Skocz do zawartości
Ponury

Znowy Radek 9500 pro :(

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli realizując swój plan odnowy kompa doszedłem do następującego dylematu-jakiego radka 9500 pro kupić ? Przeczytałem recenzje http://www.sirius.pl/news.php?id=1195&PHPS...7dbeb3f9d2b047c , no i totalnie zgłupiałem :(. Mam równego tysiaka na boku i nie wiem czy warto dozbierać te 200 zł do http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5593&sid=1 czy po prostu brać np: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5356&sid=1 . Czy może mnie ktoś oświecić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm przy tak duzej cenie roznica 200zll to nie tak wiele. Ja bym kupil raczej cos bardziej firmowego, czsaem mozesz przy tanszych konstrukcjach trafic na gorszy egzemplarz i moze byc kiepsko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe, że ten SuperGrace to tak naprawde BBA, więc nie warto by bylo dokladać do Herculesa, ale upewnij się, wyślij maila lub pogadaj z kimś z siriusa na gg. Jeśli jednak okaże się ze jest to juz produkt od SuperGrace to chyba jednak wyskrobałbym na twoim miejscu te 200 zł :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym Ci radził poczekać wyjdzie R350 RV350 to pozostałe karty Ati potanieją. A i jeżeli chcesz kupić tą kartę do configu który masz w podpisie to na Twoim miejscu odpuściłbym sobie taką inwestycję. Kiedyś zrobiłem to samo nie mogłem wytrzymać i kupiłem R8500 za 1100zł po miesiącu można było je kupić za 750 ale byłem wkurzony....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tym że szkoda kasy na grafe do PIII to już nie wspominajcie bo podjąłem decyzje że teraz na wymiane idze grafa a póżniej pomyśli się o reszcie. Tak poza tym no te grafe to już dobre 4 miechy zbieram wolałbym ją kupić teraz :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosta kalkulacja

AXP1700 - 250zł

Epox 8RDA+ - 530zł

256DDR - 130zł

Sprzedajesz:

P3 - 150zł Abit - 150zł ram - 200zł Gf2mx - 150zł (ceny takie orientacyjne)

I zostaje Ci 750zł ( pewnie za tyle za niedługo będzie można kupić R9500)

Przemyśl to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jak co ale na amd przesiąde się po swoim trupie :D . Jestem niestety zarozumiałym "fanem" intela a więc :

Abit BE-7 raid - 560zł

PIV 2.53 GHz fsb 533 - 1050zł

Kingstone 2xHyperX 256 - ok.560zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: Hercules Radeon 9500Pro - nie ma co ukrywac, jest zaj*****. tez mam na nie go chrypke, ale wole poczekac, az wyjada nowe grafy na rynek i wtedy obecne ceny pojda w dol.

jezeli mialbyc wydawac calego tysiaca na sama grafe, to mija sie to z celem. zrob tak jak proponuje Interloper, a z kasa ktora zostanie poczekaj na spadek cen i wtedy kupuj Radeona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubie ludzi którzy mówią że nie kupią sobie AMD lub Intela, tylko dlatego że to AMD lub Intel, gdyby Intal były lapsze i tańsze od AMD to bym kupował Intele, ale tak nie jest. A Radka bym kupił zprowaszanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubie ludzi którzy mówią że nie kupią sobie AMD lub Intela, tylko dlatego że to AMD lub Intel, gdyby Intal były lapsze i tańsze od AMD to bym kupował Intele, ale tak nie jest. A Radka bym kupił zprowaszanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...