Skocz do zawartości
ceek

Dfi P35-t2r Lan Party Ut

Rekomendowane odpowiedzi

mała prośbeczka o przetestowanie przez Was tzw. GTL-i

ustawcie tak :

CPU GTL 1/3 REF Volt 57

CPU GTL 0/2 REF Volt 61

NB GTL REF Volt 67

u mnie pomogło , mogę obniżyć Vcore o 1-2 "ząbki" w dół, czekam na relacje z boju ;)

Ustawiłem takie wartości i jak na razie o dziwo proc leci na 1.24v - wcześniej 1.26v.

Zobaczę czy Orthos zaliczy 3h , bo na razie tylko 40 min na prio 4.Fakt,że wczesniej na takim vcore wywalał błąd po 5 minutach.

Dziwi mnie jednak jedna sprawa - na mojej X38 nie miałem vdropa w ogóle, tutaj jest - minimalny ale jednak - chyba zasilanie na X38 lepsze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ten bios nie obsługuje E8200 no to pozostaje Ci załatwić jakiegoś cepa powiedzmy dowolne C2D 65nm i jak płyta odpali to wgrać nowego biosa który ma pełny support dla 45nm. Chyba że jest jakiś hot flash przez FDD który pozwoli Ci teraz wgrać na obecnym procku jakoś bios.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie co może być?

Wczoraj poocowałem trochę proca i dałem na 4.7 GHz i 1.5vcore.

Teraz płyta piszczy jak tylko obciążę kompa czymś, superPi, HDTach , jakiś smark.

Co śmieszniejsze to piszczy strasznie jak proc jedzie na default, jak dam 4 GHz to piszczy znacznie ciszej.

Cewki?

Jest to P35 LP UT

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby była najlepsza to nie zaczęła by piszczeć od OC proca - i to nie extremalnego :P

Panowie szybka decyzja. co polecacie.Dodam,że tą UT mogę łyknąc taniej o 10 funtów od DK :)

No tak ale ja Asusa jako płyt nie toleruje, to raz, a dwa nie będe wydawał kupę kasy w starzejący się chipset ;)

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsza nie najlepsza, ja tam mam zaufanie do płyt DFI.

Ta to swoją drogą, ale jeszcze LP UT Ultra D na NF 4 ile razy miała okazje paść.. akcje z przytopionymi wentylatorami do płyty, udawanie śmierci do rozłożenia itp.

Śmiga jak nowa, nawet nie piszczy [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie macie temperatury na NB bez nawiewu ? Zmieniał ktoś pastę z Was na płycie ?

Bez zmiany pasty miałem 50-55*, po zmianie na STG1 mam 57-59* :blink: a radiator jest na pewno dobrze założony. I to wszystko przy default'owym napięciu... Tylko, że ja mam wersję LT.

Zaczynam myśleć nad zwodowaniem NB, bo HR-05 sli się nie mieści u mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem UT - u mnie kosztuje 109 funtów także jakieś 500 pln z kawałkiem :)

Nie chcę DDR3 bo nie będę zmieniał pamięci.

Rampage Extreme mogłem kupić za 145 funtów, ale jak pisałem do Asusa nie mam zaufania i naciałem się już na nie nie raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi