Skocz do zawartości
Cruel

Płyta Pod C2d I 4x1gb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jaka płyta stanowi na tą chwile najlepszy wybór pod C2D E6600 i 4x1GB dobrych ramów? Nie mam już nerwów do P5W DH Deluxe Asusa, który wybitnie nie lubi moich pamięci, G.Skilli HZ. A że ramy są bardzo fajne i lepszych nie dam rady kupić (ponad 1100Mhz na P5B non-deluxe), wolę zmienić płytę.

Wymagana:

- bezproblemowa (!) współpraca z 4x1GB

- dobre o/c (starczy mi 1000Mhz na pamięciach i 3.5Ghz na procu, tzn. 389x9)

- bezawaryjność & stabilność

- cisza (brak 'bzęczków' na płycie)

Wifi, kolorowe tasiemki, świecące guziczki i inne olać - ale jak będą, tragedii nie będzie. Cena nie gra roli.

Brałbym pewnie w ciemno DFI P35-T2R, ale coś jej nie widzę na razie - więc czekam na typy ;]

Edytowane przez Cruel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy ma i nie narzeka, ale w sumie on nie podkręca tak bardzo. To zawsze zostaje IP35.

Właśnie wszyscy piszą, że mocno spada oc, sam to sprawdzę jak płyta przyjdzie z serwisu, bo mam okazję.

W temacie o P5K znalazłem coś takiego:

http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2675594

chociaż ogólnie płyta nie ze wszystkimi pamięciami współpracuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się to, Abit IP35 Pro za 189$, fajna cena, a i milej się na to zapatruję niż kolejne dzieło Asusa... chociaż, WDK, zamotałeś mi trochę sprawę tym linkiem ;] Chętnie bym takie ustawienia widział u siebie. Ale Abit też powinien sobie z czymś takim poradzić, myślę. Pozostaje mi przejrzenie tych parunastru stron, może trafi się ktoś z IP35 i 4x1GB na D9GMH. A jak nie to zaryzykuję.

Btw, chce ktoś kupić P5W DH Deluxe na gwarancji? ;]

Edit: Istnieje jakikolwiek argument, skłaniający do rozważania QuadGT kosztem IP35?

Edytowane przez Cruel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi