Skocz do zawartości
druszek

Jak Wysłac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam nietypowy problem związany z wysyłka na allegro . Chce wysłac procesor lecz nie mam do niego tego fabrycznego opakowania :unsure: , i nie wiem w jaki sposób zapakować ten procesor zeby sie nie uszkodzil. Napewno tutaj poradziliscie sobie z takim problemem :) wiec prosze o pomoc. Jeżeli dałem topic w zlym dziale to przepraszam lecz nie wiedzialem gdzie go umieścić.

Pozdrawiam :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

styropian owinięty folią aluminiową i w to wbity procek wyprowadzeniami byłby najpewniejszą domową metodą, ale w dzisiejszych czasach nie jest to raczej konieczne

w życiu widziałem najdziwniejsze sposoby pakowania CPU ale wszystkie były sprawne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pianka w miarę twarda i wbijasz procesor nóżkami - tak jak fabrycznie, całość owijasz kilkoma warstwami folii ochronnej. Potem tylko do twardego pudełka uzupełnionego folią bąbelkową/chipsami styropianowymi itp. Tak ja bym to zrobił :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można też wsadzić procka między takie 2 prostokątne gąbki do naczyń co jedną stronę mają czarną (oczywiście nieużywane :D), ale to już pakowanie superluksusowe :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proca kiedyś zapakowałem tak, że wziołem owinołem tym co dają do mobo taka gąbkę i wsadziłem w pudełko po zapałkach i zakleiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja akurat mialem kawalek traya od prockow, wiec wlozylem w to CPU, owinalem kolejno: folia babelkowa, pianka (taka, jak sie czasami np. telewizory czy sprzet audio pakuje), torebka antystatyczna od HDD, znowu folia babelkowa, gazetami, pudelku, na to jeszcze jedna gazeta (zawsze tak pakuje paczki, zeby choc troche ustrzec je przed wscibskimi pocztowcami - pod papier pakowy dodatkowa warstwa gazety) i na koniec papier do pakowania ;)

Jak kupowalem tego procka, to dostalem w owym kawalku traya + mala torebka antystatyczna, to otulone takimi jakby powietrznymi poduszeczkami z grubej folii (takie jakby male baloniki albo bardzo duze komorki folii babelkowej, nie wiem jak to nazwac) i wszystko grubo owiniete standardowa brazowa tasma klejaca - na tyle grubo, ze calosc przypominala twarda pilke :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi