Cruel Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Witam, Jaka płyta stanowi na tą chwile najlepszy wybór pod C2D E6600 i 4x1GB dobrych ramów? Nie mam już nerwów do P5W DH Deluxe Asusa, który wybitnie nie lubi moich pamięci, G.Skilli HZ. A że ramy są bardzo fajne i lepszych nie dam rady kupić (ponad 1100Mhz na P5B non-deluxe), wolę zmienić płytę. Wymagana: - bezproblemowa (!) współpraca z 4x1GB - dobre o/c (starczy mi 1000Mhz na pamięciach i 3.5Ghz na procu, tzn. 389x9) - bezawaryjność & stabilność - cisza (brak 'bzęczków' na płycie) Wifi, kolorowe tasiemki, świecące guziczki i inne olać - ale jak będą, tragedii nie będzie. Cena nie gra roli. Brałbym pewnie w ciemno DFI P35-T2R, ale coś jej nie widzę na razie - więc czekam na typy ;] Edytowane 15 Lipca 2007 przez Cruel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Może Abit IP35 ? Edytowane 15 Lipca 2007 przez karaś1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Sprawdzone są Abit AB9 i IP35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Sprawdzone są Abit AB9 i IP35.Gdzie zwykła AB9 (nie quadgt) radzi sobie z 4x1GB wyjątkowo kiepsko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Gdzie zwykła AB9 (nie quadgt) radzi sobie z 4x1GB wyjątkowo kiepsko. Znajomy ma i nie narzeka, ale w sumie on nie podkręca tak bardzo. To zawsze zostaje IP35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Abit QuadGT? Abit IP-35? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 Znajomy ma i nie narzeka, ale w sumie on nie podkręca tak bardzo. To zawsze zostaje IP35.Właśnie wszyscy piszą, że mocno spada oc, sam to sprawdzę jak płyta przyjdzie z serwisu, bo mam okazję. W temacie o P5K znalazłem coś takiego: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2675594 chociaż ogólnie płyta nie ze wszystkimi pamięciami współpracuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2007 (edytowane) Podoba mi się to, Abit IP35 Pro za 189$, fajna cena, a i milej się na to zapatruję niż kolejne dzieło Asusa... chociaż, WDK, zamotałeś mi trochę sprawę tym linkiem ;] Chętnie bym takie ustawienia widział u siebie. Ale Abit też powinien sobie z czymś takim poradzić, myślę. Pozostaje mi przejrzenie tych parunastru stron, może trafi się ktoś z IP35 i 4x1GB na D9GMH. A jak nie to zaryzykuję. Btw, chce ktoś kupić P5W DH Deluxe na gwarancji? ;] Edit: Istnieje jakikolwiek argument, skłaniający do rozważania QuadGT kosztem IP35? Edytowane 15 Lipca 2007 przez Cruel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...