rafa Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Temperatury rewelacja! Ten zewnętrzny radiator ciepły jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Letni. Na początku chciałem zdejmować całe chłodzenie z płyty i zmienić fabryczną pastę ale pomyślałem że pasta CP zeżre części aluminiowe więc dałem spokój. Jak widać temperatury są przyzwoite więc nie będę się z tym bawił. Edytowane 8 Października 2007 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 ten radiator nie jest podgrzewany przez zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Też miałem takie obawy ale nie, nawet przy pełnym obciążeniu powietrze z mojej zasilki Tagan 700W jest tylko lekko ciepłe. Radiator jest oddalony ok. 10 mm od grila zasilacza. Początkowo zamontowałem radiator poniżej otworu zasilacza ale miałem wyższe temperatury niż w pozycji jak na zdjęciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Potwierdzam choć u mnie na C2D temp. nie są aż tak ważne jak u atomela na C2Q sekcja zasilania jest letnia (C2D 3,8GHz 1,4 Vcore 24/7) czyli dość małe wymagania patent z heatpipem tez zastosowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) Nowy beta bios 10/5 Dodaje obsługę procków Yorkfield i Wolfdale. Zaktualizowałem bios z Windows, żadnych problemów nie miałem i nic nie musiałem ustawiać w biosie. Zachował wszystkie wcześniejsze ustawienia. Edytowane 11 Października 2007 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 działa wam clockgen,lub set fsb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) działa na XP wer. 2.0.b.15n --> generator CY28551LFXC http://homepage2.nifty.com/NewBeetle/setfsb20b15n.zip Edytowane 13 Października 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Niezły test z testów płyty dla osób znających angielski. Obowiązkowa lektura dla posiadaczy płyty: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3129 Parę moich wyników SPi: SPi16 SPi32 Postanowiłem obsadzić wszystkie banki pamięci. 2x1GB Ballistix Tracer 8500 i 2x1GB Ballistix 8000 czyli razem 4GB. W biosie napięcia: na pamięci 2,15V i procesor 1,50V. System Windows XP widzi 3,25GB. Edytowane 20 Października 2007 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Chcialem zapytac uzytkownikow tej plyty czy to heatpipe'owe chlodzenie jest wydajne? Bo mam dylemat czy nie kupic wersji LT (tanszej o okolo 120 zeta) i zwodowac (mam MCW30 Swiftecha a pozniej pewnie cos od mipsa na pwm i sb)? Z gory thx za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Pewnie wydajne ,do czasu :wink: ,ja zakupiłem wersje bez heatpipów i zapodałem na NB swifa MCW30,a na pwm delikatny nawiew,SB stock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 do ostrej zabawy pewnie wymięknie, zależy co komu u mnie i tak 120-stka wieje na ram i NB więc............... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Też mam MCW30 ale nie montowałem go. Temperatury mam znośne z dodatkowym chłodzeniem DFI. Rozwiązanie ma zalety i wady. NB podgrzewałby dodatkowo wodę w układzie. Z drugiej strony lepiej chłodzone NB daje szansę na większe fsb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 FSB na co dzien cos kolo 500, ale nie powiem ze nie bede chcial sprawdzic ile pojdzie... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Witam. Jestem posiadaczem Abit AB9. Niezbyt udana płytka. Już nigdy nie będe łaszczył się z kasą na płytę. Chciałem zmienić na coś bardziej przyzwoitego. Siedziałem na DFI NF3 , DFI NF4 i nigdy mnie nie zawiodły. Z tego co słyszałem przy Intelu niby DFI dało ciała-ale tylko słyszałem. Jaka jest wasza opinia? Bo 800 zł to sporo za płytkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Przeczytaj cały wątek a odpowiedź przyjdzie sama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Nowy beta bios 10/19/2007 Już załadowałem. Niewielkie zmiany w zachowaniu pamięci jakby bardziej stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 biosik narazie OK przy 2,07 Vmem z biosa mogłem w końcu zapodać tRFC na 25 i Wtite to Precharge Delayed na 11 . :) Na oficjalnym 913 nie przechodził ten numer (testowane Orthos Blend test ram@cpu ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Pytanie za 100 pkt :) Jak płytka daje radę z 4x1GB ? OCZ jej nie bolą? Bo jestem już prawie zdecydowany na nią. NCQ obsługuje? Zadowoleni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 Juz pytałeś o to czy zadowoleni! Chyba widac że to jedni z najbardziej zadowolonych posiadaczy mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 (edytowane) Ballistix 4x1GB 560 MHz na 5-5-5-15 i rozsądnych napięciach bez problemu. Tutaj pamięci 572MHz przy 2,12V bios: Edytowane 4 Listopada 2007 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 No ja wlasnie czekam na ta plytke Niby z P5K Deluxe jestem zadowolony, ale widze ze ta plytka to chyba mala rewelacja... Robil ktos taka przesiadke?? Jak wrazenia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 No ja robiłem, z przymusu po tym jak na p5k-dlx wywalił kondensator-ot tak sobie na stockach,za co jeszcze raz przepraszam właściciela :wink: DFI to świetna mobo,najszybsza ze wszystkich opartych na p35.No ale co... pochodziła z 2 tygodnie na FC-ecie dostała ln2 i zdechła po godzinie :blink: Ale i tak kupiłem następną :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 No ja robiłem, z przymusu po tym jak na p5k-dlx wywalił kondensator-ot tak sobie na stockach,za co jeszcze raz przepraszam właściciela :wink: DFI to świetna mobo,najszybsza ze wszystkich opartych na p35.No ale co... pochodziła z 2 tygodnie na FC-ecie dostała ln2 i zdechła po godzinie :blink: Ale i tak kupiłem następną :D Urok DFI :lol2: 4 stuki w ciagu 6 miechow @ Socket 939 Ostatnia byla nie do zabicia B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2007 U mnie na LC posmiga ;D Wiec sie nie boje, jak kurierzy nie dadza [gluteus maximus] to bede mial ja w piatek PS Zastanawia mnie tylko to co piszecie o chlodzeniu mostkow i mofsetow.... Czyzby MC30 polecial w kat...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 czyli widze ze w piatek zamawiam ta mobo :). mama nadzieje ze bedzie niebo a ziemia miedzy abitem ab9. apollo.pl 699 zł ? jest gdzies taniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 ta za 699 to z okrojonym chlodzeniem wersja LT, UT to wersja ze screenow na pierwszej stronie tego posta, pisze to zebys sie nie zdziwil jak zamowisz a przyjdzie "inna" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 1 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2007 najtaniej chyba maja w www.pcprojekt.pl LT 680zl UT 760zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 to ja wole UT niechce tej okrojonej.... właśnie przeglądałem i coś mi sie nie podobało z tą ceną . Ide looknąć na pcprojekt :) Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Witam Co macie załączone w ustawieniach kontrolera SATA 1) IDE 2) AHCI ??? Jak załącze AHCI to mi spada burst o 30MB/s w testach dysku. Odczuwalnie mi nawet lepiej chodzi z AHCI wyłączonym <_< Dziwne ale NCQ widać zwalnia twardziela niż go przyśpieszać. Mam dwa nowe Hitachi 160GB i na obu dzieje się podobnie po załączeniu AHCI, wszystko pod Vistą 32bit. Winde mam postawioną od początku z wyłączonym AHCI, tylko teraz mnie natkneło aby się tym pobawić i włączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...