DiJo Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) cześć za niedługo chciałbym kupić laptopa. Niestety większość ma zainstalowany system windows vista :( Czy jest taka możliwość kupić laptop bez windowsów, albo domagać się oddania pieniędzy za windows po zakupie? Czytałem gdzieś, że jeżeli nie zaakceptuje się licencji windows, to mozna zwrócić system. Czy w POlsce też jest taka możliwość? ps. googlowałem ;) i mało znalazłem na ten temat ps2. windowsów nie chce bo nie lubie/w linuksie mi lepiej ;) Edytowane 18 Lipca 2007 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 1. Nie dostaniesz pieniędzy od sprzedawcy ani od Microsoftu. 2. OEM jest przypisany do zestawu komputerowego, nie można go odsprzedać. 3. Jeśli wersja BOX to poszukaj kupca ale nie wiem kto by tą :kijem: Vistę chciał . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 a w przypadku jeżeli mi nie odpowiada licencja na windows? Przeczytać ją moge tylko po kupieniu, a słyszałem że np w viście jest wysyłane dość dużo informacji o użytkowniku do m$ :/ po drugie, tak jak napisałeś to jest vista... :kijem: w windows xp, w licencji jest podobno zapis (nigdy nie czytałem :P ) że jeżeli użytkownik sie nie zgadza z nią, to może oddać do sklepu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Kup sobie lapka z linuksem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Oddać możesz ale pieniędzy nie dostaniesz . Sprawdź czy nie ma wersji bez Visty. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taishi Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Też mnie to zastanawia. Pytałam w jednym sklepie, i podobno możesz dostać wersje bez systemu, ale cena sie nie zmienia.. moim zdaniem takie monopolizowanie rynku.. (najgorsze że w wiekszości przypadków jest to Windows Visto Home.. a wiadomo że co można zrobić z windowsem zwłaszcza w wersji Home ;-) ) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Zan Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 zawsze mozesz kupic sobie kadłubka ich konfiguracja jest raczej swobodna wiec systemuu nie musisz kupować, sam mam compala fl90 i spisuje sie znakomicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...