Skocz do zawartości
Namod

Linksys Wrt54gl V1.1 I Xp Pro Na Laptopie - Konfiguracja

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie lamerem zajedzie, ale co tam - walczę już 2 dni i już nie daję rady... :mur:

Potrzebuję opisu krok po kroku konfiguracji w/w routera. Ten z płytki CD można o kant .... potłuc - raz wyświetlają się opcje, raz nie...

Do tej pory udało mi się jedynie sprawić, że router działa jako hub oraz, że połączenie bezprzewodowe jest dostępne, ale JEDYNIE NIEZABEZPIECZONE :angry: Wszelkie próby z utworzeniem połączenia zabezpieczonego czy to WEP, WPA czy innego kończą się niepowodzeniem - laptop nie może połączyć się z siecią :mur:

Router jak wyżej, karta Wi-Fi wbudowana - laptop HP nx9420.

Aha - na palmtopie wszystko śmiga poprawnie - wpisuję kluczyk i bez problemu się loguję.

Edytowane przez Namod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakladam, ze obecnosci panelu konfiguracyjnego dostepnego przez WWW (domyslnie adres 192.168.1.1) jestes swiadom? ;)

Zadnego filtrowania MAC adresow nie ustawiles czasem?

Tak, znam ten adres, ale strona prosi o nazwę użytkownika i hasło a ja nie przypominam sobie, żebym coś takiego zakładał :angry:

Tak jak mówisz - żadnego filtrowania... Aż tak się na tym nie znam... Chciałem mieć tylko bezprzewodowy internet. Nawet firmware routera nie będę zmieniał, bo jest mi to niepotrzebne :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To normalne, ze strona prosi o login i haslo... Bez zakladania tak jest... Otwórz waść instrukcje i luknij na standardowy login i hasło - albo admin/admin albo admin/epicrouter albo admin/puste. I tam sobie juz pokonfiguruj.

A filtrowanie i szyfrowanie wlacz, bo mozesz sasiadom net za fri sprezentowac;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - szacunek :) Co kilka głów to nie moja jedna. Z poziomu przeglądarki dokonfigurowałem wszystko. Myślę, że WPA Personal wystarczy - filtrowanie i szyfrowanie to może później, jak już ten routerek trochę ogarnę.

Faktycznie - hasełko admin. Było na jakiejś pojedynczej, małej karteczce, pomiędzy wieloma zdaniami - przeoczyłem...

Ale, kużwa, nie ma róży bez ognia - mój Artemis chyba nie obsługuje WPA, bo nie widzi sieci :mur:

Fałszywy alarm - obsługuje. Nie odświeżyłem dostępnych sieci :)

Edytowane przez Namod

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi