kurczak80 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Dostałem z emarketu 4 kości 1gb ADQVD1A16 testy dopiero jak będzie płyta i proc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 Tak, żeby poszły na 900 CL4900 cl4 to Ci zrobią ramki za parę groszy nawet ADQVD1A16 - te ładnie latają. bo tylko takie u nas w PL sprzedają , innych nie spotkałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gessle Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 witam, mam pytanie: otoz przymierzam sie do zakupu RAMu do platformy am2. Od razu mowie ze nie bede nic podkrecal. Poki co rozwazam 2 opcje: tansza: Pamięć RAM A-Data/2x1024MB/DDR800 drozsza: A-Data 2x1024MB Extreme Edition DDR2 800MHz CL4 Ktora wybrac? czy z racji tego ze bede dzialal na ustawieniach fabrycznych lepiej wziac po prostu te tansze? czy moze jest tak ze nawet bez krecenia te drozsze beda szybsze? moze macie jakies inne propozycje innej firmy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Bierz co tańsze , różnice są marginalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gessle Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 (edytowane) jeszcze jedno pytanie: dla platformy AM2 lepiej wziac RAM 800mhz CL5, czy 667mhz, ale z CL4? jeszcze odnosnie ramow 800mhz, ktore planowalem kupic i plyty glownej, ktora rozniez planowalem kupic (M2N-E SLI nForce 500 SLI) :) na necie znalazlem cos takiego: "max napięcie dla pamięci na tej płycie to 1,9. Cóż kiedy bez 2,1 do 800 nie podchodz. Przy 800 na tej płycie są niespodziewane zwisy i resety właśnie z powodu beznadziejnego zarządzania napięciami. jedyny sposób na stabilną pracę to przetaktowanie pamięci na 533 (tylko dlaczego i po co skoro producent pisze ze ma współpracować z 800 ?!)" moje pytanie brzmi, czy dotyczy to tez Asusa M2N? Edytowane 9 Grudnia 2007 przez Gessle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 :blink: lepiej zapytaj o takie ciachy dziale o AM2 nigdy nie miałem AM2 i mieć nie będę...wolę Intela teraz :rolleyes: . Pozatym doradzam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Intela ,zresztą zapytaj w "Co kupic" to sie przekonasz jaka platforma jest teraz trendy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gessle Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 to co jest trendy i jazzy raczej malo mnie obchodzi :) chociaz jesli ktos chcialby mi dolozyc pare stowek na intela chetnie sie skusze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramowiec Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam planuje zakup owych kosci ddr2 2x1 gb dual 800 mzh. I mam pytanie ktore kosci sie najlepiej kreca ? Prosze napisac w kolejnosci od najlepszych do najgorszych. MIQVD1A16 -> Microns ADQVD1A16 -> umgelabelte Mircons ADQVE1A16 -> Promos, Elpidas o.ä. Czy mozna sugerowac sie oznaczeniami powyzszymi ? Oraz czy wiecie gdzie mozna je kupic najtaniej a najlepsze kosci ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Z tego co sie orientuje to w sprzedaży w PL są tylko takie ADQVD1A16 -> umgelabelte Mircons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clean Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) właśnie zamówiłem tutaj Morele.net Jutro będę je miał to napisze jakie oznaczenie, a przed świętami testy kompletu 4x1GB. Życzcie mi extremalnych taktowań B-) Edytowane 11 Grudnia 2007 przez clean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 a te z sigu Ci poszły tylko 900 4-4-4-12 czy nie voltowałes ich zbytnio???? potestuj najpierw osobno te nowe komplety z Morele.net tez niedługo będę brał drugi komplet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clean Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Dałem je na 2.2V. Nie chce im podbijać, bo ja dla mnie za bardzo się grzeją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramowiec Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Gosc mi napisal ze ma na Mikronach: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=280258285 prosilem napisac, ktore sa najlepsze a nie ktore sa w polsce, bo jak sie okazuje sa rozne :).Wiec ktore najlepsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Gosc mi napisal ze ma na Mikronach: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=280258285 prosilem napisac, ktore sa najlepsze a nie ktore sa w polsce, bo jak sie okazuje sa rozne :).Wiec ktore najlepsze ? Podobno wszystkie to promos ale nie wiem ile w tym prawdy ... A te na aukcji są takie jak moje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 (edytowane) Gosc mi napisal ze ma na Mikronach: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=280258285 prosilem napisac, ktore sa najlepsze a nie ktore sa w polsce, bo jak sie okazuje sa rozne :).Wiec ktore najlepsze ? To życzę powodzenia w kupnie tych A-Dat na Micronach :lol2: jakbys chciał kupic na neweeg.com to bym jeszcze uwierzył że to D9, ale od goscia z Alledrogo :wink: Edytowane 11 Grudnia 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 w gruncie rzeczy wiekszosc sie uparla na tego microna D9 jakby to jakies cudowne pamieci byly - a (imho) nie sa nimi ... Głownym powodem dla ktorych osobiscie bym nie bral D9gmh, jest fakt ze lubia padac od znacznie podniesionego V z kolegi na D9 jest taka zaleznosc Przyzwoite MHZ = Znaczne V Sa memki ktore moga zrobic Podobnie jak MIcron na troche nizszym V a do tego nie Padaja tak czesto, nie mowiac juz od tego ze sa tansze W tym wypadku to ze te Vitesty sa na promo, jest raczej lepszym rozwiazaniem (chodz wiadomo ze promos promosowi nie rowny, ale pozostaja jeszcze ELPIDA czy chodzby Nowe PSC ktore imho sa Doskonale) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramowiec Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 No to ktore adaty najlepiej kupic i gdzie ? 2x1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Przecież w PL są tylko z jednym oznaczeniem więc nie wiem w czym chcesz wybierać.... A kupić je możesz na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramowiec Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item280258285_a_data_2x1...z_4_4_4_12.html Pisze ze na Mikronach co o tym sadzic ? A oznaczenie jest inne . Edytowane 12 Grudnia 2007 przez Ramowiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 http://allegro.pl/item280258285_a_data_2x1...z_4_4_4_12.html Pisze ze na Mikronach co o tym sadzic ? A oznaczenie jest inne . kup to sie dowiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clean Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Przecież w PL są tylko z jednym oznaczeniem więc nie wiem w czym chcesz wybierać.... A kupić je możesz na allegro. Wygląda na to, że masz rację. Dostałem 2x1GB z morele na tym oznaczeniu. Niebawem cztery czerwone diabły zagoszczą w slotach mojego Foxxcona :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Włączając sie do tematu, zamówiłem właśnie te kości 'micron' by allegro do soboty powinienem dostac cały sprzęt to zobaczymy jak bedą biegać...mam nadzieje, że sie nie zawiode :rolleyes: Najpóźniej w niedziele wieczorem podziele sie wynikami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramowiec Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) Witam ja tak jednak mysle nad http://allegro.pl/item278187894_strefa_goo...gb_mega_oc.html sadze ze na pewno bede lepsze od Adatow jak sadzicie ? http://www.techworks.pl/artykul,246,26,1,G...0_i_PC8500.html Edytowane 13 Grudnia 2007 przez Ramowiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witam ja tak jednak mysle nad http://allegro.pl/item278187894_strefa_goo...gb_mega_oc.html sadze ze na pewno bede lepsze od Adatow jak sadzicie ? http://www.techworks.pl/artykul,246,26,1,G...0_i_PC8500.html lepsze :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Niewątpliwie masz racje, że Goodram na kościach microna będzie lepszy, jednak wydaje mi się, że różnica w cenie blisko 70zł mimo wszystko działa na korzyść A-data B-) . Dlatego osobiście wolał bym kupić te drugie, a zaoszczędzone pieniądze odłożyć i za jakiś czas dokupić kolejne 2gb :wink: Tym bardziej, że ceny od jakiegoś czasu lecą w dół... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramowiec Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 A jak to sie ma w grach. W sensie podkrecone te Gr na maksa i Adaty na maksa. Czy roznica bedzie widoczna ? Poza tym mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> pod uwage fakt iz gry nie potrzebuja wiecej niz 2 gb - wiadomo ze nie wiadomo jak dlugo, no ale na pewno jeszcze troche czasu. Wiec mozna tez pomyslec tak jak sobie kiedys zmienie plyte i proca na intela wtedy mozliwosci Mikronow beda wieksze niz Adatow. Co sadzicie o moim toku myslenia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 A jak to sie ma w grach. W sensie podkrecone te Gr na maksa i Adaty na maksa. Czy roznica bedzie widoczna ? Poza tym mozna ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> pod uwage fakt iz gry nie potrzebuja wiecej niz 2 gb - wiadomo ze nie wiadomo jak dlugo, no ale na pewno jeszcze troche czasu. Wiec mozna tez pomyslec tak jak sobie kiedys zmienie plyte i proca na intela wtedy mozliwosci Mikronow beda wieksze niz Adatow. Co sadzicie o moim toku myslenia ?w grach liczy sie ilosc a nie mhz.Lepiej miec 4GB DDR2 667Mhz niz 2GB DDR2 1066Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramowiec Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Hm. To mam ciezki orzech do zgryzienia :(. Co byscie zrobili na moim miejscu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Hm. To mam ciezki orzech do zgryzienia :(. Co byscie zrobili na moim miejscu ?Np kupił 4GB Corsair 667Mhz CL4 za 274zł z emarket i podkrecił do np 900Mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramowiec Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) No ale po co mi 4 gb ramu skoro gry ledwo 2 gb biora ? Tak mi sie wydaje ? Edytowane 13 Grudnia 2007 przez Ramowiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...