Skocz do zawartości
witek-pl

Gforce 7600gs Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę wymienić kartę grafy bo obecna to totalna kupa,,, Wybór padł na GF7600GS, cena (ok 350 zeta) jest dla mnie jak najbardziej do przyjęcia. Wiem że procek mam kiepski itp. Chcę mieć dobrą kartę do kilkunastu swoich ulubionych gier (głównie onlineowych strzelanek i racerów) a także pod projektor (rozdziałka 1280x720). Patrząc po różnych forach, widzę że większość osób poleca z tego segmentu Palit XpertVision Geforce 7600GS (ze względu na ddr3 głównie). Moje pytanie, czy ktoś z posiadaczy może napisać jak sprawuje się ta karta, głównie chodzi mi o jakość na wyjściu TV, bo nie każda oferuje zadowalającą mnie jakość (obenie mam podpietą swoją do TV i obraz jest jak trzeba, choć sporo lepszy miałem ze starego Leadteka GF2 MX MAX). Drugie pytanko czy rzeczywiście ta karta to najlepszy wybór?

Edytowane przez witek-pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

768 MB Sdram 133

ekhmm

nie ma sensu 7600gs, i tak nowsze gry by nie szły na tym procu nie tylko ze wzgledu na niska wydajnosc ale tez ze wzgledu na brak sse2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej przejść na coś z AM2 ? i sprzedać stare części ?

Szkopuł w tym że będę kupował dość wypaśnego laptopa, wiem że kaski troszkę szkoda ale jest mi niezbędny (potrzebuję coś do ciężarówki z dużym ekranem pod filmy, i dość dobrym procem i w miarę grafa pod gry, do tego standard GPS ora tuner TV). Dlatego też nie zostanie kaski na nowego złoma (zresztą z nowych gier niewiele mnie rajcuje, siedzę w emulacji głównie i konsolach, na PieCu gram w kilka shoterów i ze trzy ścigałki). Poza tym obecnego kompa mam zamiar sprowadzić raczej do roli playera DVix, DVD (podłączony do projektora) i do netu. Nie bierze zbytnio prądu więc może całymi nocami chodzić gdy coś ściągam).

fajny zasilacz masz do tego zestawu, trochę na wyrost

Wcześniej miałem nie/sławnego Codegena, ale po tym jak zaczął zapodawać na linię +5V jedynie 4.46 wypiepszyłem w piz[cenzura]. Kupiłem tego bo miałem akurat kasę a wcześniej testowany przeze mnie Szef coś nie chciał działać :)

Dzieki za wszystkie sugestie, ale pytanko jak to jest z tą kartą o którą pytam czy rzeczywiście z tych 7600gs najlepszy eybór, bo kuzyn też zainteresowany nią jest (ma sporo lepszy konfig)?

Edytowane przez witek-pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AM2 tez nie bierze duzo pradu, mozna ladnie wyciszyc wszystko ;)

co do 7600GS, to pod AGP to w sumie najlepszy wybor do mocniejszych konfigow, pod PCIE oplaca sie doplacac do Palita 8600GT, bo go polyka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej przejść na coś z AM2 ? i sprzedać stare części ? ;)

Takie rady to sobie wiesz gdzie mozesz... :P Jak juz probujesz doradzac to wykaz sie logicznym rozumowaniem :roll:. Jezeli chlopak w dzisiejszych czasach siedzi na Thunderbirdzie i SDRAM-ach to chyba widac wyraznienie ze nie przeznacza na komputer ogromnych sum i wymiana calego komputera nie wchodzi w rachube :?.

Ja bym rozejrzal sie za jakims mocnym Radeonem X800 - uzywki dostaniesz za 250-300 zl z Allegro ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Nie należę do typów którzy pakują forsę w komputer, jak dotychczas ten zestaw spełnia moje wymagania (gry to tylko ułamek). Gdybym miał coś lepszego z grafiki na pokładzie to bym nic nie zmieniał, ale sami widzicie że moja karta to porażka życia (mam ją tylko dlatego że kuzyn się pozbywał i dał mi za friko). Pozatym jak piszę wyżej muszę kupić laptopa a to droga zabawka, na inny konfig szkoda mi kasy.

BTW właśnie nadarzyła się okazja tanio łyknąć Athlona XP 1700+ (za 6 dycha), więc się skuszę, może to nie poprawi zbytnio mojego konfigu ale zawsze SSE na pokładzie :).

spavatch co do Radka to niestety nie jest dla mnie do przyjęcia wyjście TV w tych kartach (testowałem Radzia 9600 Pro i tragedia, kiepski niewyraźny obraz, w dodatku za chiny nie chciał mi działać w trybie PAL więc obraz black and white only, pomimo że mój TV działa w NTSC, na Nvidi mam super wyraźny obraz bez żadnych problemów).

EDIT:

"Nowy" Athlonik już śmiga, zawsze te 2100+ lepsze niż 1200 :)

Edytowane przez witek-pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi