atomel Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ad1. Podwójne uruchamianie to natura chipsetów P35 po zmianie opcji w bios. Ad3. Zmiana mnożnika/zegara ma na celu oszczędzanie energii w przypadku gdy system nie obciąża procesora. Jeżeli nie chcesz mieć zmian mnożnika/zegara ustaw w opcjach CPU w biosie: Thermal Management Control --- Disabled PPM (EIST) Mode --- Disabled Limit CPUID MaxVal --- Disabled CIE Function --- Disabled Execute Disable Bit --- Disabled Virtualization Technology --- Disabled Core Multi-Processing --- Enabled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 wielkie dzieki pomoglo :wink: ale wciaz mam problem z restartowaniem sie systemu przy probie wlaczenia everesta speedfana czy dema crysis nie mam pojecia co moze byc nie tak...moze i tu macie jakies sugestie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 everest - niektóre wersje są niekompatybilne z chipsetem, było o tym kilka stron wcześniej. Podobnie speedfan. Zmień wersję na zalecaną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) dziekuje juz w wszystko w porzadku jak narazie procz crysisa wciaz mnie wywala no coz mam nadzieje ze dojde do tego metoda prob i bledow dziekuje i pozdrawiam :wink:zcrysis opanowany wogole po zabawie z plyta juz lepiej wielkie dzieki za info:) Edytowane 23 Grudnia 2007 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Może zasilacz za słabiutki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) zasilacz corsair 520w wiec chyba powinno byc dobrze:) ale jak juz pisalem po pracy z plyta zaczyna byc lepiej ale nadal pozwole sobie korzystac z waszej pomocy :wink: Edytowane 23 Grudnia 2007 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 zasilacz corsair 520w wiec chyba powinno byc dobrze:) ale jak juz pisalem po pracy z plyta zaczyna byc lepiej ale nadal pozwole sobie korzystac z waszej pomocy :wink:Wpisz sobie sygnaturke - latwiej bedzie na przyszlosc cos doradzic i szybciej pomoc :) A tak btw, dlaczego zdecydowales sie na ta akurat plyte :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Dobre pytanie...dla początkujących to niezbyt szczęśliwe rozwiązanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 A piszczy komuś sekcja zasilania CPU na tej mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) ja z innej beczki jakos słabo mi poszło z googlowaniem i nigdzie nie mogę znaleźć punktów pomiarowych Vmem dla RAM-u pomożecie ? :D Edytowane 23 Grudnia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) no tak plyta dla poczatkujacych trudna:)ale myslalem ze jak wezme solidny produkt i za te pieniadze wszystko pojdzie jak pomasle:) swoja droga na czyms jednak trzeba sie uczyc ogolnie i tak jestem z siebie teraz dumny ze to wszystko z sygnaturki zlozone przezemnie bez niczyjej pomocy dziala i to jest niesamowita frajda no i mam nadzieje ze kiedys doswiadczeniem i umiejetnosciami zblize sie do was:)ogolnie z plyty jestem bardzo rad w porownaniu z poprzednia(striker extreme)to jest bosko:)...hm u mnie na plycie nic nie piszczy...piszzczy jedynie i to wyraznie karta graficzna podczas obciazenia... Edytowane 23 Grudnia 2007 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 IFX-14 imho lekka przesada :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Wygląda jak wieżowce Manhatanu :P Najlepiej zostawić podłączoną "na pająka" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Wygląda jak wieżowce Manhatanu :P Najlepiej zostawić podłączoną "na pająka" :D Zawsze można pochwalić sie znajomym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 zawsze może na to spróbować wyrwać jakąś laskę :-P btw. bawił się ktoś już wersją DK? bo wygląda kusząco i nie bedę miał głupich zapędów do kupowania drugiej grafy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 zawsze może na to spróbować wyrwać jakąś laskę :-P btw. bawił się ktoś już wersją DK? bo wygląda kusząco i nie bedę miał głupich zapędów do kupowania drugiej grafy :wink: Jutro będę wiedział czy znajomy ma na stanie, ale fizycznie będę ja miał dopiero po 7 stycznia, niestety... Oczywiście pochwale sie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 (edytowane) Nowy BIOS 2007/12/24 na Nowy Rok :-) Date Code: 2007/12/24 File: LP35DC24.ZIP Size: 518,029 bytes Major Reasons of Change: 1. Change ICH9R AHCI ROM. 2. Pach for QX9650 radio issue . 3. Adjust dram tfine item value . 4. Add O.C fail item. Sprawdzał ktoś co dają nowe opcje /w poprzednim Bios-ie obecne już/ ? zakładka "Genie BIOS Setting" -> Exit Setup Shotdown -> Shotdown after AC loss -> O.C. Fail Retry Counter -> Clock VCO divider Edytowane 27 Grudnia 2007 przez lama1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) a wiec tak uzyskalem taki oto wynik jak na dolaczonym obrazku...mysle ze jak na poczatkujacego to niezle martwi mnie tylko to ze temperatura chipsetu dochodzi 50 stopni oraz zastanawia mnie roznica temperatur w biosie 20 stopni i w coretempie 45 stopni pozatym zabawa z plyta daje wiele radosci:) Edytowane 28 Grudnia 2007 przez guderian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 a wiec tak uzyskalem taki oto wynik jak na dolaczonym obrazku...mysle ze jak na poczatkujacego to niezle martwi mnie tylko to ze temperatura chipsetu dochodzi 50 stopni oraz zastanawia mnie roznica temperatur w biosie 20 stopni i w coretempie 45 stopni w nowszych BIOSach jest opcja add temp. CPU ..i śmiało mozna dodac +12 -spr.jakie masz różnice...to jest w zakładce zdaje sie nazywa Hardware monitoring /tam gdzie pokazuje napiecia i temp./ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2007 dzieki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazYb0N Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Jakieś info o tej nowej wersji DARK? Znalazłem tylko cos takiego: http://www.madshrimps.be/vbulletin/f10/bes...hows-off-40090/ http://www.madshrimps.be/vbulletin/f10/cha...rst-look-39261/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 o DK to chyba powinien powstać nowy temat, bo jednak to nie to samo co T2R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 (edytowane) o DK to chyba powinien powstać nowy temat, bo jednak to nie to samo co T2R. nie ma rewelki , ale znalazłem troche czasu i takowy temat założyłem :D clik Edytowane 30 Grudnia 2007 przez beriam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Chetni do kupna bloku MCH 149 na uklady zasilania tytulowej plyty zglaszaja sie na PM. standardowy niklowany Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 7 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Nowy bios 2007/12/27 Dodaje tabelę napięć VTT dla procków 45 nm. Uwaga update pod Windows wymaga Winflash ver. 1.92 - link na stronie. Załadowałem, nowych opcji nie widać. Zmienione ustawienia pamięci Turbo/Fast/Normal. Update: Powyższy bios już zastąpiony przez: 2008/01/09. Wgrałem, jakieś bugi z napięciami GTL. Nie polecam. Wróciłem na: 2007/12/24 Edytowane 10 Stycznia 2008 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskimos Opublikowano 10 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witam, właśnie zamówiłem tą płytę i zamieni ona mojego Ps5 DS4 Gigabyte. Pytanie czy opłaca się brać tą płytę, czy lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wersje DFI LANPARTY X38-T2R. Cena praktycznie identyczna (20zł różnicy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) A czy nie lepiej pytać przed zamówieniem? :) Jak nie przewidujesz kart w CF to P35 jest równie dobrym chipsetem jak X38. Edytowane 11 Stycznia 2008 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) Nowy bios 2007/12/27 Update: Powyższy bios już zastąpiony przez: 2008/01/09. Wgrałem, jakieś bugi z napięciami GTL. Nie polecam. Wróciłem na: 2007/12/24 Do d..py z tym biosem z 27.12. Wgrałem i następnego dnia znikły dyski. Niby w biosie były ale juz dalej nie..nic, ani boot disk, ani nic nie pomagało. Wróciłem na bios z 24 i jest O.K. .. Pewnie tworzą nowy bios pod nowe procki..na szybko..jak kto nie ma tych nowości winien przy starym zostać. Update - :-) ten najnowszy też juz znikł..został ten z 24 jako ostatni :-)) Edytowane 11 Stycznia 2008 przez lama1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskimos Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zamówiłem, ale mogę jeszcze odmówić. Kartę przewiduje 8800GT. Głównie chodzi o podkręcanie procka i pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 (edytowane) przydatne do stabilnego oc quada na DFI Quad-Core, Part 3 Finding stable VTT/GTLs @ 3.6GHz with G0 stepping quad-core CPUs http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3129&p=13 z innej beczki..zaczął mi piszczeć taki układ 1R8M obok gniazd pamięci , chyba to jest sekcja zasilania pamięci..? Jakaś rada na to jest??? Bo denerwujące, taki wysoki pisk, silniej pod obciążenienie pamięci przez np SPi .. Edytowane 12 Stycznia 2008 przez lama1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...