Bull_Byk Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Mam 2 dyski twarde. Jeden 160 GB drugi 80GB. Chcialbym niejednokrotnie zostawić kompa na noc ale niestety ten dysk 80 Gb jest dosyc glosny. i stad moje pytanie czy da sie go jakos wylaczyc. mialem kiedys dysk 40 i on sie sam wylaczal. ustawilem w windowsie ze po 3 minutach bezczynnosci dysk sie ma wylaczyc ale odczekalem nawet 5 minut, nawet nie ruszajac myszka(na dysku nic nie robilem) i sie nie wylaczyl. Wiecie dlaczego?? Moze jakis proces systemwy tam dziala, czy da sie go jakos wylaczyc?? Dodam jeszcze ze w biosie ustawilem 1 minute do wyalczenia jesli dysk jest bezczynny. Raz jak mnie dlugo nie bylo przy kompie to istotnie sie wylaczyl ale nie bylo mnie przeszlo 1,5 h a dysk byl wyzerowany i bez partycji chodzil sobie tylko. Macie jakies rady/sugestie Edytowane 17 Lipca 2007 przez Bull_Byk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 http://hddguru.com/content/en/software/2006.01.22-HDDScan/ Zakładka IDE Features, pole Spindle Start/Stop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 http://hddguru.com/content/en/software/2006.01.22-HDDScan/ Zakładka IDE Features, pole Spindle Start/Stop. wszystko fajnie ale w tym programie nie ma zakladki IDE Features Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Hmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) No to widac to chyba zalezy od dysku albo moze cos trzeba w BIOSIE ustawic?? Ja mam tak: Edytowane 18 Lipca 2007 przez Bull_Byk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 No Nic problem jako tako rozwiązałem: sciagnalem program Swap Manager. dizeki niemu odmontowalem drugi twardziel. w ustawieniach zarzadzania zasialniem w windowsie ustawilem ze ma wylaczyc dysk po 3 minutach. po odmontowaniu rowno po 3 minutach dysk sie wylacza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...