać w ogóle, jest normalnie .Procesory tracą po prostu stabila. MAX OC nie spada, tylko STABIL.

Żeby nie było niedomówień. Ustawienia proców były brane z save więc nie ma możliwości byśmy cokolwiek zmieniali. Próbowaliśmy chyba wszystkiego i nic nie pomaga.

Jak będziecie mieli jakieś pomysły to śmiało piszcie.

Pozdro all

HELP!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska,

jaki jest magiczny trik na włączenie dźwięku pod W7 RC1? U mnie wygląda to tak, że przy włączonym dźwięku HD w BIOSie Winda domaga się podłączenia głośników/ampli pod SPDIF (a są one podłączone zwykłym jackiem), a jak wyłączę dźwięk HD w BIOSie to w ogóle nie wykrywa karty:(

Próbowałem zainstalować stery ze strony DFI, jak i oryginalne realteka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acd u mnie dźwięk działa normalnie pod W7. Zainstalowałem tylko stery od Realteka pod viste. Logiczne że jak wyłączysz dźwiękówkę w biosie to jej nie widzi w systemie...

tenczarny1 może masz degradacje proca ?

Winda chce, żebym podłączył się pod SPDIF...

ps.: które stery zainstalowałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam W7 x86 i zainstalowałem Vista_R222

nie bangla, ale puscilem dźwiek przez spdif i jest ok, będę musiał dzwięk z ps3 puścić przez TV w zwiazku z tym:/ No ale nie ma łatwo.

ps.: dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć kilka biosów i zobacz na którym dobrze Ci fruwa. Potem ustaw timingi ramu i jedziesz z FSB. Oczywiście o napięciach pamiętaj.

Pamięci sprawdzone na dwóch innych płytach głównych. Na każdej idą 1140MHz. Zaraz pobawię się BIOSami. Są do tej płyty głównej jakieś modowane BIOSy?

Zworki na mobo mam ustawione na 1333Mhz, czy to moe mieć wpływ na OC FSB?? Procek to C2D 8200.

Edytowane przez tom256

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie szukałem modowanych biosów, ponieważ zawsze użytkuje oficjalne. Szczerze to nie wiem jak z tymi zworkami, nie chciało mi się nigdy sprawdzić czy coś dają :wink: Ustaw na auto i zobacz czy jest poprawa.

To samo. jednym słowem lipa :/

Próbowałem też na jednej kości bez efektu. :/

Niedługo przyjdą OCZ Reapery 9600 i zasilacz Seasonic s12-500 zobaczymy może to wina RAMu lub zasilacza?

Edytowane przez tom256

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prędzej ram niż zasilacz. A ustaw wszystkie timingi pamięci na AUTO i podnieś napięcia Vddr i Vcpu

Bez zmian. 440Mhz i koniec. Teraz mam OCZ Reapery i to samo. Sprawdzałem też na OCZ FLEX II i bez zmian :/ Chyba coś z płytą jest nie tak :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i się stało... prawdopodobnie padła mi płyta, a przynajmniej część odpowiedzialna za dyski. Dobrze, że jest jeszcze na gwarancji, mam nadzieje że dyski będą ok...

W skrócie:

Po restarcie system nie chciał wstać wywalając brak pliku NTLDR. Zdziwiony tym faktem wrzuciłem płytke z systemem w celu naprawy. Ku mojemu zaskoczeniu instalator widział tylko dysk 1TB a 2x250 w raidzie na którym mam system nie... Wróciłem do biosu, tam też nie było widać dysków w raid, co najlepsze później po tescie POST wyświetla się tabelka i są normalnie widoczne... Wyłączyłem raid, i bios i instalator windowsa je widzi (oczywiście tylko fizycznie 1 jako nieprzydzielony a 2 podzielony na partycje). Podłączyłem dysk na ata a wszystkie na sata odłączyłem i próbowałem zainstalować system, sformatowałem dysk, przekopiował pliki i po restarcie w miejscu w którym powinien przejść w tryb graficzny zczytując dane z dysku stoi (ekran biosu). Próbowałem kilka razy na różne sposoby i bez rezultatu. Jak na mój gust poszło coś z kontrolerem dysków.

Aha, próbowałem wgrywać inne biosy - bez rezultatu

Inne kable sata oraz zasilające - bez rezultatu

Dobrze, że do Rudy Śląskiej do ntt nie mam daleko... ciekawe jak to załatwią, czy ją naprawią czy dadzą nową (jest jeszcze ten model w sprzedaży?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jest objawem padnięcia tego mobo? Bo padła mi grafika albo mobo i nie mam możliwości jak to sprawidzić :/

i gdyby jednak było to mobo to mi je wymienią jak oddam na gware czy dostanę inny model/zwrot kasy?

sory za post pod postem ale sie tak złożyło :/

Edytowane przez Marecki306

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie włącza się płyta, tzn 2 diody świecą, ale nie rusza... Z ramem i grafą nie kombinowałem, jutro spróbuję bo dzisiaj nie mam już sił.

Jutro też spróbuje zgadać się z kims kto ma slot pci-e + dobry zasilacz w celu sprawdzenia grafiki, bo mam wątpliwosci czy to mobo czy grafa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie włącza się płyta, tzn 2 diody świecą, ale nie rusza... Z ramem i grafą nie kombinowałem, jutro spróbuję bo dzisiaj nie mam już sił.

Jutro też spróbuje zgadać się z kims kto ma slot pci-e + dobry zasilacz w celu sprawdzenia grafiki, bo mam wątpliwosci czy to mobo czy grafa.

Co wyświetla lcd z kodami?? To podstawa. 

W tej mobo dośc często pada bios albo NB. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złożyłem wodne chłodzenie na płycie głównej, i o dziwo podskoczyła temperatura na chipsecie o 10 stopni!!!! A Procesor ma temperatury jak na chłodzeniu BOXowym :/ Problemy niestety zostały te same :/ płyta kończy się na FSB 440MHz, po zabawie wartościami GTL udało mi się wycisnąć dodatkowe 10Mhz. Zastawiam się czy powodem nie jest kontroler pamięci.

Jest jeszcze jeden problem, po ustawieniu napięcia 1,3V płyta piszczy (szybkie pykanie) i nie wstaje :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Jest jeszcze jeden problem, po ustawieniu napięcia 1,3V płyta piszczy (szybkie pykanie) i nie wstaje :/.

wgraj starszy bios

niektóre DFI miały ten problem

pisalismy o tym w temacie, przewertuj go

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi