tom256 Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) wgraj starszy bios niektóre DFI miały ten problem pisalismy o tym w temacie, przewertuj go Właśnie wgrałem BIOS: 12/24, problemy te same, wcześniej miałe tez BIOS modowany przez Tony'ego. Nic nie pomaga :/ Póki co wertuję jeszcze temat Wgrałem inny BIOS i wydaje się że płyta wreszcie zaczyna działać!!!! Póki co testuje :) @Edit Jeszcze pytanie, jakie macie temperatury na NB? U mnie na chłodzeniu wodnym temperatura dobija do 70stopni na NB chłodzonym standardowym chłodzeniem!! Edytowane 10 Lipca 2009 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 to chetnie dowiem sie na jakim to biosie fika napiecie powyzej 1.25v bo racuch uzywal wczesniej tego mobo ktore ja mam i twierdzi ze nie mial problemow z rebootem przy napieciu wiekszym niz 1.25v ja mam ... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 to chetnie dowiem sie na jakim to biosie fika napiecie powyzej 1.25v bo racuch uzywal wczesniej tego mobo ktore ja mam i twierdzi ze nie mial problemow z rebootem przy napieciu wiekszym niz 1.25v ja mam ... :/ Wersja BIOS: LP35DB07. Reszt mojego konfigu w sygnaturce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 heh .. tyle ze to chyba pierwszy jaki był oficjalny jednym niby dziala na LP35D502 ale np Fisherowi w tym topicu nie pomoglo .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Zrobiłem małe opracowanie tej płyty (trochę mi się nudziło :) ). może komuś się przyda. Jeśli są w nim jakieś błędy lub czegoś brakuję proszę zgłaszać mi na PM. UPDATE 20-06-2011: http://hotfile.com/dl/121467236/6be14da/DFi_Lanparty_UT_P35-T2R_0_97.pdf.html Edytowane 20 Czerwca 2011 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Chaos i inni problem polega na tym że po wgraniu "nowego" BIOS-u nie wolno korzystac z profili ze "starego" BIOS-u temat był juz poruszany ustawiamy clear cmos (przy wgrywaniu np. z windy) i od nowa bawimy sie ustawieniami, zapisujemy profile itd. ... p.s. nie można robic ---> load starego profilu na nowym bios-ie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Chaos i inni problem polega na tym że po wgraniu "nowego" BIOS-u nie wolno korzystac z profili ze "starego" BIOS-u temat był juz poruszany ustawiamy clear cmos (przy wgrywaniu np. z windy) i od nowa bawimy sie ustawieniami, zapisujemy profile itd. ... p.s. nie można robic ---> load starego profilu na nowym bios-ie ! Wiem, Racuch To jest chyba nawet napisane w instrukcji do płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qos Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 A jak wyłaczyć obsługe wielu rdzeni? W biosie mam ustawione tak niestety winda jak i cpu-z pokazuja 2 jajca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 (edytowane) Spod windy możesz sobie wyłączyć. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qos Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 wiem, wiem tylko szukam tego w biosie - profile sprzetowe typu nocny downloader dobra rzecz. Niby powinno byc ok - ale nie u mnie i nie wiem czy z mobasem wszystko ok ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 Panowie jest jakas mozliwosc by karta dzialala na pci-e x16 a nie x1 w srodkowym slocie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 W srodkowym moze działać maksymalnie z prędkością x4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 u mnie i tak idzie z x1. Psuje mi to cala koncepcje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 A jak wyłaczyć obsługe wielu rdzeni? W biosie mam ustawione tak http://a.imagehost.org/0215/DSC03175.jpg niestety winda jak i cpu-z pokazuja 2 jajca. biosem niestety się nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXotic Opublikowano 1 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2009 Witam poszukuje ustawień dla E8400 dla 3,6 i 4GHz. Wgrałem polecany bios do serii E8*** LP35DB07 i nawet winda nie chciała startować na automatycznym napięciu musiałem podnosić w porównaniu do najnowszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 9x400 lub 9x445 do tego mnożnik pamięci ustaw 333/667 lub jeśli masz dobre ramy ustaw 333/800 Vnb - 1.37v Vcore - to musisz sam ustalić sobie, proponuje tyle ile masz VID proca Vdimm - 2.07v na początek reszta najniższe możliwe napięcia timingi daj 5-5-5-15 reszta auto Wgraj bios LP35D521 lub LP35D919. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Vnb - 1.37vNie za duze vnb jak na 445FSB? Moja plyta robi 500 bez podnoszenia vnb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Moja też, tyle że jak chcesz pocisnąć pamięci wyżej to już nie jest tak kolorowo... Dlatego podałem 1.37v żeby było z zapasem (przecież to tylko jedno oczko wyżej niż standard). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Czy tylko mnie zle plyta sczytuje proca? Jedyne mnozniki jakie moge ustawic to 6-7-8 ;/ Bios ostatni ze strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 a włączyłeś opcje odpowiedzialną za mnożnik połówkowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 (edytowane) jonatan lamo! ;) CPU N/2 Ratio na Enabled Edytowane 23 Października 2009 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXotic Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Ja mam problem nawet ze stabilnym 3,6GHz na e8400. Napięcie w biosie 1,3V a w CPU-Z pokazuje aż 1,36V. Procek teoretycznie kupiony jako select ze screenami jak przy 1,3V osiąga 4,4GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 (edytowane) Ja mam problem nawet ze stabilnym 3,6GHz na e8400. Napięcie w biosie 1,3V a w CPU-Z pokazuje aż 1,36V. Procek teoretycznie kupiony jako select ze screenami jak przy 1,3V osiąga 4,4GHz.Wydaje się że coś jest nie tak z niektórymi płytami(patrz moje probemy) :/ Ja czekam na drugą płytę tyle ze LT od marecki306 :D Zobaczymy. Kurde będę musiał znowu zmienić sygnaturkę :) Edytowane 25 Października 2009 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 eXotic jaki zasilacz masz? Może kupiłeś uwalonego kloca i nie działa... UT i LT to te same płyty tylko inne chłodzenie. Sprawdzajcie napięcia miernikiem w miarę możliwości, btw cpuz przekłamuje dość często. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXotic Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Zasilacz mam bdb. Corsair HXEU 620W. Brałem taki zapas mocy by było cicho. Wiadomo im mniejsze obciążenie na zasilaczu tym lepiej dla temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Ja mam problem nawet ze stabilnym 3,6GHz na e8400. Napięcie w biosie 1,3V a w CPU-Z pokazuje aż 1,36V. Procek teoretycznie kupiony jako select ze screenami jak przy 1,3V osiąga 4,4GHz.podbij vol. NB na 1,42-1,45 z nawiewem , pomaga ustabilizować pamięci i FSB (do 1,55 mozna śmiało przy wyższym FSB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Zmieniałem płytę głowna, problemy te same, moze winny jest zasialcz, oto co dostałem od Dfi Support Dear Sir: I would suggest in this case trying a different PSU. Something in the range of 700+ watts and of another brand. I can report that Seasonic and in particular the SS line is nothing but trouble on our boards. Zakupiłem teraz Corsaira HX520, mam nadzieje ze nie będzie problemów, ale jakby nie patrząc to też.... Seasonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OClifestyle Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Ma ktoś pomysł jak ustabilizować RAM na dzielniku 1:1, FSB=500Mhz. Ram to Crucial Ballistx 2x2GB. Na innych mnożnikach pamięci nie mają problemu i z 1180mhz 5-5-5-15. Aktualnie trzymam je na 1200mhz 6-5-5-15 ale szkoda ich tak katować. Na DK X48 ten problem nie występuje, pamięci śmigają z miejsca na 1:1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 A powiesz co robiłeś czy mamy wyjąć magiczną kule? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OClifestyle Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 (edytowane) timingi ustawione ręcznie na stałe, zabawy z PL (spr od 8 do 12) też nic nie dają, tRFC też męczyłem bez skutku. sprawdzałem też enhanced data transmiting/adressing i wieeeele innych. 90% timingów ustawiłem ręcznie (baaardzo luźno) i dalej :mur: edit: próbowałem tez zmieniać strap fsb i dalej nic edit2:sprawdzałem kilka wersji biosu vNB=1,57V vtt=1,2V SB 1.05V=1,15V SB/PLL=1,5 Edytowane 16 Listopada 2009 przez OClifestyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...