Gość Kaaban Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Witam Mój problem przedstawia się tak: Odpalam kompa (po czyszczeniu generalnym), wyskakuje ten czarny ekran, proca wykrywa, test pamięci się zatrzymuje, pokazuje napędy i dyski+error biosa. Wchodzę do biosa, zmieniam cokolwiek, F10 i nie zapisuje-komp się wyłącza. Po czymś takim jak go odpalam to wiatraki chodzą chwile i wyłączają się, na ekranie nic. Muszę zrobić reset biosa i dopiero się normalnie odpala i tak w kółko. F1 nic nie daje, wysypuje się dalej. Co robić? Pewnie padł bios i chyba tylko gwara zostaje? ehh mobo dfi nf4x, semp 2500+, ram hynixy sprawne na 100% (sprawdzane), fortron 350W odpada-z błędem może chodzić bez końca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wapniaczek Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 masz inny zasilacz by sprawdzic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Może podczas czyszczenia obluzowała ci się bateryjka, spróbuj ją ewentualnie może jeszcze wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 sprawdzałem inną zasiłkę, jeszcze dysk tylko... ale to też raczej nie on-kaplica <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Zmień baterie-a może pomoże ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) A czym czyściłeś? Wodą? Ja miałem taką sytuacje, podczas składania wodnego chłodzenia miałem zaciek na płyte. Po wejściu do biosu kilka sekund i się zaiwszał. Myślałem, że już po płycie, ale po ok tygodniu wyschła i działa bez zarzutu :) Może sprawdź jeszcze czy wszystko jest dobrze podłączone. Edytowane 18 Lipca 2007 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 czyściłem sprężonym powietrzem, zdejmowałem radiatory etc. bo już syf był w tym kompie nie z tej ziemi :huh: Bateryjka? Hmm, ale skoro komp może pracować na tym czarnym ekranie bez końca to przecież nie może to być bateryjka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 czyściłem sprężonym powietrzem, zdejmowałem radiatory etc. bo już syf był w tym kompie nie z tej ziemi :huh:Zdejmowałeś radiator z procesora? Sprawdź, czy sie nie przegrzewa - bo ja miałem kilka przypadków w których temperatura powodowała takie "zwisy" w najmniej oczekiwanych momentach, tj. w BIOSie czy też w połowie bootowania z FDD i tak dalej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...