naxt Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 No ale po co mi 4 gb ramu skoro gry ledwo 2 gb biora ? Tak mi sie wydaje ?na zapas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 No ale po co mi 4 gb ramu skoro gry ledwo 2 gb biora ? Tak mi sie wydaje ? 2Gb ramu na gry to wcale nie tak duzo wiem co mówię. Sam biorę drugie 2gb EE+ , przed swiętami może jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Te adaty są na micronach PC2 6400 Extreme edition X-Series 2048MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Te za 180 zł na allegro? :lol: Nie rozśmieszaj mnie Jarek, proszę Cię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Te za 180 zł na allegro? :lol: Nie rozśmieszaj mnie Jarek, proszę Cię.nie te takie http://oc.adata.com.tw/product_detail.asp?pid=AD2800XU cena okoła 400zł Edytowane 15 Grudnia 2007 przez DDR2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 Te to mogą być na micronie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 (edytowane) Brał ktoś z Was może niedawno z Arche.net te A-Daty EE+ sklep- firma jest blisko granicy z Niemcami więć pewnie dostają pamięci zza Odry , może się będę jakoś kręcić podobnie jak moje pierwsze z BIT-u. http://www.allegro.pl/item281591296_a_data..._4_4_12_oc.html jutro chyba zamawiam drugi komplet :unsure: nie wiem tylko skąd brać znacie gdzieś tańszą ofertę? Edytowane 16 Grudnia 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 a na czym sa teraz te a-daty z allegro za 170? promos, elpida? i ile robia na cl4 i cl5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 a na czym sa teraz te a-daty z allegro za 170? promos, elpida? i ile robia na cl4 i cl5?promos pewnie a ile zrobia nikt ci tego nie powie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) promos pewnie a ile zrobia nikt ci tego nie powie ja Ci powiem ale dopiero po Św będę miał pewnie czas na dokładniejsze testy. Czyli nikt nie brał EE+ z Arche... to będę pierwszy. Edytowane 17 Grudnia 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ja brałem przedwczoraj A-daty EE+ akurat z arche. Kręcą się przeciętnie, tzn: - 940 4-4-4-12 @2.25V - 1050 5-5-5-15 @ 2,25V Wyższego V nie dawałem, bo bardzo mocno się grzeją. Czemu mi tu zalatuje elpidą..... Arche nie ściąga sprzętu zza granicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ja brałem przedwczoraj A-daty EE+ akurat z arche. Kręcą się przeciętnie, tzn: - 940 4-4-4-12 @2.25V - 1050 5-5-5-15 @ 2,25V Wyższego V nie dawałem, bo bardzo mocno się grzeją. Czemu mi tu zalatuje elpidą..... Arche nie ściąga sprzętu zza granicy. Chciał bym ramy które pójdą 1066 zgodnie z szyną phenoma, możesz przetestować cl6 z taką częstotliwością lub minimalnie wyższym napięciem? Opcjonalnie dokupie wentylator który by miał na nie wiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Chciał bym ramy które pójdą 1066 zgodnie z szyną phenoma, możesz przetestować cl6 z taką częstotliwością lub minimalnie wyższym napięciem? Opcjonalnie dokupie wentylator który by miał na nie wiać. te 1050 to nie koniec tego ramu. Myślę, że spokojnie pociągną o 1066. A na ewentualne testy trzeba poczekać do soboty, bo teraz jestem poza domem. A nie zastanawiałeś się nad kingmaxami 1066 a 115zł/1Gb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 A nie zastanawiałeś się nad kingmaxami 1066 a 115zł/1Gb?juz po 105zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) Ja brałem przedwczoraj A-daty EE+ akurat z arche. Kręcą się przeciętnie, tzn: - 940 4-4-4-12 @2.25V - 1050 5-5-5-15 @ 2,25V Wyższego V nie dawałem, bo bardzo mocno się grzeją. Czemu mi tu zalatuje elpidą..... Arche nie ściąga sprzętu zza granicy. a ja tu czuje Promosa :-P to mnie podbudowałeś trochę, na jakich alfach te wyniki na Auto czy poluźnione??? sprawdzone Orthos Blend stable?? Jakbyś mógł to spróbuj na chwilkę dać 2.4v i zobacz ile idą na cl4-4-4-12 Orthos stable tak z 1 godz. Oczywiście jak sie boisz to nie , ale bardzo by mi zależało żebyś to zrobił będę dozgonnie wdzięczny. btw moje chodza od wakacji na 2.3v tylko dałem nawiew i sa chłodne i maja sie dobrze. Dzisiaj na 100% zamawiam. ...aha ProMos dobrze skaluje z wiekszymi napięciami więc nie bójcie sie dawać wiekszego v. Jesli na 2.3v kręci 950Mhz cl 4 stable i idzie wyżej na 2.4-2.5 v to znaczy że ProMos a nie Elpida. Edytowane 17 Grudnia 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) Alphy ustawione na AUTO, 4-4-4-12 @ 2.35V, lecą testy. Na pamięci wieją 2x70mm cooler mastery 6000RPM :evil: Update : przy 2.35V pamięci zrobiły 980mhz. zaczynają mi się podobać t-datki. a to jeszcze nie jest ich maksior Edytowane 17 Grudnia 2007 przez Andrew DC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ja kupilem z miesiac teme albo 2 w te pamieci, obecnie lataja na 540 5-5-5-15 2.2v - alphy standardowe bo nie mam pojecia jak to ustawic. Pytanie czy to ProMos czy Elpida? I jesli teraz chcialbym dokupic nastepne 2gb to jak sie prezentuja szanse na promosa a jak na elpide? Tzn ktorych wiecej na rynku obecnie jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ja kupilem z miesiac teme albo 2 w te pamieci, obecnie lataja na 540 5-5-5-15 2.2v - alphy standardowe bo nie mam pojecia jak to ustawic. Pytanie czy to ProMos czy Elpida? I jesli teraz chcialbym dokupic nastepne 2gb to jak sie prezentuja szanse na promosa a jak na elpide? Tzn ktorych wiecej na rynku obecnie jest?Raczej ProMOS bo Elpida rzadko tyle zrobi na takim napięciu. Kup jeszcze raz to samo, większość jak nie wszystkie kości są właśnie na ProMOS-ie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 A ja mam problem nietypowej natury z tymi kostkami... :angry: w momencie gdy zaczynałem bawić sie w oc kosci chodziły na timingach 5-5-5-15 bez problemu(narazie doszedlem tak tylko do 860 bo potem zachcialo mi sie mieszac w timingach...), jak narazie nie sprawdzalem jaki jest ich max ale przy tych timingach przynajmniej nic sie nie działo. Szopki zaczynaja sie w momencie zmiany na 4-4-4-12 Pamiątki nie chodza na ZADNYCH innych ustawieniach niz standardowe 800 xD Manipulowałem napięciami od 1,8 do 2,3 i jak narazie nic... za kazdym razem komp nawet nie wstaje :lol2: Macie moze jakies pomysły czym to moze byc spowodowane??? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2007 A ja mam problem nietypowej natury z tymi kostkami... :angry: w momencie gdy zaczynałem bawić sie w oc kosci chodziły na timingach 5-5-5-15 bez problemu(narazie doszedlem tak tylko do 860 bo potem zachcialo mi sie mieszac w timingach...), jak narazie nie sprawdzalem jaki jest ich max ale przy tych timingach przynajmniej nic sie nie działo. Szopki zaczynaja sie w momencie zmiany na 4-4-4-12 Pamiątki nie chodza na ZADNYCH innych ustawieniach niz standardowe 800 xD Manipulowałem napięciami od 1,8 do 2,3 i jak narazie nic... za kazdym razem komp nawet nie wstaje :lol2: Macie moze jakies pomysły czym to moze byc spowodowane??? :?Może się z płytą gryzą a może trafiłeś na gorszy model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Może się z płytą gryzą a może trafiłeś na gorszy modelto już lepiej kupić 4*1gb 800MHz goodramy po 135 za parę w sumie za 270 masz 4gb na 800 cl 5 i olewasz OC? Ja się nad tym zastanawiam bo to OC kości wcale tyle nie daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 to już lepiej kupić 4*1gb 800MHz goodramy po 135 za parę w sumie za 270 masz 4gb na 800 cl 5 i olewasz OC? Ja się nad tym zastanawiam bo to OC kości wcale tyle nie daje.Miałem te goodramy na abicie kn9 przy czterech kościach chodziły na 2.1v 765mhz czy coś koło tego na 5-5-5-15.Na dwóch kościach było niewiele lepiej nie polecam tej padliny chyba że faktycznie tylko do 800 CL5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Miałem te goodramy na abicie kn9 przy czterech kościach chodziły na 2.1v 765mhz czy coś koło tego na 5-5-5-15.Na dwóch kościach było niewiele lepiej nie polecam tej padliny chyba że faktycznie tylko do 800 CL5.Dzięki za info, bo już się zastanawiałem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p2k2007 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 ja polecam GOODRAM PRO 900Mhz @ 5-5-5-15 1200Mhz stable :D na COMMANDO i E4500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 No goodramy pro to super są ale 80zł za komplet droższe od a-data.Jakbym miał 160 zł więcej wtedy to sam bym wziął 2 kompleciki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Własnie UPS wjechał mi na chate z nowiutkim komplecikiem A-Datek testy niedługo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p2k2007 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 za 2x1Gb Goodram Pro 900 Mhz dałem 205 zł tanio i są na micronach D9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimak Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Czy ktoś używa tych pamięci z płyta Gigabyte GA-965P-DS4 rev. 1.0 i BIOS'em F9 ? Ja w żaden sposób nie mogę podnieść napięcia do 2.0V i w efekie nie mogę uzyskać 4-4-4-12@800 na 2.0V czego bym w BIOS nie ustawił - to i tak VDIMM mam równe 1.82V Jak ustawiam te powyższe timingi to płyta sie nie podnosi, robi restart i odpala sie ze starym(backupowym) BIOS'em F3. I w tym BIOS'ie jak ustawiam +.2V to napiędcie potem wynosi 2.03V czyli niby Ok i sie pamięci odpalają w tych dobrych timingach, ALE to jest STARY BIOS, myślałem, że z nowszym będzie lepiej a tutaj taki placek ? Może ktoś sie już z tym spotkał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 ja polecam GOODRAM PRO 900Mhz @ 5-5-5-15 1200Mhz stable :D na COMMANDO i E4500Widziałem je w jednym sklepie po 105 zł za 1GB ale tylko w singlach. Ile tracę wydajności kupując dobre pamięci w singlach zamiast w dualu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Widziałem je w jednym sklepie po 105 zł za 1GB ale tylko w singlach. Ile tracę wydajności kupując dobre pamięci w singlach zamiast w dualu?Nic bo na stówke zadziałąjaw dualu :wink: Gdzie takie ceny jeśli to nie tajemnica :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...