Blackwhite Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jeszcze jedno - dlaczego w smartguardianie nie moge zmieniać szybkości wentyli - w ogóle nie reaguje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 A jesteś pewien że podłączyłeś pod 3pin który smart guardian obsługuje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 mała prośbeczka o przetestowanie przez Was tzw. GTL-i ustawcie tak : CPU GTL 1/3 REF Volt 57 CPU GTL 0/2 REF Volt 61 NB GTL REF Volt 67 u mnie pomogło , mogę obniżyć Vcore o 1-2 "ząbki" w dół, czekam na relacje z boju ;) Ustawiłem takie wartości i jak na razie o dziwo proc leci na 1.24v - wcześniej 1.26v. Zobaczę czy Orthos zaliczy 3h , bo na razie tylko 40 min na prio 4.Fakt,że wczesniej na takim vcore wywalał błąd po 5 minutach. Dziwi mnie jednak jedna sprawa - na mojej X38 nie miałem vdropa w ogóle, tutaj jest - minimalny ale jednak - chyba zasilanie na X38 lepsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 (edytowane) vdroop zależy od biosu, przynajmniej na mojej płycie. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 No to wygląda ,że te GTL pomogły :) ortosik 3h cyka i wszystko ładnie i pieknie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2008 B-) u mnie pomaga takie ustawienie tylko przy 4,4 GHz i wyżej ,przy 4,2 GHz lepiej wypada 57-57-57 .Wiele zależy od egz. procka. p.s. zawsze do usług :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek007 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam Jak zmienić menu level na tej płycie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Co jak zmienić ? Dziś sobie wrzuciłem z ciekawości bios LP35D919 i komp mi robił jazdy że się sam wyłączał, nie wiadomo skąd. Więc wróciłem do LP35D521. W sumie to nie wiem od czego to było. Miał ktoś doświadczenia z LP35D919 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 22 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2008 Jadę na nim i dla mnie jest OK. Ale nie widzę specjalnych różnic w stosunku do wcześniejszych biosów. Jest to rewizja mikrokodu dla nowych procków więc nie spodziewałem się zmian na moim Q6600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczimen Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Mam Dfi LT P35 i wgralem biosika starszego ktory ponoc nie obsluguje E8200 i nie wiem co zrobic bo mi sie komp wlacza i po 2 sekundach resetuje i tak w koło :( i nie mam mozliwosci ponownego wgrania biosika pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2009 Jak ten bios nie obsługuje E8200 no to pozostaje Ci załatwić jakiegoś cepa powiedzmy dowolne C2D 65nm i jak płyta odpali to wgrać nowego biosa który ma pełny support dla 45nm. Chyba że jest jakiś hot flash przez FDD który pozwoli Ci teraz wgrać na obecnym procku jakoś bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Jakim cudem procek z 533FSB działa na tej płycie? Dowód: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=268198 Czy istnieje BSEL mod 133-->200? Edytowane 18 Stycznia 2009 przez Marecki306 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 (edytowane) Panowie co może być? Wczoraj poocowałem trochę proca i dałem na 4.7 GHz i 1.5vcore. Teraz płyta piszczy jak tylko obciążę kompa czymś, superPi, HDTach , jakiś smark. Co śmieszniejsze to piszczy strasznie jak proc jedzie na default, jak dam 4 GHz to piszczy znacznie ciszej. Cewki? Jest to P35 LP UT Edytowane 26 Marca 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Jesteś pewien że to płyta ? - jak tak to piszczy sekcja zasilania RAM. Dużo płyt ma ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 99% płyta - tak przynajmniej mi się wydaje. Wczesniej nic nie piszczało. Jest to niebezpieczne, czy mam się nie przejmować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 (edytowane) Nie ma się czym przejmować, może wpływać na komfort psychiczny użytkownika / ków :-D Ktoś z tematu próbował to zalewać czymś ( nie pamiętam dokładnie czym ). Edytowane 26 Marca 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 To dlaczego w takim razie piszczy znacznie głośniej bez OC niż po OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 A tego to już Ci nie powiem, bo po prostu nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 To dlaczego w takim razie piszczy znacznie głośniej bez OC niż po OC?piszczą (śpiewają) grafiki zaleznie od obciażenia, monitory (moj piszczy) i mobo też tak czasem bywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Wkurza mnie to piszczenie - zmieniam płytę. Co lepiej kupić P45 LT UT T2RS, czy DK P45 T2Rs ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Innej Dfi P35-t2r Lan Party Ut nie kupisz już w sklepie a szkoda bo jest najlepsza. Moja nie piszczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 (edytowane) Raczej poszedłbym na Twoim miejscu w rampage od Asusa. E: bierz UT. E2: Jakie macie temperatury na NB bez nawiewu ? Zmieniał ktoś pastę z Was na płycie ? Edytowane 9 Stycznia 2012 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 (edytowane) Jakby była najlepsza to nie zaczęła by piszczeć od OC proca - i to nie extremalnego :P Panowie szybka decyzja. co polecacie.Dodam,że tą UT mogę łyknąc taniej o 10 funtów od DK :) No tak ale ja Asusa jako płyt nie toleruje, to raz, a dwa nie będe wydawał kupę kasy w starzejący się chipset ;) Edytowane 27 Marca 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Sory za posta pod postem. Jednak nie płyta piszczy tylko zasilacz - zrobiłem test mikrofonem i nagrałem dzwięk.Najgłosniej piszczy w okolicy zasilacza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Najlepsza nie najlepsza, ja tam mam zaufanie do płyt DFI. Ta to swoją drogą, ale jeszcze LP UT Ultra D na NF 4 ile razy miała okazje paść.. akcje z przytopionymi wentylatorami do płyty, udawanie śmierci do rozłożenia itp. Śmiga jak nowa, nawet nie piszczy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Jakie macie temperatury na NB bez nawiewu ? Zmieniał ktoś pastę z Was na płycie ?Bez zmiany pasty miałem 50-55*, po zmianie na STG1 mam 57-59* :blink: a radiator jest na pewno dobrze założony. I to wszystko przy default'owym napięciu... Tylko, że ja mam wersję LT. Zaczynam myśleć nad zwodowaniem NB, bo HR-05 sli się nie mieści u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Dobra zmieniłem zasilacz i piszczy dalej- mniej ale piszczy. Czyli wychodzi na płytę - to co brać tą DFI P45 UT? Edytowane 28 Marca 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 850zł kosztuje UT DDR2. Jak by brać z DDR3 to pokusił bym się o Rampage Extreme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Kupiłem UT - u mnie kosztuje 109 funtów także jakieś 500 pln z kawałkiem :) Nie chcę DDR3 bo nie będę zmieniał pamięci. Rampage Extreme mogłem kupić za 145 funtów, ale jak pisałem do Asusa nie mam zaufania i naciałem się już na nie nie raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qos Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Panowie krótka pilka - wejdzie mi na wersje LT (bez rurek) TRUE Pionowo czy tylko poziom? ew, co założyć na NB zeby weszło pionowo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...