stolara Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 a z timingami na AUTO nie wstaje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OClifestyle Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 a z timingami na AUTO nie wstaje?tzn wstaje za każdym razem ale w momencie wczytywania windy reset :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 witam mam problem z płytą po każdym resecie musiałem robić cler cmos bo post 88,wiec cler cmos na 12 godzin i teraz zatrzymuje sie na 7f ni huhu dalej, Google w ruch, niestety wszystkie akcje z rozpięciem wszystkiego i cler cmos przez kilka godz nie działają, zmiana grafy itp tez, macie jakieś pomysły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) Wyjmij kloca z socketu i wtedy zrób clear cmos. Pika speaker jak wyjmiesz ram? Oczywiście bios masz jeden z nowszych? Próbowałeś safe boota? Edytowane 3 Stycznia 2010 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymekAR Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Problem dotyczy windowsa 7 ultimate a pamieci 4x1 gb geil ultra 1066 Do niedawna uzywalem konfiguracji jak w ponizej mojej specyfikacji + windowsa xp pro i 4x1 gb 4x1GB Crucial Balastic Tracer PC2-8500 1066 niestety zaczely regularnie (jedna w miesiacu) padac az wszystkich 4 kosci sie pozbylem wiec zakupilem 2x1 gb geile ultry 1066 cl5 i przesiadlem sie na windowsa 7 ultimate 64bit i wszystko bylo dobrze do momentu kiedy zaczelo brakowac mi pamieci ram i dokupilem nastepne dokladnie takie same 2x1 gb geile ultry 1066 cl5 i zaczelo sie restart za restartem na dodatek nie idzie zainstalowac zadnych sterownikow ani programow tylko komunikaty o uszkodzonym pliku cab lub uszkodzonym napedzie dvd w momencie wyjecie 2 kosci ram wszystko wraca do normy. Obecnie komputer w ramach gwarancji jest w sklepie w ktorym zostala zakupiona ta nieszczesna plyta glowna z ktora tyle problemow DFI LP UT P35 juz prawie 2 tygodnie jest testowana i nie stety sprzedawca jedyne poinformowal mnie ze ta plyta stabilnie dziala tylko na xp -ku i tyko tyle moze pomoc. Prosze w takim razie o rade czy ktos z was testowal podobna konfiguracje na plycie dfi na win 7? czy mozna w tej sytuacji przypuszczac ze plyta jest uszkodzona czy to wina jedynie biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Dziwne że na XP działa stabilnie a na 7 już nie. Daj nawiew na pamięci wentylem na jakiś czas i zobaczysz. Jak wersja biosu? Kręciłeś? Temperatury płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymekAR Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 niestety nie mam mozliwosci obecnie z poeksperymentowaniem z nawiewami na ramy tak jak pisalem komp stoi u fachowcow ktorzy rowniez zalamuja rece ale uwazam ze moja buda big tower THERMALTAKE ARMOR powinna byc wystarczajaca dobra aby sobie poradzic z wentylacja ramow (ale rzeczywiscie po kilku minutach pracy kompa radiatory sa niesamowicie gorace) tym bardziej ze nie sa podkrecane, co do wersji biosu nie mam pojecia jaka wersja jest obecnie nigdy nie zmienialem na nowsza (poprostu nie mialem takiej potrzeby i z braku czasu) troszke na poczatku mialem podkrecone mobo e6750 2,66 na 3,4 po jakims czasie gdzies okolo dwoch miesiacach zrzucil sie na defaultowe ustawienia i tak pozostalo do teraz (dodam ze pamieci 4GB ram Crucial Balastic o ktorych pisalem predzej popadaly mi prawie po roku od momentu zrzucenia kompa na defaultowe ustawienia) w kazdym razie doradzcie koledzy czy radzicie naprzyklad na wymiane biosu czy odeslac ja odrazu do serwisu? chyba nie ma zadnych przeszkod aby plyta chodzila na windowsie 7 ? ewentualnie prosze o wersje biosu ktora u was dziala na 7-ce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 LP35D521 wgrywaj / albo ten paź z serwisu niech wgra. Masz 4 sloty od ramu zawalone i pamięci na pewno mają ciepło bo są obok siebie. Problemu ze stabilnością bym właśnie tutaj się doszukiwał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Udalo sie komus na tej plycie postawic system na Radzie SSD?? Na pojedynczym dysku nie ma problemu, ale jak chce juz stworzyc raid nie pokazuje mi takiej opcji ;/ Na normalnych dyskach zero problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Wrzuć najnowszy bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Jest najnowszy jaki jest na stronie DFI Nie taki nowy znowu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Wygląda na to że będziesz musiał napisać do supportu o nowszy biosik :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Wprost zajebiscie... Chyba kipie poprostu jakis dodatkowy kontroler raid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Jeszcze sprawdź każde złącze sata 1-8 może w którymś zaskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Sprawdzalem. Jakis dziwny myk jest Jak sa same SSD bios je widzi itd, ale nie mam mozliwosci wejscie do Raid biosu. Jak podlacze jakis zwykly dysk i te SSD to czasami widzi w konfiguracji RAID SSDki. Raz nawet udalo mi sie polaczyc je w Raid po czym pokazala sie informacji Raid status Fail. Co dziwne w tym momencie jeden z dyskow widzial jakos 120GB i nie bylo do niego dostepu, drugi byl normalnie widziany ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Idź do kogoś z SSD i zobacz czy da radę zrobić raid na innej płycie, najlepiej z ich9r. Może nowsze firmware od ssd rozwiążą problem kompatybilności z płytami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...