MarDeb Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Witam, Dostał się w moje ręce komp z P4 1,6GHz Northwood FSB 533 na płycie ESC P4IBASD v3.0 muszę z niego wycisnąć dodatkowe 200MHz lub więcej jeśli się da :) W biosie płyty nie ma możliwości zmiany mnożnika procesora ani FSB mogę tylko ustawić pamięć na 100 lub 133MHz. Co można w takim przypadku zrobić? Może jakiś mod na płycie, który coś podbije? Może jakiś program do podkręcania? Może jakiś inny bios? Pomóżcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarDeb Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Ściągnąłem sobie Clockgena ale nie ma w nim wsparcia dla chipsetu i845. Czy są jakieś inne programy do podkręcenia tej płyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 a próbowałeś czymś takim jak ,,setFSB,, ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...