Kynek Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 tak jak w temacie poszukuje dobrej , wydajnej płyty głównej pod C2D E6300 1,86Ghz , podkreslam ze NIE BAWIE SIE W OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Abit AB9 / Abit IP35-E z tańszych ( ~ 400 zł ) lub Abit AB9 QuadGT / Asus P5K-E z tych droższych ( 500 - 650 zł ) , albo MSI P6N SLI-FI jeżeli chcesz płytę na chipsecie NV ( np. do SLI ) . Edytowane 16 Lipca 2007 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cry$t4L Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Jeżeli płyta ma nie być do O/C, to weź na taką na którą Cię stać. Obojętnie jaką, np. Asrock. Mam do sprzedania Asus P5LD2 SE/C, mogę Ci opchnąć za ~200 zł xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kynek Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 tak naprawde to mam plyte glowna, kiedy skladalem kompa to za bardzo nie skupilem sie na tej czesci kompa posiadam taka - http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Int...pelny,id,38856/ , chodzi mi bardziej o to czy oplaca sie zmieniac ta plyte glowna na jakas inna chociazby na ktoras z tych do 400 zl zaproponowanych przez reydena czy bedzie rzeczywiscie jakas znacza poprawa wydajnosci ? nie chce wyzucac kasy w bloto jezeli to i tak nic nie pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziemowit2b Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Radze ci kupic ABita AB9 PRo. http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Abi...pelny,id,31940/ Bardzo dobra plyta do OC. Jak ja bym mial kupowac plyte pod c2d to tylko AB9 PRO!! Jak nie chcesz krecic to kup plyte za 250zl. Np.AsRock 4CoreDual-VSTA VIA PT880 Ultra http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Asr...pelny,id,36446/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 jak nie bawisz sie w o/c , a chcesz miec [ciach!]lki typu SLi , to moze MSI P6N sli fi, albo cos juz na nowym chipsecie - Abit IP35-E, IP35 / MSI P35 Neo-F / Gigacrap P35C-DS3R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Bierz IP35-E. Porządna płyta jest bardzo ważna, dlatego ja ASRocka i takich innych za darmo bym nie wziął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 tak naprawde to mam plyte glowna, kiedy skladalem kompa to za bardzo nie skupilem sie na tej czesci kompa posiadam taka - http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Int...pelny,id,38856/ , chodzi mi bardziej o to czy oplaca sie zmieniac ta plyte glowna na jakas inna chociazby na ktoras z tych do 400 zl zaproponowanych przez reydena czy bedzie rzeczywiscie jakas znacza poprawa wydajnosci ? nie chce wyzucac kasy w bloto jezeli to i tak nic nie pomozeJeżeli rzeczywiście nie chcesz kupić płyty np dla lepszego OC lub wyposażenia tylko liczysz na większą wydajność to możesz sobie taką zabawę darować bo przyrostu wydajności nie zauważysz nigdzie poza syntetycznymi benchmarkami. Lepiej zainwestować np w ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziemowit2b Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Jezeli nie krecisz kup sobie tego ASROCKA ktorego ci napisalem. jezeli nie krecisz po co ci wydanja plyta i tak to sie nie przelozy na gierki. I moj przedmowca dobrze ci radzi ,zebys lepiej dokupil sobie ramy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kynek Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 dzieki , utwierdziliscie mnie w przekonaniu ze kupno nowek plyty glownej w moim przypadku byloby marnowaniem pieniedzy, a o RAMIE tez myslalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...