Skocz do zawartości
DiJo

Oddanie Windowsów Zainstalowanych Na Laptopie

Rekomendowane odpowiedzi

cześć

za niedługo chciałbym kupić laptopa. Niestety większość ma zainstalowany system windows vista :( Czy jest taka możliwość kupić laptop bez windowsów, albo domagać się oddania pieniędzy za windows po zakupie? Czytałem gdzieś, że jeżeli nie zaakceptuje się licencji windows, to mozna zwrócić system. Czy w POlsce też jest taka możliwość?

ps. googlowałem ;) i mało znalazłem na ten temat

ps2. windowsów nie chce bo nie lubie/w linuksie mi lepiej ;)

Edytowane przez DiJo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie dostaniesz pieniędzy od sprzedawcy ani od Microsoftu.

2. OEM jest przypisany do zestawu komputerowego, nie można go odsprzedać.

3. Jeśli wersja BOX to poszukaj kupca ale nie wiem kto by tą :kijem: Vistę chciał .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w przypadku jeżeli mi nie odpowiada licencja na windows? Przeczytać ją moge tylko po kupieniu, a słyszałem że np w viście jest wysyłane dość dużo informacji o użytkowniku do m$ :/ po drugie, tak jak napisałeś to jest vista... :kijem:

w windows xp, w licencji jest podobno zapis (nigdy nie czytałem :P ) że jeżeli użytkownik sie nie zgadza z nią, to może oddać do sklepu :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mnie to zastanawia. Pytałam w jednym sklepie, i podobno możesz dostać wersje bez systemu, ale cena sie nie zmienia.. moim zdaniem takie monopolizowanie rynku.. (najgorsze że w wiekszości przypadków jest to Windows Visto Home.. a wiadomo że co można zrobić z windowsem zwłaszcza w wersji Home ;-) )

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi