FSC Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 (edytowane) To zadaj pytanie po co 12 a nawet 10"? Po to ze noszenie czy rozlozenie sie z 14" jest duzo latwiejsze niz 15,4" i nawet jesli nie robie tego codziennie to praktycznie w kazdym tygodniu raz-dwa razy musze ganiac z lapkiem. Przerobilem wszystkie dostepne rozmiary i wiem, ze 14" to jest wlasnie idealny rozmiar dla mnie. Poza tym nie kazdy pracuje w Photoshopie.w dodatku ja chodze z lapkiem po calej chacie i raczje ciezko jest klasc 3 kg na kolana nie mowiac juz o wielkosci. 14 cali to kompromis miedzy mobinoscia i desktop replacement. no i po co kupowac w tej samej prawie cenie cos co jest slabsze niz mozna miec i mniejsze i mocniejsze za podobne pieniadze... "OBY" Edytowane 18 Września 2007 przez FSC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 mam nadzieje, ze Asus nie wsadzi takich baboli do F8Sa http://www.pcfoster.pl/content/view/1572/76/ p.s. - kiedy kurka wodna bedzie dostepny ten lapek.....cos dluzy sie a premiera w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Asus-C90.5331.0.html przeczytajcie sobie opinie na temat touchpada w tym lapku...asus F8 ma identyczny..wiec jak daaawno pisalem....touchpad bedzie do kitu....najlepszy touchpad to jednak jest w serii F3 i np taki sam jak w w3j. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 No ten w W3 jest kapitalny, ale juz klikniecie ma calkiem glosne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 no po tym tescie na notebookcheck widac raczej ze c90 to porazka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 no po tym tescie na notebookcheck widac raczej ze c90 to porazka.przewrtowalem caly internet i z moich wnioskow wynika ze ten ati hd2600 jest duzo gorszy od nvidi 8600gt. Wiec szkoda by byla jakby nie pojawil sie asus F8SV w Polsce....Ati ma problemy ze sterami jak narazie dla kart hd2600....problemy pod xpkiem no i slaba wydajnosc wzgledem GT hmmm....czy ktos moze wie cos wiecej i mnie olśni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 No ja akurat czytalem ze HD26 DDR2 jest na rowni z 86GT DDR2, a wersja DDR3 jest lepsza od 86GT DDR3. Napewno nie jest duzo gorszy o to mozesz byc spokojny. Poza tym mnie wydajnosc pod XP nie interesuje skoro z lapkiem bedzie Vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 (edytowane) No ja akurat czytalem ze HD26 DDR2 jest na rowni z 86GT DDR2, a wersja DDR3 jest lepsza od 86GT DDR3. Napewno nie jest duzo gorszy o to mozesz byc spokojny. Poza tym mnie wydajnosc pod XP nie interesuje skoro z lapkiem bedzie Vista.no w sumie....ale kurcze co jest z ta premiera tego lapka....juz moge w sumie go łyknac..nie bede czekal do lutego.....oby cena nie przekroczyla 5400 zlotych....mysle ze bedzie kilka wersji jak zwykle lapka f8sa http://pcarena.pl/page/80630/7/ATI-vs-NVID...ka-w-trybie-HD/ miales racje mastaha...coraz bardziej sie przekonuje do tego H2600 Edytowane 29 Września 2007 przez FSC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonti Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 i tak na nim nie poszalejesz w gierach, wiec wydajnosc grafy nie jest az taka wazna wystarczy by płynnie chodzila vista i staregiery na nowe nie ma co liczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 HL2:E2 bedzie na full latac a giera wychodzi za pare dni :> Poza tym myslisz ze HD26 czy 86GT nie pociagnie takiego Airborne czy nowego NFSa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonti Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 szczerze od giercowania jest stacjonarka lub konsola na lapie nie musi giera smigac, wiec gorsza grafa nie bedzie dla mnie problemem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 to prawda. Niestety takie gry jak Bioshock, World in Conflict, R6 Vegas, nie sa tak super grywalne jak myslalem. Niestety trzeba zjezdzac ostro w dol z suwakami. Ja w te gry gram w srednich detalach i troszke ponizej. W Bioshock roznica miedzy max a srednimi detalami jest KOLOSALNA. Na srednich teksturach wszystko jest rozmyte jak diabli (taka specyfika silnika chyba) i imho gra wyglada gorzej niz HL2. Ostatnio gralem w Lost Planet (wiem ze to nie najlepszy przyklad) ale po oc na srednich detalach mialem 17 klatek.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 (edytowane) Wiadomo, ze lapek zawsze przegra z desktopowa karta o tej samej nazwie. Inna sprawa, ze dobra optymalizacja gry to obecnie rzadkosc na PC. Jak kupowalem x1600 1,5r temu to wrozylem duzo krotszy zywot, a okazalo sie ze nawet tegoroczne gry (c&c3, stalker) dzialaja bardzo dobrze. Tez jestem zdania ze do gier raczej konsole, ale na pc jest pare gierek ktore jeszcze chce zaliczyc i cos lepszego niz integra sie przyda. Jest jeszcze kwestia tytulow. World in conflict czy bioshock faktycznie na max nie pojda, ale Heroes5 czy wspomnialy HL2E2 juz tak, a te gry (nie liczac Spore) licza sie dla mnie na pc. Poza tym jak wspomnialem wczesniej, zwracam tez uwage na inne rzeczy: nizszy proces, uvd etc. A jesli ktos nie ma stacjonarki i tylko lapka wtedy mocniejsza grafa to praktycznie wymog. Edytowane 30 Września 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 I cóż dzisiaj widzę w sklepie? http://asus.f8sa-4s001c.mrach.com.pl/?xT=A...001C,Notebook,2 Cena 4900zł.Nice :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulse Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) I cóż dzisiaj widzę w sklepie? http://asus.f8sa-4s001c.mrach.com.pl/?xT=A...001C,Notebook,2 Cena 4900zł.Nice :) wow :-P teraz juz tylko czekam na recenzje maSTHa212 oraz wszelkie inne :D bardzo mnie interesuje jakosc ekranu, czas pracy na baterii oraz czy mozna dokupic np. wieksza albo do multibaya(jezeli jest?) no i co z halasem, czy jest mozliwosc calkowitego wylaczenia wentylatora, albo skrecenia go do minimum :) jezeli bedzie ktos sklonny podzielic sie wrazeniami bede bardzo wdzieczny :) :D Edytowane 3 Października 2007 przez pulse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 MultiBaya tam nie ma, tyle wiem napewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonti Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Dostępność : - oczekujemy na dostawę szkoda... :( czy on ma I/O e-sata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) jak towar jest niedostepny to zawsze jest atrakcyjna cena, zeby podpalic czekajacych zeby odwiedzali sklep codziennie, pczekajcie az wjedzie na stan :lol2: Chociaz juz 5 klockow to imho troche za duzo. Edytowane 3 Października 2007 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 5k to duzo?? No nie zartuj. Pokaz mi 14, a nawet 15,4 lapka tak napakowanego jak F8 i dostepnego w cenie 4750-5250. Sory ale A8 z lipnym GF7300 bylo na poziomie 4200-4400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 5k to duzo?? No nie zartuj. Pokaz mi 14, a nawet 15,4 lapka tak napakowanego jak F8 i dostepnego w cenie 4750-5250. Sory ale A8 z lipnym GF7300 bylo na poziomie 4200-4400.noooo nareszczcie cos ruszylo....teraz tylko oby byl dostepny i odrazu kupuje...ale po ocenie mastashy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 FSC czy ty naprawde liczycz na krytyczna recenzje ? :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 <_< jesli lapek bedzie miec wady to mozesz byc spokojny ze o nich napisze, nie jestem typem fanatyka, ktory recenzujac sprzet pisze tylko o plusach tylko dlatego ze sam go posiada. Poza tym ja bede go porownywac podswiadomie do W3 wiec poprzeczka ustawiona jest raczej wysoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) <_< jesli lapek bedzie miec wady to mozesz byc spokojny ze o nich napisze, nie jestem typem fanatyka, ktory recenzujac sprzet pisze tylko o plusach tylko dlatego ze sam go posiada. Poza tym ja bede go porownywac podswiadomie do W3 wiec poprzeczka ustawiona jest raczej wysoko.nie nie...mnie interesuje tylko kwestia nagrzewania sie i jeszcze bardziej glosnosci no i czy en ati nie ma przycietych zegarow jak gf8600 gs w F3SV. jesli wszystkie bedzie git to odrazu kupuje bo mam kasiorke. p.s. - jesli sie okaze ze nowy f8sa to suszarka to sobie odpuszcze....jesli nie...i mimo ze wiatrak bedzie chodzil non stop ale z wyczuciem....mam nadzieje, ze na max obciazeniu nie przekroczy 43dB to łykne lapka...bo wydaje mi sie ze to najlepsza propozycja na ta chwili w tym segmencie. Edytowane 4 Października 2007 przez FSC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) 5k to duzo?? No nie zartuj. Pokaz mi 14, a nawet 15,4 lapka tak napakowanego jak F8 i dostepnego w cenie 4750-5250. Sory ale A8 z lipnym GF7300 bylo na poziomie 4200-4400. http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/214390 Może nie jest taki stylowy bo to pro, ale bebechy te same poza dyskiem. Edytowane 4 Października 2007 przez ...John Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) WXGA+ vs WXGA 5400rpm (prawdopodobnie Momentus) vs 4200 Lightscribe vs brak Lightscribe Czytnik linii vs brak czytnika DVI vs brak DVI SPDIF vs brak SPDIF czytnik kart 8-in-1 vs 5-in-1 5 USB vs 4 USB tuner TV vs brak tunera TPM vs brak TPM 1GB Lan vs 100mbit Lan suuuuuure, takie same :mur: Edytowane 4 Października 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 nie od dzisiaj wiadomo ze Asus ma za drogie laptopy w stosunku do tego co oferuja. Poza tym ze zestawiaja mocniejsze karty z 14" matrycami to w asusach nie ma niczego ciekawego. Taka moja opinia. Ta Toshiba nie jest zla w parametrach ale jakosc wykoanania to straszny chłam. Wiem co mowie bo mialem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) Nie no luz, wszystkie 14" maja DVI, tunery TV, nagrywarki z LS, czytniki na 8 kart etc. Asus maja jeden z NAJLEPSZYCH wspolczynnikow wyposazenie/cena, plus minus z na poziomie Acera, a ten jest raczej niedo przebicia. Pomijam wszelkie masci kadlubki, VBI itd bo o zupelnie inna para kaloszy. edit. Aha, zeby nie bylo. Wiadomo, ze sa wyjatki, ale jesli chodzi o segment nizszy i sredni to Asusy stoja na bardzo wysokim miejscu pod tym wzgledem. Edytowane 4 Października 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) oo ten nowy Asus ma runer TV ? Ja w specyfikacji ze sklepu internetowego nie widzialem tunera... Jak ma to jest to ISTOTNA roznica. Bo przepraszam ale roznice typu: o jedno USB wiecej czy spalarka z LS, sa... komiczne... - jak dla mnie. Edytowane 4 Października 2007 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Z tego co wiem mial/ma miec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liptonti Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 specyfikacja w tym sklepie i przy tym modelu kuleje dosc mocno nie bierz pod uwage tego co oni pisza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...