Skocz do zawartości
Gość Pioorek

Ćma-niszczyciel

Rekomendowane odpowiedzi

jonzi naprawdę ciekawi mnie jak ty to wymyłeś? :)

Oczywiste jest, że wycieraczkami nie zeszło, więc odstawiłem auto (służbowe) w takim stanie i następnym razem już tego nie było (komuś innemu chyba jednak to przeszkadzalo) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega jechal na rowerze i przez nietoperza do stawku wpadl :? A takich owadow jak na poczatku pokazywaliscie to w miedzyzdrojach jest pelno ;)

w Międzyzdrojach to kiedyś mnie przez jeansy komary tak pogryzły że spuchłem oO

ale ogólnie jest fajnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jonzi- to był bocian ;] Kiedyś miałem szczęście w nieszczęściu że taka bomba upadła jakieś 3m obok mnie...

Widzę że macie bogate życie stawonogów ;] U mnie nic nie przychodzi ani nie przelatuje- viva moskitiera :lol2:

Generalnie- nie ma u mnie takich dużych ciem ani motyli nocnych... Za zimno :wink: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jonzi- to był bocian ;] Kiedyś miałem szczęście w nieszczęściu że taka bomba upadła jakieś 3m obok mnie...

Znajoma przekonala sie o obecnosci bociana gdy taki pocisk trafil ja w ramie zachaczajac lekko o glowe :D

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hę, a mnie dwie noce temu chciała zaatakować ćma :lol: cholera 1.5h przez nią nie spałem (schowała się za szafę i czekałem aż wyleci), śmierć miała"drogą" bo zabiłem ją butem za przeszło 300pln :lol2:

sory, za jakoś zdjęć( w nocy jak robiłem to byłem zaspany a rano sie spieszyłem do pracy)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Będąc szczery powiem, że jak się przebudziłem to miałem pietra "co to k****" :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładamy kółko wielbicieli moskitier ;)?

@MaSell- Strach pomyśleć jakby się dostało tym centralnie w głowę- blackout pewnie :wink:

Cholera, żal mi się robi tych biednych ciem które zabijamy papuciami, a później robimy zdjęcia zdobyczy i pokazujemy na forum.

"Hej, mam zdjęcia zmasakrowanych stawonogów, wymienimy się? " ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopóki ćma nie walnie mnie w głowę co odbieram za akt agresji i takim samym odpowiadam, w sumie mi nie przeszkadza xD, ale za komarami biegam po pokoju w nocy aż wszystkie wybiję... Bo z założenia każdy komar to krwiopijca, takie lampki z niebieskim światłem i kilkoma voltami działają na komary, czy tylko muchy do tego lecą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie w New Hartford w Connecticut w USA ;]

Juz kilka razy widzialem niedzwiedzie tutaj, ale nigdy tak blisko jak ten.

Zdiecie mu robilem przez otwarte drzwi z odleglosci ok 2m -3m;]

Niesamowite przezycie ;]

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajety byl smietnikiem, a kiedy wszedlem z powrotem i drzwi sie zatrzasnely to na chwile uciekl, a potem znowu wrocil dosyc plochliwy no ale w koncu to nie grizlly :P

Dzisiaj sie dowiedzialem, ze te dwa oznaczenia co mial w uszach mowia o tym ze juz dwa razy ten niedzwiedz byl uspiny poniewaz za blisko podchodzil zabudowan :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha, uparciuch :D Bedzie miał cały komplet kolczyków. Swoją drogą niedzwiedzie to smiechowe zwierzaki, niby takie duze a jednak jak widac z opowiesci płochliwe :) Faktycznie w porównaniu do ćmów (ciem?) to jest COŚ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe ładny niedźwiedź :P

Mi tylko raz wleciało coś do pokoju. Był to nietoperek i skubany wleciał przez "lufcik". Potem pomiotał się troche na dole okna w żaluzjach i poszedł w kime. Jednak kierowany swoją (opóźnioną) ciekawością wstałem i zapaliłem światło. Jak wystartował to mi prawie nabił headshota xD. A potem chyba pomyślał, że jest na wyścigach NASCAR czy coś i latał w okól umieszczonej na środku sufity lampy. Chyba 15minut odgruzowywałem okno żeby go wypuścić ;/

Edytowane przez eXelium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj gdy już spałem, coś obudziło mnie w nocy, takie dziwne chrobotanie. Pomyślałem, że lepiej zamknę okno i tak też zrobiłem, bez zapalania światła. Gdy rano wstałem i otworając okno zobaczyłem sprawcę... niestety biedak zginął na miejscu... ehh mogłem zapalić światło.

Dołączona grafika Dołączona grafika

Do mojego domu wpadło jeszcze coś takiego :)

Dołączona grafika

Edytowane przez LCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie się taki na suficie uczepił, za okno poszedł :) Wnioski z przygody? Te długie czułki smarował w cukrze-pudrze a potem oblizywał. Wiem chory jestem żeby się w takie coś bawić :) Ot, ciekawość świata :)

A co do ćmów/ciem to naprawdę lubię mieć jedną, szczególnie jak lata po pokoju i wiem że żarcia szuka =) Wtedy jest pewność że komara raczej nie uświadczę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi