Raul Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Witam. Za czasów tweaka pisałem trochę na tym forum i bawiłem się w OC. Kiedyś mój T-Bred latał spokojnie na 200x12 (A7V880) przy napięciu 1,85V. Ale przez ostatnie 2 lata leciał raczej na defaulcie (166). Po takiej przerwie spróbowałem go podkręcić ponownie. I co się okazuje? Maksimum co z niego wyciągnę, to 11x200 @ 1,75V. No i do tego grzeje się znacznie raczej. Jak widać potencjał spadł mu (pozostałemu sprzętowi zresztą na pewno też znacznie. Ale mniejsza o to. Czy stała praca przy 200x11 @ 1,75V co daje ~52 stopnie idle i do 63 w stresie nie zabiją mi proca - dziadziusia? Chłodzony Freezone 80ALCU ps. kiedyś dostałem ostrzeżenie, bo miałem za długą sygnaturkę. Teraz ustawiam ponownie, jeżeli jest niezgodna z regulaminem, to proszę o msg. pozniej ją edytnę, bo to jak moj komp był taktowany dawniej. teraz jużtak nie pociągnie bankowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 1. Czyli nie chodzi już 200x12 przy 1.85? 2. Przeczytaj regulamin. Wtedy nie będziesz miał wątpliwości co do sygnaturki. Teraz nie jest zgodna z regulaminem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Chodzi, ale nie stabilnie, bądź w ogóle nie wstaje winda. Super Pi nie dolicza się nawet 1MB. w Sygnaturze mam jak latał kiedyś. Chodzi mi o to tylko, czy go obecna temp nie zabije (do 63 stopni). btw. w sygnie mam realną wartość napięcia, 1,95 (to opcja 1,85 o której właśnie wspominałem). ps. teraz sygnat jest ok? Edytowane 16 Lipca 2007 przez Raul Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iron64 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Takie osłabienie oc zwykle oznacza, kończące się już kondensatory na mobo lub zaslacz do wymiany. A co do temp, to wyczyść pentagrama, daj nową pastę i powinno być ok. Edytowane 21 Lipca 2007 przez iron64 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) 1,75 go nie zabije temperatura też mu nic nie zrobi aczkolwiek może przeszkadzać w pracy. Mój (na pocz roku sprzedany) barton 2,5+ robil fochy przy 60*C przy def ustawieniach, a stabilny byl dopiero przy ok. 55*C stress, no ale on robil 2,2 przy leciutko podbitym do 1,675v więc ta temperatura nie byla trudna do utrzymania. Edytowane 21 Lipca 2007 przez q8ic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2007 ok, po kilku latach na socketA opuszczam to forum. am2 juz zamowione. a stare czesci sprzedane. (jeszcze grafa --> sign) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...