Jabar83 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Witam. Wiem że temat o tym laptopie już pewnie jest ,ale potrzebuje pilnie pomocy. Mój znajomy na jutro musi przygotować prezentację w pracy na tym laptopie. Problem jest że programy jakie używa działają wolniej niż dotychczas ! Znajomy był zmuszony sformatować dysk i zainstalować na nowo WinXp. Po tym jego procesor bez przerwy jest ustawiony na 800 mhz.W czasie max obciążenia jego częstotliwość nie zwiększa się do 1800 mhz jak to miało miejsce wcześniej.Sprawdziłem go i odpaliłem Spi i 3Dmarka03. Cały czas jest 800 mhz. Nie znam się na laptopach zbytnio ,więc nie bardzo wiem jak ustawić by laptop zwiększał częstotliwość. A nie jak dotychczas był ustawiony na tzw. pracę "biurową" Szukałem w Biosie ,ale nie widzę tam żadnej opcji co by wyłączała ten limit. Ktoś wie jak to przywrócić. ? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Jeśli masz zainstalowane oprogramowanie od fs to jeden z przycisków po bodajże prawej stronie obudowy wycisza wiatraki a zarazem zmniejsza taktowanie procka do 80 MHz. W przeciwnym wypadku zainstaluj acpi i stery od amd badż też ww. soft. Edytowane 15 Lipca 2007 przez Hammerhead Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Niech Ciebie Bóg w dzieciach wynagrodzi <_< THX pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...