mkowal Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Jak na razie mam kompa: Asrock K7s8X AMD Athlon 2500+ 756 MB DDR :) HDD(na ATA) 80 GB :) HIS Radeon 9600SE :? 2 nagrywarki na ATA: I DVD LG :D II CD Samsung :-| Planuje wymianę płyty głownej i procesora i ramu(tylko tego). Jest jakaś płyta na AM2 która obsłuży mój RAM, grafę i "osprzęt" na ATA? Żeby miała oczywiście też PCI-E 16x i SATA. Bez tego ani rusz, potrzebne do pózniejszej "renowacji" Poradzcie mi coś max cena: 300zł Może być allegro. Procesor sam już znajdę Edytowane 16 Lipca 2007 przez mkowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Abit KN9, DFI Infinity NF Ultra II-M2 - wzasadzie 2 najlepsze płyty pod AM2. Obydwie za mniej niż 300zł, obydwie z 2 gniazdami IDE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Abit KN9, DFI Infinity NF Ultra II-M2 - wzasadzie 2 najlepsze płyty pod AM2. Obydwie za mniej niż 300zł, obydwie z 2 gniazdami IDE.Jak mu na tym zadziała Radeon 9600SE (bez zbędnej tandety typu przejściówki), to mu pogratuluję. Edit: No i pamięć do wymiany. Edytowane 16 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Napewno musisz kupić nowy ram jak chcesz koniecznie się przesiadać na AM2 , nie ma hybryd DDR/DDR2 z powodu tego że CPU ma zintegrowany kontroler ram DDR2 . Dysk na ATA podłączysz bez problemu do nowej płyty , każda ma kontroler ATA z jednym gniazdem IDE . VGA zadziała tylko na wynalazkach typu Asrock z AGP i PCI-E , nie wiem jak wygląda wydajność tego 9600SE w stosunku to zintegrowanych kart pokroju 6100 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Zamiast 6100 lepiej 690G z X1250. Wydajnościowo podobna do 9600SE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 sprzedać to co masz, kupić Kingstony 667 na Elipdach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkowal Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Ale nie mogę tego sprzedać niestety!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 jak nie chcesz sprzedać pamięci, to idź w s.754/s.939 ... ale zastanów się, bo to by było dobre rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODERlukasMODER Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Kup sobie Płytke pod S939 ramy włozysz proc AMD 4000 + San Diego Płytka z Gigabyte kupisz juz za 200 zł gorsze za 150 zł .. A proc BOX ok 220 -max.250 zł. I po sprawie wszysko gra... i gitara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Ale nie mogę tego sprzedać niestety!!!Dlaczego ? @ MODERlukasMODER Bredzisz !!!! Jaki jest sens kupowania SD za 200zł jak można mieć X2 na am2 za 220zł ?? Mobo na 939 :mur: Wczoraj kupiłem dla kolegi TAKIE COŚ i jest zadowolony , grafika na tej płycie też jest ok , pozwala pograć w starsze gry i jest lepsza 9600... Sprzedasz ram ddr1 i będzie na 1gb ddr2 kingi kosztują około 140zł ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODERlukasMODER Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Ja wcale nie bredze przseciesz pisał ze nie moze sprzedać ramu to mu podsunołem propozycje. Aby ramy weszły .. JAk sobie sprzeda DDR 1 to kupi sobie DDR 2 ale włąsnie w tym prolem nie moze czy nie chce sprzedac ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkowal Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) Napisałem że Ramy mogę wymienić tylko reszty nie mogę sprzedać! Źle sformułowałem sorry Edytowane 20 Lipca 2007 przez mkowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Napisałem że Ramy mogę wymienić tylko reszty nie mogę sprzedać! Źle sformułowałem sorryNo właśnie wymieniasz mobo proca tak jak pisałeś i ram. Grafikę którą masz to można sobie :P w nos wsadzić . Więc ja proponuje X2 3600+ brisbane Gigabyte Takie , posiada zintegrowaną grafikę która z sempronem 3000+ i 512mb ramu wyciąga 6k w 3dmarku 2001 :D ( nie bawiłem się w oc ) , po jakimś czasie jak będzie ona dla Ciebie za słaba lub będziesz miał kasę kupisz coś lepszego pod PCI-E..... ram hmmm jakieś 2gb goodramów/kingstonów/a-daty ok 270zł ewentualnie możesz kupić proca jednojajowego a64 3000+ za ok 150zł ... ale lepiej dołożyć do X2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkowal Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 A ta płytka jak widzę ma jedno złącze IDE więc musiałbym się pożegnać z jedną nagrywarką. A co do tej zintegrowanej karty graficznej to pójdzie mi na niej NFS: Carbon, The sims 2? Bo mi na starej chodziły nawet dość dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Zamiast tego gigashita weź FOXCONN na 690G. Na tym pójdzie spokojnie i carbon i simsy. Ten układ to 4-ro potokowy X700 więc można śmiało na tym grać :) a cena tylko 10 zł wieksza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 mam tego foxconna ;) Płytka bardzo fajna, śmigam sobie na integrze w BF2 , wszystko na mid i 1024x768 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 @wegorz :lol: 6k w smarku 01 ? :lol: Tyle to ja wyciagalem na poczciwym fx5200 ultimate :lol: Osobiscie rowniez polecam tego foxconna. Widzialem rozne testy nt. tej plyty i musze powiedziec ze wypadala nie najgorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkowal Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Chodzi wam o ten model A690GM2MA-8EKRS2H? A i nie muszą być małe płytki może być w normalnym atx Co myślicie o tej? http://allegro.pl/item218019387_promocja_g...wosc_od_ss.html Edytowane 23 Lipca 2007 przez mkowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 jest o niej dział w dziale o 754/939/940 - jednemu userowi (TomekB) najpierw przyszła jakaś uwalona ze sklepu, oddał, przysłali już sprawną i podobno zła nie jest. Ale kiedyś za te 300 zł byś miał jakiegoś X300/X600 + KN9 ... kiedyś :| Chociaż sądzę, że niczym nad Foxconna sie nie wybija , i nie warto dopłacać 70 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...