hwdp1 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Witam, Kupilem nagrywarke asus drw-1814blt firmware 1.04 i nie moge znalesc nigdzie sterownikow, moze ktos z was je ma i mogłby mi je udostepnic. Czy wy tez tak mieliscie ze windows(xp) widzial wasza nagrywarke jako dysk lokalny ? Z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barszczyk Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Ja nie mialem zadnych problemow! Chodzi na sterownikach z XP-ka. Choc nie wiem, moze sie nie znam ;) Ale mam dodatkowo kontrolery z plyty glownej, wiec moze dlatego nie mam problemu ;P Sprawdze zaraz czy dostalem jakas plytke ze sterami do asusika :) Niestety zadnej plyty nie mialem. Najpierw nagrywarka chodzila na firmware 1.0 potem ze strony asusa sciagnalem firmware 1.10 i dziala bez zarzutow! Tu masz bios 1.10 jak cos: http://support.asus.com/download/download....del=DRW-1814BLT Pozdrawiam Edytowane 17 Lipca 2007 przez barszczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwdp1 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Ja nie mialem zadnych problemow! Chodzi na sterownikach z XP-ka. Choc nie wiem, moze sie nie znam ;) Ale mam dodatkowo kontrolery z plyty glownej, wiec moze dlatego nie mam problemu ;P Sprawdze zaraz czy dostalem jakas plytke ze sterami do asusika :) Niestety zadnej plyty nie mialem. Najpierw nagrywarka chodzila na firmware 1.0 potem ze strony asusa sciagnalem firmware 1.10 i dziala bez zarzutow! Tu masz bios 1.10 jak cos: http://support.asus.com/download/download....del=DRW-1814BLT Pozdrawiam Sciagnelem te sterowniki ale jak uruchamiam to mi wyskakuje "no macht devices" mimo tego ze w menedzeze urzadzen jest ten model ;/ Nie wiem co robic ale widze ze zostaje mi serwis zeby firmware zmienili ;/;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 również mam tą nagrywarkę i żadnych problemów z wykrywaniem nie było, moja rada zainstaluj sterowniki od chipsetu, ewentualnie jeśli płyta ma dodatkowy kontroler sata to do niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Nagrywarka powinna zostać automatycznie wykryta przez każdego windowsa i widoczna w Moim komputerze. żadne stery nioe są potrzebne. Może ci chodzi o soft do wypalania płyt?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 U mnie od razu wykryl nagrywarke jak trzeba. Rada: 1. sprawdzic, czy aby nie wylaczyles SATA w biosie 2. zainstalowac stery do chipsetu (plyty glownej), ew. do kontrolera SATA, jesli z takowego korzystasz. Zaden inny sterownik nie jest potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwdp1 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 U mnie od razu wykryl nagrywarke jak trzeba. Rada: 1. sprawdzic, czy aby nie wylaczyles SATA w biosie 2. zainstalowac stery do chipsetu (plyty glownej), ew. do kontrolera SATA, jesli z takowego korzystasz. Zaden inny sterownik nie jest potrzebny. 1) Sata w biosie jest wlaczona, poniewaz windows wykrywa urzadzenie lecz jako dysk sieciowy 2) Sprobuje ta metoda ciekawe czy to cos da, wyniki zamieszcze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homzik Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Panowie, a jak sprawuje Wam sie nagrywarka? Bo czytalem dosc skrajne opinie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...