Vennor Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Nasza przygoda z F.E.A.R. jeszcze się nie skończyła. Sierra Entertainment oficjalnie zapowiedziała kolejny dodatek do gry. Tym razem gra nie będzie jednak wymagała posiadania podstawowej wersji F.E.A.R. do jej uruchomienia. Perseus Mandate będący dodatkiem „stand-alone” trafi w ręce posiadaczy komputerów osobistych. Wielbiciele Xboxów 360 otrzymają zaś F.E.A.R. Files, w którym znajdziemy zarówno kampanię z Perseus Mandate jak i pierwszy pecetowy dodatek Extraction Point. W nowym dodatku wcielimy się w członka zupełnie innej grupy bojowej, niż ta, która infiltrowała budynek korporacji Armacham w podstawowej wersji gry. Odwiedzimy więc zupełnie nowe lokacje i wybijemy do nogi nieznanych do tej pory przeciwników. Do tego wszystkiego dojdzie jeszcze niesamowicie smakowity „bullet time”, znany z podstawowego F.E.A.R. Wydarzenia w Perseus Mandate biegną równolegle do tych, które poznaliśmy w oryginalnej grze. Na całą historię będziemy więc mogli spojrzeć z zupełnie innej perspektywy. Nowe informacje na temat tej pozycji mają się pojawiać na stronie internetowej www.whatisfear.com. Tytuł ten trafi w nasze ręce na jesień tego roku. Opis pochodzi z serwisu Valhalla.pl No i mamy kolejnego "STRACH-a", szkoda tylko, że nie dowiemy się co dalej z Almą, Paxtonem i oczywiście Jankowskim :lol:, jak i całą resztą. Mam jednak nadzieję, że na te i inne pytania odpowie F.E.A.R. 2, czyli Project Origin. Lista nowości z Voodoo Extreme: # Stand alone expansion pack means you're ready to play # New multiplayer including Instant Action for the first time on PC! # Uncover the mystery that surrounds Armacham and truth behind the Perseus project # Employ new weapons, including the Chain Lightning Gun, Grenade Launcher, and Advanced Rifle # Face off against a horrifying new group of enemies, the Nightcrawlers # Engage in unpredictable encounters with combat adaptable A.I. # Frenetic multiplayer support for up to 16 players Trailery @ Gametrailers.com Prezentacja na E3 Oficjalna strona Wersja demonstracyjna gry Edytowane 11 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Ale to już było i... będzie znowu. Ileż można grać w to samo? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Mi tam sie fear podobal, dodatek przeszedlem po pewnym czasie od podstawki i nie czulem znuzenia, tak samo pewnie bedzie z tym exp. :] Z filmika z e3 jakos nie widac nowych broni, jest cos nowego, razi pradem i strzela jak 'railgun' z podstawki, poza tym jedna bron z extraction point i to na tyle, mam nadzieje, ze bedzie troche nowosci poza nowymi poziomami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 póki co odgrzewany kotlet po raz drugi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 mógłbym powiedziec "I love this game" ;) nie mogę się doczekać kolejnej części i jej chorego klimatu :) Gdyby jeszcze komp pozwalał pograc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Lepiej odgrzewane schabowe niż świeże zakalce [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Bulizzor, śmiejesz się (na tym avatar'ze) ze swojego sprzętu? Dobry żart tynfa wart. :lol2: Myślę, że mogliby zmienić silnik. :idea: Ta żaróweczka teraz mi coś przypomina. Edytowane 15 Lipca 2007 przez qqrydza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Silnik gry nie jest zły , niech lepiej zrobią jakieś fajne lokacje. Tylko , że silnik Fear nie daje się na otwarte przestrzenie. Pierwszy dodatek do fear był lepszy od podstawki , może następny będzie jeszcze lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Bulizzor, śmiejesz się (na tym avatar'ze) ze swojego sprzętu? Dobry żart tynfa wart. :lol2: Myślę, że mogliby zmienić silnik. :idea: Ta żaróweczka teraz mi coś przypomina. Twoj klaun tez ma cos szyderczy usmiech. :] Skoro to tylko dodatek to raczej nie zmienia silnika, predzej w f.e.a.r.2 o ile takie cos ujrzy swiatlo dzienne. Ale dobre i te kilka h rozgrywki, ja tam sie ciesze. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzi Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 W oczekiwaniu na drugi oficjalny dodatek do FEAR pogrywam sobie w dodatek nieoficjalny o tytule FEAR-Dead Phantom. Dobrze zrobiony, klimat jest, grafika jak w oryginale. Dostępny w Rosji, gdzie kosztuje ok. 5 $ (w przeliczeniu). Ostatnio słyszałem, że jest też już dostępny na rosyjskojęzycznych stronach. Polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 http://sovserv.ru/dc/games/22440/2007/07/15/fear/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Generalnie powiem tak : nie lubie wyludzania kasy dodatkami , ktore moglby byc rownie dobrze od razu w podstawce , ponadto jako dodatek czemu to kosztuje jak obszerna podstawka , o tyle dobrze w tym ze nie wymaga podstawki. Dla mnie parodia , FEARA llubie jako tako , swietna fizyka..a bez niej...nuda bo gra nie oferuje nic wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzi Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Generalnie powiem tak : nie lubie wyludzania kasy dodatkami , ktore moglby byc rownie dobrze od razu w podstawce , ponadto jako dodatek czemu to kosztuje jak obszerna podstawka , o tyle dobrze w tym ze nie wymaga podstawki. Dla mnie parodia , FEARA llubie jako tako , swietna fizyka..a bez niej...nuda bo gra nie oferuje nic wiecej.Wyłudzanie - ? - to dodatek nieoficjalny, więc nie można mówić o wyłudzaniu, zresztą czy wydatek 5$=14 zł to wydatek? Aha, ten dodatek krótki jest - ok. 3 godz. gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Wyłudzanie - ? - to dodatek nieoficjalny, więc nie można mówić o wyłudzaniu, zresztą czy wydatek 5$=14 zł to wydatek? Aha, ten dodatek krótki jest - ok. 3 godz. gry. Dla mnie tak , bo jada na fali samego tytulu , a nie chca zrobic pelnoprawnej drugiej czesci wiec bryzgaja nam dodatkami. A 14 zl...uwierze jak zobacze , jesli to bedzie serio w tej cenie to sam po to polece aby przekonac sie o tym czyms samemu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Wyłudzanie - ? - to dodatek nieoficjalny, więc nie można mówić o wyłudzaniu, zresztą czy wydatek 5$=14 zł to wydatek? Aha, ten dodatek krótki jest - ok. 3 godz. gry. ... Przecież on pisał o oficjalnym dodatku a nie tym twoim ruskim nieoficjalnym za 5$, czytaj ze zrozumieniem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Jeśli chodzi o mnie to FEAR po tych wszystkich już dodatkach i podstawce stał się dla mnie trochę monotonny. Jednak jest coś w nim takiego, że mimo wszystko mnie do niego ciągnie :) Może horror, który jest moim ulubionym gatunkiem fimowym. EDIT: Nagrałem filmik z tego rosyjskiego dodatku: http://rapidshare.com/files/43843229/fear.avi Edytowane 19 Lipca 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzi Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) ... Przecież on pisał o oficjalnym dodatku a nie tym twoim ruskim nieoficjalnym za 5$, czytaj ze zrozumieniem :mur: Jesteś pewien? A czytałeś jego odpowiedź? @LCC; - szkoda, że w czasie nagrywania nie miałeś w ręce lepszej giwery. Edytowane 19 Lipca 2007 przez marekzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Jesteś pewien? A czytałeś jego odpowiedź? TY zamieszales nie ja...Ja pisalem o newsie oficjalnym i nie przyuwazylem , ze te twoje 14 zl to za jakis ruski wynalazek , co i tak nie zmienia postaci bo dla mnie dodatki to wyciagacze kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 ... No i mamy kolejnego "STRACH-a", szkoda tylko, że nie dowiemy się co dalej z ... Jankowskim :lol:, .... Mam jednak nadzieję, że na te i inne pytania odpowie F.E.A.R. 2, którego właściwego tytułu jeszcze nie znamy. ... spoko, mam się dobrze ;) tak tak, to jest moje nazwisko :P stąd też ksywka B-) btw... równoległe zdarzenia z podstawki, hmm... skąd my to znamy? A! Opposing Force :) ktoś tu chyba chce podążać śladami HL :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Ostatnio to dość popularne... Stalker i dodatek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) Demko drugiego dodatku do F.E.A.R. FEAR: Perseus Mandate Demo po zaistalowaniu wazy ok 1,2gb Od siebie dodam , ze to nic szczegolnego, tem sam "strach " i te sam game play, patenty na strszenie. Edytowane 10 Października 2007 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 póki co odgrzewany kotlet po raz drugi :) I niesmaczny wnioskujac po demie Pierwszy dodatek do fear był lepszy od podstawki , może następny będzie jeszcze lepszy.Pierwszy byl fajny , ten mnie nudzil. Przeszedlem i powiem tak : gramy moze z 10 minut , nic nowego do tego ciagle ta sama slaba grafika , wszedzie szarosc i bieda otoczenia plus dobra fizyka. Czekam na FEAR 2 , nie bede klientem na PM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 A ja pograłem i za każdym razem gdy gram mi się nie nudzi i już. Fajny dodatek po zakręconym Dead Phantom :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 (edytowane) --- Edytowane 10 Października 2007 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TranceLover Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 F.E.A.R + Extraction Point bardzo mi się podobały...po tym dodatku tak szczerze nie licze na żadną rewolucję - ale jak dla mnie to nawet i dobrze ze względu na to, że podobała mi się taka rozgrywka jaka jest ;) Dopiero w Project Origin będe spodziewał się jakiś fajerwerków! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 powiem szczerze, ze gra odrzucila mnie, gdy wlaczylem ja zaraz po tym ja zagralem w cod4, z czym do ludzi, to wszystko juz bylo :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) FEAR mi bardzo przypadl do gustu, ale coraz bardziej sie zastanawiam, czy inwestowac w Perseus Mandate... Az taka padaka, ze nie oplaca sie tego tykac ? kucyk, czy to biurko kupiles w Argosie ? ;) Komp sie ladnie prezentuje. Ile dales za swojego WD'ka ? Edytowane 9 Listopada 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 powiem szczerze, ze gra odrzucila mnie, gdy wlaczylem ja zaraz po tym ja zagralem w cod4, z czym do ludzi, to wszystko juz bylo :blink:Wydaje mi sie , ze to prawidlowa reakcja , bo mialem podobna. Odpalilem demo i : znowu ta sama biedna grafika , slaby dizajn plansz i ten przecudny wystroj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 czy ktos wie co jest w tej grze spieprzone ze dziala 2 lub 3 razy wolniej niz FEAR podstawka i Extraction Point. wszystko oryginałki, ale w Perseus Mandate juz menu fraps pokazuje cos okolo 100-500 klatek zamiast 1200-1400 jak w pozostalych, zas "test wydajnosci" leci dokladnie z polową predkosci jaką osiagają starsze wersje tej gry. ten sam silnik i grafika. wie ktos co jest skopane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slimeck Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) EDIT : kurrrrde, i pomoglem sobie sam, ale moze ktos z was takze skorzysta w stycznosci z moim prblemem. otoz przyczyną to jest jakis babol zwiazany z ATI TRAY TOOLS ( a sterowniki 7.10 i 7.11 ). wylaczam ATT i... jak ręką odjął. ( wystarczy wylaczyc ATT na czas gry w Perseus Mandate, i FPS jest na powrót prawidłowo wysoki, ze roznica az wali po gałach i wreszczie mozna po ludzku grać. ufff :) EDIT 2 : nie tyle samo ATT, co wyswietlanie liczby klatek powoduje ten wydajnościowy zgrzyt. Edytowane 21 Grudnia 2007 przez slimeck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...