Skocz do zawartości
ceek

Dfi P35-t2r Lan Party Ut

Rekomendowane odpowiedzi

wgraj starszy bios

niektóre DFI miały ten problem

pisalismy o tym w temacie, przewertuj go

Właśnie wgrałem BIOS: 12/24, problemy te same, wcześniej miałe tez BIOS modowany przez Tony'ego. Nic nie pomaga :/

Póki co wertuję jeszcze temat

Wgrałem inny BIOS i wydaje się że płyta wreszcie zaczyna działać!!!! Póki co testuje :)

@Edit

Jeszcze pytanie, jakie macie temperatury na NB? U mnie na chłodzeniu wodnym temperatura dobija do 70stopni na NB chłodzonym standardowym chłodzeniem!!

Edytowane przez tom256

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chetnie dowiem sie na jakim to biosie fika napiecie powyzej 1.25v

bo racuch uzywal wczesniej tego mobo ktore ja mam i twierdzi ze nie mial problemow z rebootem przy napieciu wiekszym niz 1.25v

ja mam ... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chetnie dowiem sie na jakim to biosie fika napiecie powyzej 1.25v

bo racuch uzywal wczesniej tego mobo ktore ja mam i twierdzi ze nie mial problemow z rebootem przy napieciu wiekszym niz 1.25v

ja mam ... :/

Wersja BIOS: LP35DB07. Reszt mojego konfigu w sygnaturce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem małe opracowanie tej płyty (trochę mi się nudziło :) ). może komuś się przyda. Jeśli są w nim jakieś błędy lub czegoś brakuję proszę zgłaszać mi na PM.

UPDATE 20-06-2011:

http://hotfile.com/dl/121467236/6be14da/DFi_Lanparty_UT_P35-T2R_0_97.pdf.html

Edytowane przez tom256

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos i inni

problem polega na tym że po wgraniu "nowego" BIOS-u nie wolno korzystac z profili ze "starego" BIOS-u

temat był juz poruszany

ustawiamy clear cmos (przy wgrywaniu np. z windy) i od nowa bawimy sie ustawieniami, zapisujemy profile itd. ...

p.s.

nie można robic ---> load starego profilu na nowym bios-ie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos i inni

problem polega na tym że po wgraniu "nowego" BIOS-u nie wolno korzystac z profili ze "starego" BIOS-u

temat był juz poruszany

ustawiamy clear cmos (przy wgrywaniu np. z windy) i od nowa bawimy sie ustawieniami, zapisujemy profile itd. ...

p.s.

nie można robic ---> load starego profilu na nowym bios-ie !

Wiem, Racuch

To jest chyba nawet napisane w instrukcji do płyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9x400 lub 9x445 do tego mnożnik pamięci ustaw 333/667 lub jeśli masz dobre ramy ustaw 333/800

Vnb - 1.37v

Vcore - to musisz sam ustalić sobie, proponuje tyle ile masz VID proca

Vdimm - 2.07v na początek

reszta najniższe możliwe napięcia

timingi daj 5-5-5-15 reszta auto

Wgraj bios LP35D521 lub LP35D919.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam problem nawet ze stabilnym 3,6GHz na e8400. Napięcie w biosie 1,3V a w CPU-Z pokazuje aż 1,36V. Procek teoretycznie kupiony jako select ze screenami jak przy 1,3V osiąga 4,4GHz.

Wydaje się że coś jest nie tak z niektórymi płytami(patrz moje probemy) :/ Ja czekam na drugą płytę tyle ze LT od marecki306 :D Zobaczymy.

Kurde będę musiał znowu zmienić sygnaturkę :)

Edytowane przez tom256

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam problem nawet ze stabilnym 3,6GHz na e8400. Napięcie w biosie 1,3V a w CPU-Z pokazuje aż 1,36V. Procek teoretycznie kupiony jako select ze screenami jak przy 1,3V osiąga 4,4GHz.

podbij vol. NB na 1,42-1,45 z nawiewem , pomaga ustabilizować pamięci i FSB (do 1,55 mozna śmiało przy wyższym FSB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniałem płytę głowna, problemy te same, moze winny jest zasialcz, oto co dostałem od Dfi Support

Dear Sir:

I would suggest in this case trying a different PSU. Something in the range of 700+ watts and of another brand. I can report that Seasonic and in particular the SS line is nothing but trouble on our boards.

Zakupiłem teraz Corsaira HX520, mam nadzieje ze nie będzie problemów, ale jakby nie patrząc to też.... Seasonic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś pomysł jak ustabilizować RAM na dzielniku 1:1, FSB=500Mhz. Ram to Crucial Ballistx 2x2GB. Na innych mnożnikach pamięci nie mają problemu i z 1180mhz 5-5-5-15. Aktualnie trzymam je na 1200mhz 6-5-5-15 ale szkoda ich tak katować. Na DK X48 ten problem nie występuje, pamięci śmigają z miejsca na 1:1...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

timingi ustawione ręcznie na stałe, zabawy z PL (spr od 8 do 12) też nic nie dają, tRFC też męczyłem bez skutku. sprawdzałem też enhanced data transmiting/adressing i wieeeele innych. 90% timingów ustawiłem ręcznie (baaardzo luźno) i dalej :mur:

edit: próbowałem tez zmieniać strap fsb i dalej nic

edit2:sprawdzałem kilka wersji biosu

vNB=1,57V vtt=1,2V SB 1.05V=1,15V SB/PLL=1,5

Edytowane przez OClifestyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi