Cichy_killer Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Moje są na brainpowerze chyba, więc to raczej dobre pcb jest , coś nie wierze żeby te a-daty to były Promosy myslałem że będą sie lepiej kręciły a tu jest średnio oby wytrzymały te 2,3v myslałem żeby im dac nawet 2,4 na codzień ale cos widzę że ostatnio ludziom padają ramy i to nawet na 2,3v (Goodram Pro) więc mam zgryza :? btw dałem już nawiew 80 na nie sa zimne na 2,3v.Nie tylko ostatnio ludziom ramy padają. Ramy padały, padają i padać będą :] GoodRam Pro są właśnie na D9 i w wypadku tej firmy są bardzo awaryjne. Natomisat Promosy są o wiele wytrzymalsze, wiem to z autopsji ;) Tak więc nie masz się czego bać. ściągał ktoś radiatorki z tych kości: http://allegro.pl/item247861827_a_data_2x1...00mhz_dimm.html schodzą łatwo czy trzeba je podważyć solidnie aby zeszły? próbowałem względnie lekko i ani rusz :( W starszych rewizjach radiator był na klamrach i po ich zdjęciu radiatory schodziły elegancko, żadnego kleju, natomiast nowe mają już klejone radiatorki, więc spróbuj lekko susarką podgrzać i z wyczuciem je zdjąć. Jak ani drgną to odpuść. Poza tym w większości przypadków są obecnie na Promosach robione ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) A moze KingMax 1066Mhz ? Sprawdzilem przed chwila te 900 4-4-4-12 co autor tematu szuka, 32M poszlo na 1,9V ;) Edytowane 26 Września 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) @XA czy jestes w stanie zorientowac sie jakbym wkleił zdjecia A-DATA Vitesta EE 800+ na jakich moga byc kosciach bez zdejmowania radiatorow? Jesli nie to pls o info jak zdjac z nich radiatory zeby nic nie uszkodzic? Chodzi mi glownie o to czy kupilem pamieci na D9 czy nie. Czytalem nie dawno topic do 22 str. o MSI NEO2-FR/FIR i sie przerazilem ze te pamieci moga miec problemy z ta plyta (na biosie 1.3) i sie zastanawiam czy juz ich nie oddac do sklepu. Wszystko w domu mam E2180+MSI NEO2 -FR i A-Daty 800+ ale jeszcze w paczkach bo nie mam czasu tego zlozyc, tydzien temu ur. mi sie coreczka i nie ma czasu nawet taczki zaladowac A teraz sie wogle boje bo jak rozgrzebie wszystko w srodku, zloze odpale i bedzie lipa to wylewu dostane :mur: a potrzebny mi jest dzialajacy komp. Z gory dziekuje /edit: zrobilem zdjecia tym pamieciom Edytowane 8 Października 2007 przez disaster3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 jakim sposobem zdjąłeś radiator? ja próbowałem i łatwo się nie dało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 jeszcze zanim je wlozylem do kompa lezaly caly czas od jakiegos tygodnia w samochodzie przy 10 st. Nie byly w kompie nie byly rozgrzane wiec sie jeszcze chyba ta tasma z klejem tak nie roztopila. troszke podwazylem palcem i rownomiernie na calej dlugosci podwazalemi odeszly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 te a-daty ze zdjęcia wyżej są raczej na promosach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 (edytowane) mialem okazję pobawić sie A-datami Promosy i nawet znosne na DFI T2R UT LP P35 robią w zestawie 4X1GB CAS 4 nie bangla powyżej 450MHz a le za to 5-4-4-4-15 (screen 18 ale poźniej na 15 szly spokojnie) Edytowane 10 Października 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 no wlasnie dlatego sie zastanawiam, czy nie zostawic sobie tych A-DATA. OC jakims sie nie bede zajmowal, chce sobie ustawic procka na 7x400 moze 8x400 a pamiatki puscic na 800 no moze troszke wyzej na 4-4-4-12. Glownie kompa mam po to zeby grac w MULTI i chyba bardziej mi sie przydadza 2 komplety A-DATY (w sumie 4 GB) ramu do grania niz super hiper, ekstra za 570 Good Ram Pro 1066, ktorych potencjalu nie wkorzystam. Dlatego wlasnie sie zastanawiam co robic. Proca chce sobie ustawic w ok. 3.0 Ghz zeby nie byl waskim gardlem dla grafy. A z grafika sie na razie wstrzymam poczekam na te nowe 8800 GT/GTS lub na serie 9XXX i wtedy cos dokupie, mysle ze proca obleci. A wracajac do tematu, wrzuce zdjecie jesszcze tej drugiej kosci z kompletu, Sadze ze to to samo? Chyba ze sie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 też promosy wybierajac 4GB dobrego RAMu lub 2GB szybszegowybieraj 4GB, no chyba że SPI to twoja pasja. Do gier 4GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Potestowalem troche moje a-daty, na razie pierwszy dual kit... Oznaczenie kosci takie jak na zdjeciu powyzej, czyli: AD29608A8A-250G Na naklejce: ADQVD1A16 Wyglada na to, ze moje kosci to D9GTC. 555 4-4-4-12@2.69V 585 5-5-5-15@2.69V Edytowane 14 Października 2007 przez RaKLeZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasp Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Wyglada na to, ze moje kosci to D9GTC. Jesli mozna zapytac... gdzie lub od kogo kupowales swoje kostki? Wynik całkiem przyjemny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Pamieci kupione w morele.net ~miesiac temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Potestowalem troche moje a-daty, na razie pierwszy dual kit... Oznaczenie kosci takie jak na zdjeciu powyzej, czyli: AD29608A8A-250G Na naklejce: ADQVD1A16 Wyglada na to, ze moje kosci to D9GTC. wiesz może ile u Ciebie poszły maks na 2,5v i na 2,3v na cl4 ? moje to chyba promos niestety :? bo tak to by nawet na takim napieciu chyba nie poszły? nie wiem bo maks dawałem 2.5v :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hulk Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) wiesz może ile u Ciebie poszły maks na 2,5v i na 2,3v na cl4 ? moje to chyba promos niestety :? bo tak to by nawet na takim napieciu chyba nie poszły? nie wiem bo maks dawałem 2.5v :razz: A-Data extreme Bez EPP PC2-6400 Vitesta Extreme Edition 4.0-4-4-12 @ 2.0V ProMOS Brainpower PCB Micron D9GMH (B6-3) Brainpower PCB Micron D9GCT (B6-37E) Brainpower PCB Z EPP PC2-6400 Vitesta Extreme Edition (EPP) 4.0-4-4-12 @ 2.0V ProMOS Brainpower PCB Micron D9GMH (B6-3) Brainpower PCB Micron D9GCT (B6-37E) Brainpower PCB a teraz A-Data oznaczenia na naklejkach MIQVD1A16 -> Microns ADQVD1A16 -> umgelabelte Mircons ADQVE1A16 -> Promos, Elpidas o.ä. Nawet nie musisz teraz ściagać radiatorów, a być możę wyjmować ramu z banku pamięci aby wiedzieć na jakich kościach masz swoje A-Data-y Edytowane 15 Października 2007 przez Hulk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 a teraz A-Data oznaczenia na naklejkach MIQVD1A16 -> Microns ADQVD1A16 -> umgelabelte Mircons ADQVE1A16 -> Promos, Elpidas o.ä. Niby sie zgadza bo ja mam ADQVD1A16 i pamieci kreca sie wysmienicie :) 1125 MHz 2,3v z dosyc dobrymi alphami :) 5-5-5-15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Niby sie zgadza bo ja mam ADQVD1A16 i pamieci kreca sie wysmienicie :) 1125 MHz 2,3v z dosyc dobrymi alphami :) 5-5-5-15 kurcze to ja chyba nie miałem szczęsliwej łapy do tych pamięci tez mam takie same i idą 1000 4-4-4-12 na 2.5v z dośc dobrymi alphami więcej nie daje na razie. Ogólnie 5-tki słabo idą 1066 nie puści na 2.3v :huh: , 4-ki lepiej ale 2.3v to około 960 4-4-4-12 więc trzeba dac więcej papu. Oczywiście mówie tu o ustawieniach full stable na codzien nie tylko do testów. I jak myslicie troche ProMosem pachnie chyba nie? a niby ADQVD1A16 -> umgelabelte Mircons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
persen Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Na pewnym niemieckim forum doszli do wniosku, że te kości to promosy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 a mógłbyś bardziej sprecyzować wrzucic link do strony to sobie poczytam. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
persen Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Nie mam linka, nie pamiętam jaka to była strona, ale dyskusja toczyła sie na dwie strony i stwierdzili, że to najprawdopodobniej promos (choć nie na pewno). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clean Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Posiadam płytę Foxconn P35A. Niedługo powinienem otrzymać te A-Daty. Dowiedziałem się, że są problemy na tym mobo przy pakiecie 4x1GB. Ma ktoś pojęcie jak się uporać z tym problemem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Posiadam płytę Foxconn P35A. Niedługo powinienem otrzymać te A-Daty. Dowiedziałem się, że są problemy na tym mobo przy pakiecie 4x1GB. Ma ktoś pojęcie jak się uporać z tym problemem? Mam pojecie... najpierw to je wloz... Potem sie martw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clean Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Mam pojecie... najpierw to je wloz... Potem sie martw. Sęk w tym, że na razie będę miał tylko 2x1GB, ale po rozbudowie chciałbym uniknąć takich problemów. Mógłbyś podzielić się wiedzą jak się z tym uporać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clean Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 OK. Wsadziłem 2x1GB A-DATA EE+ i 2x1GB A-DATA CL5 Postresuje, potestuje i zobaczymy czy jakieś błędy wywali. Nie wiem tylko dlaczego XP wykrywa jedynie 3GB? W CPU-Z widzi już 4GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eve Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 OK. Wsadziłem 2x1GB A-DATA EE+ i 2x1GB A-DATA CL5 Postresuje, potestuje i zobaczymy czy jakieś błędy wywali. Nie wiem tylko dlaczego XP wykrywa jedynie 3GB? W CPU-Z widzi już 4GB. No i jak po testach,jakie wyniki ? XP widzi tylko 3gb i raczej nie da się tego obejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Panowie, czy bral ktos A-Datki w tym sklepie moze http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C4310108 ?? Czy sa to na bank te ze zdjecia, z czerwonymi radiatorami ? Bo ktos kiedys miala jakis przypal, ze niby fota taka, a dostal zwykle, ale nie pamietam o jaki to sklep chodzilo. Rozumiem, ze te A-Datki to na ProMosie sa na 100% ? No i przy okazji, moze nie Extreme, ale czy ktos wie na jakich to kosciach jest i czy w ogole warto doplacac do Extreme, przy takiej cenie zwyklych http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C4310036 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Panowie, czy bral ktos A-Datki w tym sklepie moze http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C4310108 ?? Czy sa to na bank te ze zdjecia, z czerwonymi radiatorami ? Bo ktos kiedys miala jakis przypal, ze niby fota taka, a dostal zwykle, ale nie pamietam o jaki to sklep chodzilo. Rozumiem, ze te A-Datki to na ProMosie sa na 100% ? No i przy okazji, moze nie Extreme, ale czy ktos wie na jakich to kosciach jest i czy w ogole warto doplacac do Extreme, przy takiej cenie zwyklych http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C4310036 warto brac te A-daty z czerwonymi radiatorkami ale wstrzymaj sie bo za tydzien dwa beda chodzic po 150zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 warto brac te A-daty z czerwonymi radiatorkami ale wstrzymaj sie bo za tydzien dwa beda chodzic po 150zł Obys mial racje, bo te A-Datki to mi sie zawsze podobaly i chetnie bym sobie sprawil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 warto brac te A-daty z czerwonymi radiatorkami ale wstrzymaj sie bo za tydzien dwa beda chodzic po 150złskąd te przypuszczenia? ;) jezeli by tak bylo to czekam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 (edytowane) skąd te przypuszczenia? ;) jezeli by tak bylo to czekam :Djestem dobrym obserwatorem 2x1GB Goodram 667 CL5 za tydzien beda po 100- 110zł,tak sam kingstony-juz teraz w speed.pl 2GB kingow mozna kupic za 126zł :lol: ,wysterczy spojrzec na ceny w USA,albo strzaleczki w komputroniku(wlasnie leca w dół :wink: ) Edytowane 10 Listopada 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 no to mnie pocieszyles :D zauwazylem ze cały czas idą w dół ceny ramów ale przeciez tyle sie mowilo ze juz taniej nie bedzie :D jezeli twoje przypuszczenia sie potwierdzą to 4gb kupuje jak nic! OT: "obserwatorze" a jak widzisz sytuacje z 8800gt? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...