druszek Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Witam mam nietypowy problem związany z wysyłka na allegro . Chce wysłac procesor lecz nie mam do niego tego fabrycznego opakowania :unsure: , i nie wiem w jaki sposób zapakować ten procesor zeby sie nie uszkodzil. Napewno tutaj poradziliscie sobie z takim problemem :) wiec prosze o pomoc. Jeżeli dałem topic w zlym dziale to przepraszam lecz nie wiedzialem gdzie go umieścić. Pozdrawiam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 styropian owinięty folią aluminiową i w to wbity procek wyprowadzeniami byłby najpewniejszą domową metodą, ale w dzisiejszych czasach nie jest to raczej konieczne w życiu widziałem najdziwniejsze sposoby pakowania CPU ale wszystkie były sprawne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Idź do sklepu gdzie sprzedaja kompy i poproś o takie opakowanie ;) Powinni dać bez żadnych problemów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druszek Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Dzięki śliczne za pomoc :D . Najpierw spróbuje tak jak radzi co3en a jak nie wypali to zmontuje taka paczuszke jak doradza TOMAHAWK B-) . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Pianka w miarę twarda i wbijasz procesor nóżkami - tak jak fabrycznie, całość owijasz kilkoma warstwami folii ochronnej. Potem tylko do twardego pudełka uzupełnionego folią bąbelkową/chipsami styropianowymi itp. Tak ja bym to zrobił :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Ja jak wysylalem to wzialem male pudelko, napchalem tam duuzo gazet a pomiedzy nie dalem procek. Kupujacy byl zadowolony. Edytowane 16 Lipca 2007 przez evocati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Można też wsadzić procka między takie 2 prostokątne gąbki do naczyń co jedną stronę mają czarną (oczywiście nieużywane :D), ale to już pakowanie superluksusowe :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Ja proca kiedyś zapakowałem tak, że wziołem owinołem tym co dają do mobo taka gąbkę i wsadziłem w pudełko po zapałkach i zakleiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Ja akurat mialem kawalek traya od prockow, wiec wlozylem w to CPU, owinalem kolejno: folia babelkowa, pianka (taka, jak sie czasami np. telewizory czy sprzet audio pakuje), torebka antystatyczna od HDD, znowu folia babelkowa, gazetami, pudelku, na to jeszcze jedna gazeta (zawsze tak pakuje paczki, zeby choc troche ustrzec je przed wscibskimi pocztowcami - pod papier pakowy dodatkowa warstwa gazety) i na koniec papier do pakowania ;) Jak kupowalem tego procka, to dostalem w owym kawalku traya + mala torebka antystatyczna, to otulone takimi jakby powietrznymi poduszeczkami z grubej folii (takie jakby male baloniki albo bardzo duze komorki folii babelkowej, nie wiem jak to nazwac) i wszystko grubo owiniete standardowa brazowa tasma klejaca - na tyle grubo, ze calosc przypominala twarda pilke :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...