Mario2k Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) dr@jw3r Normalka jak masz nawrzucane zbyt duzo softu do pomiaru SpeedFan + ITESmart z CoreTemp tez mi robil problemy b.t.w Zapodaj linka z jpg pulpitu z ta dupeczka ;0 Edytowane 6 Grudnia 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@jw3r Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 OK, pomierzyłem miernikiem, wszystkie napięcia idealne :) Czyli zasiłka OK. Jutro przyjdzie do mnie arctic ceramique, to przesmaruje chipset i sie zobaczy. Założe jeszcze raz cooler na procu, może cos nie przylega i sie potestuje. Tylko chyba będa problemy ze zdjęciem mugena :| Ściągfał ktoś to chłodziwo?? A co do laski to nie dam, jest moja :D :P A teraz przyszło mi jeszcze jedno do głowy, otóż ramy obsadziłem w slotach 2 i 4, bo slot 1 jest bardzo blisko Mugena...Może jak przełoże na 1 i 3 to nie będzie zwisów?? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba1 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) I kurde znowu mam pecha... Ja nie mam coś szczęścia do dobrych procków :mur: Xeon 3075 (8x333), FSB wall na ok. 505 - 510 FSB... na FC 523 Chłodzenie AC - ThermalTake SonicTower 112 + Zalman 120mm @ 12v, temp. w pokoju wysoka bardzo, bo jestem chory i nie otwieram okien... się cieszyć, albo trzeba było brać X3085 (mnoznik wiekszy). U mnie ten sam wall 505-510, a E6300 ma tylko mnoznik x7..i co mam powiedzieć? Edytowane 6 Grudnia 2007 przez Ryba1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyh13 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) http://www.thgweb.de/downloads/desktop-too...-temp_1097.html BTW. U mnie jak włączam coretemp, momentalnie res kompa, nawet na defaults... Tylko raz udało mi sie to odpalic, zaraz po zlozeniu kompa. Jest to normalne?? :| Dzięki. Ale u mnie też służy za reset. Edytowane 7 Grudnia 2007 przez kszyh13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@jw3r Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 (edytowane) Ściągnij z linka 1 post niżej od mojego. Jak otworzy sie stronka kliknij na (Download: Core Temp Beta 0.95.4), a nie (Download: Core Temp Beta 0.95). U mnie działa :) PZDr Edytowane 7 Grudnia 2007 przez dr@jw3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyh13 Opublikowano 7 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2007 Ten coretemp pokazuje na jednym jądrze 0!, a na drugim 5. W pokoju ok 16 i buda dobrze wentylowana, ale to chyba jakieś przekłamanie. W biosie mam 36, a w Evereście 19 i25. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr@jw3r Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Chyba rozwiązałem problem z OC proca ;) Przełożyłem ramy do banków 1 i 3 i w końcu coś się zaczyna dziać... Na razie tyle, napięcie z biosu 1,51 (asekuracyjnie), temp pod obciązeniem <60*C. Zaraz zapodam 3800MHz i zapodam orthosa na priorytet 10 i sie zobaczy ;) Czyli jednak ten proc to nie taka padaka jak mi się zdawało ;) PZDr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=279714 napięcia nie pamietam, cos miedzy 1,600V a 1,625V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 a chlodzenie? gdzie on ma walla? jaki batch? gratki za proca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Skad wy bierzecie takie sztuki? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 moj 6750 robi 460x8 na 1,3675v z biosu (msi neo2 fr bios 1,4 -> real miernikiem = 1,350V) :D dzisiaj przyszla wreszciepompka to potestuje ile da sie z niego wydusic valdi -> moj jest z .... proline. pierwszy z brzegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 a chlodzenie? gdzie on ma walla? jaki batch? gratki za proca... ULTRA-120 Extreme z wentlatorem 1100rpm walla bede jeszcze szukal 24 tydzien 07 z tego co pamietam Skad wy bierzecie takie sztuki? :Dpierwszy z brzegu z połki ;) moj 6750 robi 460x8 na 1,3675v z biosu (msi neo2 fr bios 1,4 -> real miernikiem = 1,350V) :D dzisiaj przyszla wreszciepompka to potestuje ile da sie z niego wydusic valdi -> moj jest z .... proline. pierwszy z brzegu no, z tego co pamietam to twoj procek sie zapowiada bardzo fajnie na jakies wysokie MHz tu czekamy szesnasteczke jeszcze cos ukrece :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=279714 napięcia nie pamietam, cos miedzy 1,600V a 1,625V :D przy moim cepie to normalnie rodzynek :P Kurde do spi by mi sie taki przydał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 A jest wg wa sens kupowanie mlodszego brata 2,33 ? Czy mnoznik niski i prawdopodobienstwo ze sie trafi na Walla w okolicahc 400 zniecheca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 A jest wg wa sens kupowanie mlodszego brata 2,33 ? Czy mnoznik niski i prawdopodobienstwo ze sie trafi na Walla w okolicahc 400 zniecheca? Jak juz trafisz na walla to pewnie na poziomie 450+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Przez moje ręce przeszły ostatnio trzy szt. e6550. Dwie (z jednego sklepu) poszły pięknie na 500, trzeci przy 430 wywalał już błędy. Podniesienie napięcia nic nie dawało. Przy okazji mam pytanie właśnie odnośnie napięć. Dlaczego na te procesory w ogóle nie wpływa na OC zmiana napięcia ??? A nawet przy 1.4V procek robi szybciej błędy.... Na te wszystkie trzy sztuki nic nie dawało podbicie V. Czy to normalne ??? Przynajmniej temp. mam niskie - 18 iddle i poniżej 45 stopni w stresie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Przez moje ręce przeszły ostatnio trzy szt. e6550. Dwie (z jednego sklepu) poszły pięknie na 500, trzeci przy 430 wywalał już błędy. Podniesienie napięcia nic nie dawało. Przy okazji mam pytanie właśnie odnośnie napięć. Dlaczego na te procesory w ogóle nie wpływa na OC zmiana napięcia ??? A nawet przy 1.4V procek robi szybciej błędy.... Na te wszystkie trzy sztuki nic nie dawało podbicie V. Czy to normalne ??? Przynajmniej temp. mam niskie - 18 iddle i poniżej 45 stopni w stresie... Jak mialy VID 1.35 to nie dziwne ze przy 1.40 sie sypalo, przy takim VID to trzeba dac okolo 1.50 zeby to stabilnie dzialalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Na 1.50 to procek w ogóle nie wstaje. Np. przy ustawieniu 510x7 i stock V komp się uruchamia, ale w Orthosie się wiesza. Jak podbije mu napięcie na 1.40 to komp sie restartuje już podczas ładowania systemu. Czyli za miast lepiej, jest gorzej. na 1.50 w ogóle nie chce się uruchomić <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Na 1.50 to procek w ogóle nie wstaje. Np. przy ustawieniu 510x7 i stock V komp się uruchamia, ale w Orthosie się wiesza. Jak podbije mu napięcie na 1.40 to komp sie restartuje już podczas ładowania systemu. Czyli za miast lepiej, jest gorzej. na 1.50 w ogóle nie chce się uruchomić <_< Pewnie zasilacz za lichy. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 na rozruszanie tematu bo juz polecial na 2 strone (on air cooler) :D http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=285083 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zadam znowu pytanie: gdzie on ma walla? :) Puszczales go na czyms bardziej "fajnym" niz ac lub wc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) @Kean mam nadzieje, ze bedzie problem z odnalezieniem walla :D co do chlodzenia to mamy skomnego efceta produkcji jarka i jeszcze cos z chlopakami powalczymy w tym roku nie ma to jak dobre linkowanie przedswiateczne (; Edytowane 22 Grudnia 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 powinni tego zabronić <_< :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moloch Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Jaki Vcore? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 1,650V realne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 26 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2007 Czyli bez problemów można potraktować E6750 napięciem 1.6 - 1.65V? Bo myślę, że przy takim ustabilizuję 4GHz... na 1.5V uruchamia się, ale do Windows'a już nie wejdzie. A nie chciałbym mu krzywdy zrobić bo teraz znależć e6750 co bez problemu idzie na 3.8 - 3.9GHz to jak w lotka wygrać :) Chłodzenie Ninja... dwie 120 go chłodzą i do tego zawsze mogę szeroko okno otworzyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Patol No Ja bym sie klocil czy Vcore 1.6 -1.65 takie dobre dla proca owszem dla bicia rekordow mozna i trzeba , ale ryzyko ubicia proca i sekcji zasilania B.duze . Jak ktos pracuje w hurtowni i ma nieograniczony dostep do procesorow i mobasow , do tego sam sobie realizuje wymiane gwarancyjna :) To sobie moze testowac i katowac VCore nawet 1.8V i bic Rekordy Jakos sobie niewyobrazam aby ktos poswiecal sie i ubijal proce warte 2-3 tygodniowa pensje ot tak dla sportu ,chyba ze rodzice spia na kasie ;) Z mojego skromnego doswiadczenia wiem ze np VCore 1.525 na dluzsza mete 20h/24 potrafi zabic Asusa P5K-E jak rowniez proca C2D po 2 tygodniach :) 2 plyty juz tak zalatwilem :/ Teraz mam trzeciego asusa i zaczolem go traktowac ciut delikatniej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 W tym wszystkim to właśnie ten Asus był słabym ogniwem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Kean Byc moze .... Asus za slaby Ale poprzedniego C2D 6750 tez zabilem na pierwszym Asusie wlasnie ten proc chodzil nonstop na VCore 1.525 max co mu na testy zapodalem to 1.55 przez pare godzin . Jakie z tego wnioski ...??? Na dluzsza mete VCore max 1.45 ???? Asus z seri P5K-E nie nadaje sie do "ostrego" OC ?? przeciez ma niby 8 faz zasilania to niby jaka plyta w podobnej cenie uciagnie na stale C2D 3.8GHz z VCore powyzej 1.5V ?? Pewniakiem DFI LanParty IP35 z cyfrowa sekcja zasilania ,ale ta cena :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 (edytowane) Kean Byc moze .... Asus za slaby Ale poprzedniego C2D 6750 tez zabilem na pierwszym Asusie wlasnie ten proc chodzil nonstop na VCore 1.525 max co mu na testy zapodalem to 1.55 przez pare godzin . Jakie z tego wnioski ...??? Na dluzsza mete VCore max 1.45 ???? Asus z seri P5K-E nie nadaje sie do "ostrego" OC ?? przeciez ma niby 8 faz zasilania to niby jaka plyta w podobnej cenie uciagnie na stale C2D 3.8GHz z VCore powyzej 1.5V ?? Pewniakiem DFI LanParty IP35 z cyfrowa sekcja zasilania ,ale ta cena :/ trele morele- mój na testy dostaje regularnie pod 1.8v , na codzień chodzi 3.6 1.45v - nie ma na razie zamiaru paśc, a jak padnie to zawsze jest gwarka, ale nie sądze,zeby miało się stać coś złego. Nigdy ni spotkałem isę też z opiniami,że 1.5v na codzień jest w jakikolwiek sposób niebezpieczne dla cepka. miałeś pecha i tyle Co do 3.8 ghz na c2d i 1.5v to nie moge -jaki to wysiłem dla mobo? toż niekręcony quad łyka o wiele więcej i jakoś to chodzi nawet na plytach z 3 fazami jak asus p5k. Oczywiście rpzy ostrym o/c quada to taka mobo już sie lubi wyłożyć ,ale to już jest jak najbardziej normalne... Edytowane 30 Grudnia 2007 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...