Skocz do zawartości
ZONK000 OC

Crystalizer Dostępny Dla Każdego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Badałem na szukajce i gdzieś ktoś pisał że aby mieć crystalizer taki jak jest w X-Fi nie potrzeba mieć tej karty-można go do dowolnej zainstalować. Niestety nieudało mi sie znaleść linków ani nic konkretnego na ten temat a chciałbym sprawdzić jak ten wynalazek działa :lol2: Jeśli ktoś sie bawił w to to proszę o pomoc, mam audigy 4.

Dzięki i Pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile się orientuję, Crystalizer podpada pod ogólną kategorię przetwarzana o nazwie MultiBand Compressor. Możesz poszukać analogicznych rozwiązań softwarowych, np. darmowy kompresor dla winampa jest tutaj:

http://www.soundsolution.it/index.php?opti...0&Itemid=28

Nie słuchałem ani Crystalizera ani powyższego kompresora, więc nie twierdzę, że to daje podobny efekt. Ale poeksperymentować można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz uslyszec jak dziala ten efekt, to wlacz sobie equalizer (najlepiej ten w sterownikach karty) i podkrec sobie bas i wysokie tony (pierwszy suwak po lewej i ostatni po prawej). To jest nic innego jak podbicie tych dwoch czestotliwosci (przynajmniej tak to slychac)

Edytowane przez kulitom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz uslyszec jak dziala ten efekt, to wlacz sobie equalizer (najlepiej ten w sterownikach karty) i podkrec sobie bas i wysokie tony (pierwszy suwak po lewej i ostatni po prawej). To jest nic innego jak podbicie tych dwoch czestotliwosci (przynajmniej tak to slychac)

Dokladnie... :rolleyes:

I nie wierz w cuda czlowieku, mysl troche a nie lykasz kazdy marketingowy bzdet :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie... :rolleyes:

I nie wierz w cuda czlowieku, mysl troche a nie lykasz kazdy marketingowy bzdet :unsure:

no to odebraliście radość tym, którzy wydali kupe kasy żeby mieć crystalizera :P hyhy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi