Skocz do zawartości
Mery

Msi K8t Neo Fsr S754

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam plyte jak w tytule MSI K8T NEO FSR na Via K8T800. Kupilem ja ze wzgledu na smierc mojej X1800GTO na PCIe. MSI ma AGP a jako ze mam lezec FX5600 to pomyslalem zeby tymczasowo zmienic plyte na AGP. Niestety po przelozeniu proca, ramu i probach odpalenia przy pomocy grafiki na PCI (Voodoo3) kaplica. Mianowicie podlaczam wszystko i w chwili gdy podlacze do plyty zasilanie automatycznie startuje plyta. Odlaczylem przycisk power od plyty ale i tak podpinam prad do zasilacza i od razu plyta startuje. Speaker milczy na monitorze ciemnosc tylko wiatraki pracuja. Nie ma mozliwosci wylaczenia plyty przyciskiem power (trzymalem go wcisniety chyba z 30sek) bateryjka jest ok ma 3,03V. Clear CMOS tez nic nie zmienia. Ma ktos jakas porade? wizualnie plyta wyglada idealnie czysta zero przypalen rys peknietych sciezek wszystko na miejscu zadnych wydmuchanych kondensatorow.

Prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

K8T Neo (i nie tylko) miały na wyposażeniu śledzia z 4 LEDami, które pokazywały kolejne checkpointy Biosu. Dzięki temu wynalazkowi można sprawdzić co mniej więcej się dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

K8T Neo (i nie tylko) miały na wyposażeniu śledzia z 4 LEDami, które pokazywały kolejne checkpointy Biosu. Dzięki temu wynalazkowi można sprawdzić co mniej więcej się dzieje.

Niestety mam sama mobo i pudelko. nawet instrukcji nie mam sciaglem z neta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

/jeśli sprawdzałeś cpu na innej mobo, to msi leży i kwiczy.

To proc z siga latam na nim od półtora roku. Razem z tym EpoXem służy doskonale.

Zrobiłem sprawdzian i zapiąłem pod pustą mobo msi zasilacz i od razu sie właczył.

Chyba plyta jest amen. Szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi