rafalloos Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Witam, planuj zakup laptopa, bo bedzie on mi pomocny w nauce. Cena jak w temacie, dodatkowo chcialbym, by nie byl on w zestawie z systemem operacyjnym. Najlepiej gdyby mial jakiegos dobrego proca, co by sie nie cielo za bardzo. Myslalem o Benq Joybook R55V, dobry proc i w miare spoko karta graficzna, no i przystepna cena. Chcialbym rowniez, aby lapek byl dobrej jakosci i z porzadna gwarancja, no i w miare mobilny z dobra bateria. Zalezy mi na tym bardziej niz na komponentach, bo jak mowilem bedzie on mi sluzyl jako pomoc w nauce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Witam Nie wymieniłes za wiele marek :) Więc zaproponuje Ci kilka modeli asusa, oczywiście BEZ systemu operacyjnego. Jednak dobrze by było abyś skonkretyzował do jakich celów konkretnie będzie Ci on służył. Bo jeśli tylko do nauki ( nie jeśli chodzi o informatyke ) to możesz kupić znacznie tańsze modele. 1) http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/150178 2) http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/201693 3) http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/204919 Pozdrawiam Edytowane 17 Lipca 2007 przez dazon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Po kiego grzyba zakładasz nowy temat, jak na tej stronie masz 3 tematy dotyczące lapków do 3,5k, wystarczyło tam się dopisać. Trzeba było przeczytać notebook guide a dazon co do Twoich propozycji to raczej może być ciężko z pożądną gwarancją bo to przecież kadłubki. Zależy gdzie się kupuje. Ale jak lecimi ze skąpca to ja bym polecił tak: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/180578 asua f3jr c2d T5600 1gb ramu i 120gb http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/109387 HP nx7400 c2d T5500 512ramu, ale z różnicą do 3,5k okupisz co najmniej 1gb i 80gb starczy zupełnie. No i z HP'ka będziesz zadowolony wytrzymała sztuka. Edytowane 17 Lipca 2007 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) System operacyjny i tak można skasować , więc w sumie warunek żeby był bez systemu - rozumiem jako niechęć do dokładania kasy za system ;) . Skoro z systemem modele są tańsze niż te bez systemu to można rozważyć modele poniżej : HP 6715s Turion 1,8 Ghz X2/1GB RAM/120 GB HDD/ATI X1250 - 2 lata gwarancji HP 6710s Core Duo 2 T7100 1,8Ghz/512 MB RAM/80 GB HDD/ Intel X3100 - 2 lata gwarancji Edytowane 17 Lipca 2007 przez Haquim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalloos Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Laptop bedzie mi sluzyl prawie wylacznie do nauki, wiec niepotrzebny mi taki wypasiony jakis, macie racje lepiej zeby byl tak do 3k. Marek nie podalem, bo z tego co wiem to jedynie acer nie ogarnia a reszta jakos cisnie wiec to nie ma dla mnie znaczenia. Mimo to jesli mam juz podac jakies konkrety, to chcialbym Toshibe, HP lub Asusa. Lapek powinien byc trwaly, niezawodny, z dobrym wyswietlaczem (w miare jasny obraz, niemeczacy oczu), z dobra gwarancja ( zeby nie bylo problemow z wymiana, po prostu rozwali sie cos to ide do sklepu i daja mi nowy a nie jakies czekanie na naprawe). Mam oemowy win xp wiec zainstaluje go na tym laptopie, system mi niepotrzebny. Chcialbym jednak zeby ten komp mial jakas w miare porzadna karte graficzna i proc, zeby to nie bylo gma albo x200 jesli chodzi o karte graficzna i celeron m jesli chodzi o proca. Dysk co najmniej 60gb, ramu co najmniej 1gb, nagrywara dvd, jak najwiecej wejsc usb, jesli sie da to dobra bateria. Wielkosc wyswietlacza max 15,4 cala, z dolu nie ma ograniczenia. No, to juz chyba wszystko. Dzieki za pomoc ! Edytowane 17 Lipca 2007 przez rafalloos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 z dobra gwarancja ( zeby nie bylo problemow z wymiana, po prostu rozwali sie cos to ide do sklepu i daja mi nowy a nie jakies czekanie na naprawe). Mam oemowy win xp wiec zainstaluje go na tym laptopie, system mi niepotrzebny. Co do pierwszego to będzie ciężko, zwykle gwarancja jest d2d ale to polega na tym że biorą laptopa i nie dają nowego a jedynie przywożą naprawionego lub wtedy nowego gdy się nie da naprawiś. A co do OEM to jeśli jest to nówka to spoko, ale jak już była gdzieś instalowana to jest to nielegalne, pamiętaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 A co do OEM to jeśli jest to nówka to spoko, ale jak już była gdzieś instalowana to jest to nielegalne, pamiętaj. a jeśli odinstaluje z obecnego kompa ten system i zainstaluje do nowego lapa to tez to bedzie przestępstwem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Bedzie to nielegalne... system OEM jest przypisane do kompa,gdybys kupil BOXa moglbys zrobic ten manewr ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Tak, poczytaj o OEM, kupując i instalując taki system sam stajesz się producentem komputera i jest winda przywiązana do płyty głównej. Pewnie że można to załatwić, nie mniej nie będzie to legalne i na forum nei popieramy takich rozwiązań, dlatego uważam że przy kupnie lapka za 3k koszt laptopa z winem i bez niego nie ma najmniejszego znaczenia. Więce po co kombinować i być neilegalnym? EDIT: baxxxio byłeś szybszy ;) Edytowane 17 Lipca 2007 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Chciałem się tylko upewnić :) nigdy tak nie robiłem więc luz. Do tej pory mialem system ze swena z uczelni a teraz mam z lapem;] Moze warto przytoczyc tu link jesli chodzi o taniutkiego offica dla studentów lub osób uczących. Moze to było gdzies poruszane ale przytocze. 200-300zł office 2003 lub 2007 Ja tez nie popieram piractwa! pozdr Edytowane 17 Lipca 2007 przez dazon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalloos Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 No dobra, jesli nie mozna zalatwic takiej gwarancji jak chce to walic to. Nie wiem jednak nadal jakiego brac. Chyba wezme ktoregos hp z tych poleconych przez dazona. Co do windowsa to jest to nowy oem, kupiony wlasnie do laptopa. Mialo niby byc taniej, ale teraz to sam juz nie wiem czy wyjdzie taniej czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Jak kupiony to przepadło, chyba że na allegro spylisz, to może i nawet zarobisz, bo teraz popyt jest na windy. No chybaże to taka z allegro typu dla ASUSA, HP, Dell'a bo takie też są nielegalne jeśli się je instaluje na innym komputerze niż danej firmy. Tak na marginesie podam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 No dobra, jesli nie mozna zalatwic takiej gwarancji jak chce to walic to. Nie wiem jednak nadal jakiego brac. Chyba wezme ktoregos hp z tych poleconych przez dazona. Co do windowsa to jest to nowy oem, kupiony wlasnie do laptopa. Mialo niby byc taniej, ale teraz to sam juz nie wiem czy wyjdzie taniej czy nie. :blink: nie polecałem Ci zadnych hp`ków :blink: To były kadłubki ( asusteki ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalloos Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 aha, pomylilo mi sie, sorry. Dobra, jeszcze pomysle ktorego brac, dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 HP polecał Ci Haquim i ja jak coś. Popatrz jeszcze raz na konfig, cene, wysyłkę itp duperele i wybierz to co najbliższe jest Twojemu ideałowi. POzdro. No i jak juz kupisz to się później pochwal, jakąś mini recke zrób ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szalony chemik Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam ! Moj problem( nazwijmy to tak ) jest następójący potrzebuje,poszukuje laptopa do 3,5tys złoty który spełnial by moje wymaganie a z deka nie znam sie na lapkach na ich "wnętrzu" dlatego postanowilem zamiescic tu swój problem!! Prosze was o pomoc w wyborze sprzetu oczekuje,czekam na propozycje : -sprzetu ( caly laptop) -podzespołów (jakie polecacie do mojej specyfikacji ponizej ) -lub jakis nie wymiennionych propozycji Tak wiec laptop ten ma służyć mi do nauki jak i "zabawy"(czyt. ogladanie filmów,muzyczka no i oczywisci granie w jakies gierki -choc nie mysle tu o jakis mega wymiataczach co potrzebuja pozadnych kompów tak by NFS most wanted (nie gram ;p ) lub Fifa 2007 i tego typu wymaganiami chodzili, lub lekko slabszymi) Oczywiscie uzywac bede tego komputera,laptopa do nauki czyli w moim przypadku autocad,mathcad,itd i chcial bym by zapewnial mi mozliwosc pracy na kilku arkuszach naraz,dysk min. 80-100 gb jak ktos by interesowal sie ;] ,oraz 15 calowy monitor (nie mam zamiaru tachac wielkiego podla ze soba,gdyz oczywiscie zabieral bym go w podroze) i zalezalo by mi na bateri ktora pociagnie z 3h lekko mile widziane lepsze mozliwosci Mam nadzije ze ktos pomoze mi i przeczytal ten "długi tekst" ktory "spłodzilem" czekam na propozycje i pomoc !! ahs i oczywiscie czy sa jakies marki i modele laptopów ktorych nie polecacie !! (a jak macie cos co polecacie tez prosze "zapodać") z góry Dziekuje ! ;] Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez szalony chemik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Nie będę tego cytował :) Luknji na TO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szalony chemik Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) hmm.... tą Toshiba mile mnie zaskoczyles no ale coz musze poprzegladac recenzje na temat tej firmy !!??ma ktos tego laptopa moze toshiba Satellite A200-14D ???? jak tak to prosil bym napisac o jego mocnych jak i zlych stronach. Edit : http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Toshi...14D.4156.0.html recenzja na temat tego laptopa niezbyt przekonala mnie do Toshiby,ale coz moge sie mylic jak tak to prosil bym mi to wyperwsadowac ;p czekam na kolejne propozycje ,sam oczywiscie tez szukam !! , choc wolał bym aby ktos pomogł mi gdyz nie ma to jak pomoc osób które sie znaja na tym temacie ;p Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez szalony chemik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Ja bym brał :) Miałem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tą markę ale nie podobał mi się dysk a mianowicie jego predkość bo tylko 4200rpm Więc wziąłem to co mam w opisie Inne podzespoły w porądku PS ciezko będzie Ci znaleźć w tej cenie lapka z lapeszą lub taka sama grafiką jak ta.. Wybrałem Ci ten model abyś nie wrąbał się w jakąś karte media accelerator czy jak to sie pisze bo to najwiekszy badziew... POzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 dzis widzialem w vobisie pavilonka z 7300 t2350 chyba 1gb ram dysku nie pamietam za niecale 3400pesos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Nie będę tego cytował :) Luknji na TO Albo to Dell Inspiron 6400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szalony chemik Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Ja bym brał :) Miałem <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tą markę ale nie podobał mi się dysk a mianowicie jego predkość bo tylko 4200rpm Więc wziąłem to co mam w opisie Inne podzespoły w porądku PS ciezko będzie Ci znaleźć w tej cenie lapka z lapeszą lub taka sama grafiką jak ta.. Wybrałem Ci ten model abyś nie wrąbał się w jakąś karte media accelerator czy jak to sie pisze bo to najwiekszy badziew... POzdro hmm wiesz dzieki wogle za pomoc ale zastanawiaja mnie BenQ czy jest ktos w stanie polecic mi jakos dobry,- w miare wypasiony model do 3,5k?? a co do tego della to ma ktos go moze bo czytam w recenzji jego iz ma troche luzna i dziwna klape i takie tam i z deka slaba grafe http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Dell-...400.1042.0.html a co wy o tym myslicie. czekam na wasze wypowiedzi i z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 hmm wiesz dzieki wogle za pomoc ale zastanawiaja mnie BenQ czy jest ktos w stanie polecic mi jakos dobry,- w miare wypasiony model do 3,5k?? Brak zdecydowania... Poszukaj poprostu TU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szalony chemik Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) wiem wiem na skapcu siedze ladny szmat czasu i nie moge sobie wybrac!!, bo wiesz ja jestem taki kolo ktory musi byc strasznie pewien ze nie kupuje jakiegos badziewia w koncu to 3,5k a nie 5 złoty!! a dopytuje sie o rozne marki bo zalezy mi na obiktywizmie ;] Hp a moze jednak to toshiba pomozcie wybrac i napiszcie co nieco o lapach toshiby co wy uwazacie hmm bo te 3,8k jeszcze moge wydac !!ale nie wiecej ! ;p Wiec nadal jak znajdziecie cos ciekawego to zapraszam !! Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez szalony chemik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Brak zdecydowania... Poszukaj poprostu TUalbo tu ceneo.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szalony chemik Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 wiem wiem na skapcu siedze ladny szmat czasu i nie moge sobie wybrac!!, bo wiesz ja jestem taki kolo ktory musi byc strasznie pewien ze nie kupuje jakiegos badziewia w koncu to 3,5k a nie 5 złoty!! a dopytuje sie o rozne marki bo zalezy mi na obiktywizmie ;] Hp a moze jednak to toshiba pomozcie wybrac i napiszcie co nieco o lapach toshiby co wy uwazacie hmm bo te 3,8k jeszcze moge wydac !!ale nie wiecej ! ;p hmm prosil bym by ktos mi doradzil czy te laptopy szczegolnie ten toshiby jest dobry cena/jakos(parametry) czekam na wasze odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...