Skocz do zawartości
Vennor

F.e.a.r. Perseus Mandate

Rekomendowane odpowiedzi

Nasza przygoda z F.E.A.R. jeszcze się nie skończyła. Sierra Entertainment oficjalnie zapowiedziała kolejny dodatek do gry.

Tym razem gra nie będzie jednak wymagała posiadania podstawowej wersji F.E.A.R. do jej uruchomienia. Perseus Mandate będący dodatkiem „stand-alone” trafi w ręce posiadaczy komputerów osobistych. Wielbiciele Xboxów 360 otrzymają zaś F.E.A.R. Files, w którym znajdziemy zarówno kampanię z Perseus Mandate jak i pierwszy pecetowy dodatek Extraction Point.

W nowym dodatku wcielimy się w członka zupełnie innej grupy bojowej, niż ta, która infiltrowała budynek korporacji Armacham w podstawowej wersji gry. Odwiedzimy więc zupełnie nowe lokacje i wybijemy do nogi nieznanych do tej pory przeciwników. Do tego wszystkiego dojdzie jeszcze niesamowicie smakowity „bullet time”, znany z podstawowego F.E.A.R. Wydarzenia w Perseus Mandate biegną równolegle do tych, które poznaliśmy w oryginalnej grze. Na całą historię będziemy więc mogli spojrzeć z zupełnie innej perspektywy. Nowe informacje na temat tej pozycji mają się pojawiać na stronie internetowej www.whatisfear.com. Tytuł ten trafi w nasze ręce na jesień tego roku.

Opis pochodzi z serwisu Valhalla.pl

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika

No i mamy kolejnego "STRACH-a", szkoda tylko, że nie dowiemy się co dalej z Almą, Paxtonem i oczywiście Jankowskim :lol:, jak i całą resztą. Mam jednak nadzieję, że na te i inne pytania odpowie F.E.A.R. 2, czyli Project Origin.

Lista nowości z Voodoo Extreme:

# Stand alone expansion pack means you're ready to play

# New multiplayer including Instant Action for the first time on PC!

# Uncover the mystery that surrounds Armacham and truth behind the Perseus project

# Employ new weapons, including the Chain Lightning Gun, Grenade Launcher, and Advanced Rifle

# Face off against a horrifying new group of enemies, the Nightcrawlers

# Engage in unpredictable encounters with combat adaptable A.I.

# Frenetic multiplayer support for up to 16 players

Trailery @ Gametrailers.com

Prezentacja na E3

Oficjalna strona

Wersja demonstracyjna gry

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam sie fear podobal, dodatek przeszedlem po pewnym czasie od podstawki i nie czulem znuzenia, tak samo pewnie bedzie z tym exp. :]

Z filmika z e3 jakos nie widac nowych broni, jest cos nowego, razi pradem i strzela jak 'railgun' z podstawki, poza tym jedna bron z extraction point i to na tyle, mam nadzieje, ze bedzie troche nowosci poza nowymi poziomami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bulizzor, śmiejesz się (na tym avatar'ze) ze swojego sprzętu?

Dobry żart tynfa wart.

:lol2:

Myślę, że mogliby zmienić silnik.

:idea:

Ta żaróweczka teraz mi coś przypomina.

Edytowane przez qqrydza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silnik gry nie jest zły , niech lepiej zrobią jakieś fajne lokacje. Tylko , że silnik Fear nie daje się na otwarte przestrzenie. Pierwszy dodatek do fear był lepszy od podstawki , może następny będzie jeszcze lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bulizzor, śmiejesz się (na tym avatar'ze) ze swojego sprzętu?

Dobry żart tynfa wart.

:lol2:

Myślę, że mogliby zmienić silnik.

:idea:

Ta żaróweczka teraz mi coś przypomina.

Twoj klaun tez ma cos szyderczy usmiech. :]

Skoro to tylko dodatek to raczej nie zmienia silnika, predzej w f.e.a.r.2 o ile takie cos ujrzy swiatlo dzienne.

Ale dobre i te kilka h rozgrywki, ja tam sie ciesze. :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oczekiwaniu na drugi oficjalny dodatek do FEAR pogrywam sobie w dodatek nieoficjalny o tytule

FEAR-Dead Phantom.

Dobrze zrobiony, klimat jest, grafika jak w oryginale.

Dostępny w Rosji, gdzie kosztuje ok. 5 $ (w przeliczeniu). Ostatnio słyszałem, że jest też już dostępny na rosyjskojęzycznych stronach.

Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Generalnie powiem tak : nie lubie wyludzania kasy dodatkami , ktore moglby byc rownie dobrze od razu w podstawce , ponadto jako dodatek czemu to kosztuje jak obszerna podstawka , o tyle dobrze w tym ze nie wymaga podstawki. Dla mnie parodia , FEARA llubie jako tako , swietna fizyka..a bez niej...nuda bo gra nie oferuje nic wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie powiem tak : nie lubie wyludzania kasy dodatkami , ktore moglby byc rownie dobrze od razu w podstawce , ponadto jako dodatek czemu to kosztuje jak obszerna podstawka , o tyle dobrze w tym ze nie wymaga podstawki. Dla mnie parodia , FEARA llubie jako tako , swietna fizyka..a bez niej...nuda bo gra nie oferuje nic wiecej.

Wyłudzanie - ? - to dodatek nieoficjalny, więc nie można mówić o wyłudzaniu, zresztą czy wydatek 5$=14 zł to wydatek?

Aha, ten dodatek krótki jest - ok. 3 godz. gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Wyłudzanie - ? - to dodatek nieoficjalny, więc nie można mówić o wyłudzaniu, zresztą czy wydatek 5$=14 zł to wydatek?

Dla mnie tak , bo jada na fali samego tytulu , a nie chca zrobic pelnoprawnej drugiej czesci wiec bryzgaja nam dodatkami.

A 14 zl...uwierze jak zobacze , jesli to bedzie serio w tej cenie to sam po to polece aby przekonac sie o tym czyms samemu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Przecież on pisał o oficjalnym dodatku a nie tym twoim ruskim nieoficjalnym za 5$, czytaj ze zrozumieniem :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o mnie to FEAR po tych wszystkich już dodatkach i podstawce stał się dla mnie trochę monotonny. Jednak jest coś w nim takiego, że mimo wszystko mnie do niego ciągnie :)

Może horror, który jest moim ulubionym gatunkiem fimowym.

EDIT:

Nagrałem filmik z tego rosyjskiego dodatku:

http://rapidshare.com/files/43843229/fear.avi

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Przecież on pisał o oficjalnym dodatku a nie tym twoim ruskim nieoficjalnym za 5$, czytaj ze zrozumieniem :mur:

Jesteś pewien?

A czytałeś jego odpowiedź?

@LCC; - szkoda, że w czasie nagrywania nie miałeś w ręce lepszej giwery.

Edytowane przez marekzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Jesteś pewien?

A czytałeś jego odpowiedź?

TY zamieszales nie ja...Ja pisalem o newsie oficjalnym i nie przyuwazylem , ze te twoje 14 zl to za jakis ruski wynalazek , co i tak nie zmienia postaci bo dla mnie dodatki to wyciagacze kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

No i mamy kolejnego "STRACH-a", szkoda tylko, że nie dowiemy się co dalej z ... Jankowskim :lol:, .... Mam jednak nadzieję, że na te i inne pytania odpowie F.E.A.R. 2, którego właściwego tytułu jeszcze nie znamy.

...

spoko, mam się dobrze ;)

tak tak, to jest moje nazwisko :P stąd też ksywka B-)

btw... równoległe zdarzenia z podstawki, hmm... skąd my to znamy? A! Opposing Force :) ktoś tu chyba chce podążać śladami HL :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demko drugiego dodatku do F.E.A.R.

FEAR: Perseus Mandate

Demo po zaistalowaniu wazy ok 1,2gb Od siebie dodam , ze to nic szczegolnego, tem sam "strach " i te sam game play, patenty na strszenie.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

póki co odgrzewany kotlet po raz drugi :)

I niesmaczny wnioskujac po demie

Pierwszy dodatek do fear był lepszy od podstawki , może następny będzie jeszcze lepszy.

Pierwszy byl fajny , ten mnie nudzil.

Przeszedlem i powiem tak : gramy moze z 10 minut , nic nowego do tego ciagle ta sama slaba grafika , wszedzie szarosc i bieda otoczenia plus dobra fizyka. Czekam na FEAR 2 , nie bede klientem na PM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

F.E.A.R + Extraction Point bardzo mi się podobały...po tym dodatku tak szczerze nie licze na żadną rewolucję - ale jak dla mnie to nawet i dobrze ze względu na to, że podobała mi się taka rozgrywka jaka jest ;) Dopiero w Project Origin będe spodziewał się jakiś fajerwerków!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FEAR mi bardzo przypadl do gustu, ale coraz bardziej sie zastanawiam, czy inwestowac w Perseus Mandate...

Az taka padaka, ze nie oplaca sie tego tykac ?

kucyk, czy to biurko kupiles w Argosie ? ;) Komp sie ladnie prezentuje. Ile dales za swojego WD'ka ?

Edytowane przez CBZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem szczerze, ze gra odrzucila mnie, gdy wlaczylem ja zaraz po tym ja zagralem w cod4, z czym do ludzi, to wszystko juz bylo :blink:

Wydaje mi sie , ze to prawidlowa reakcja , bo mialem podobna. Odpalilem demo i : znowu ta sama biedna grafika , slaby dizajn plansz i ten przecudny wystroj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktos wie co jest w tej grze spieprzone ze dziala 2 lub 3 razy wolniej niz FEAR podstawka i Extraction Point. wszystko oryginałki, ale w Perseus Mandate juz menu fraps pokazuje cos okolo 100-500 klatek zamiast 1200-1400 jak w pozostalych, zas "test wydajnosci" leci dokladnie z polową predkosci jaką osiagają starsze wersje tej gry. ten sam silnik i grafika. wie ktos co jest skopane?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EDIT : kurrrrde, i pomoglem sobie sam, ale moze ktos z was takze skorzysta w stycznosci z moim prblemem.

otoz przyczyną to jest jakis babol zwiazany z ATI TRAY TOOLS ( a sterowniki 7.10 i 7.11 ). wylaczam ATT i... jak ręką odjął. ( wystarczy wylaczyc ATT na czas gry w Perseus Mandate, i FPS jest na powrót prawidłowo wysoki, ze roznica az wali po gałach i wreszczie mozna po ludzku grać. ufff :)

EDIT 2 : nie tyle samo ATT, co wyswietlanie liczby klatek powoduje ten wydajnościowy zgrzyt.

Edytowane przez slimeck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi