Skocz do zawartości
Gość x_EP

4gb Ram I Ograniczenia Winxp 32bit

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie 4GB na XP 32Bity tylko że XP 32Bit domyślnie może tylko zaadresować max 2GB dla aplikacji, pojawiały się tam patche dla niektórych gier aby mógł więcej ale to pojedyncze przypadki. W zasadzie wszystko powyżej ~3GB na 32Bit systemie i tak się marnuje. Natomiast co do XP 64Bit to miałem z nim 3x więcej problemów niż z Vista X64, zaczynając od sterowników, działaniem niektórych programów (głownie do obsługi sprzętu) na dziwnych błędach które wyskakiwały bez żadnej dobrej przyczyny kończąc. Podsumowując jak już koniecznie ktoś chce 64Bity od MS to polecał bym właśnie Viste X64, nie jest to idealny system ale po wyjściu nowych łatek już cię całkiem przyjemnie na nim pracuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie sie zastanawiałem czy dokupić sobie kolejnego dual chanela

z patriota ale skoro moj system 32 bit go nie uciagnie :)

http://allegro.pl/item248922004_ddr_patrio...wawa.html#photo

takiego typu mam kostki :)

Czy opłaca sie dokupić jeszcze 1 gb pamięci ?? Jesli tak to jaki ??

Czy zakłóci to dual chanel tamtych wczesniejszych kostek?? ,,Podstawą" kompa jest

GIGABYTE GA-8IPE1000-G Rev 4.0

Pozdro Bysiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi