kuebk Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Woltowanie czegolwiek nie pozwololi przeskoczyc walla, a co zrobic to proste. Nie pasuje Ci oc szukasz czegos innego, pasuje oc to nie szukasz - EZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Czyli po prostu trafilem na lipna sztuke i koniec? Ale chyba nic nie zrobie i bede musial zostac przy tych 3550 przynajmniej do czasu... bo teraz za 300zl to wiele nie kupie raczej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Czyli po prostu trafilem na lipna sztuke i koniec? Ale chyba nic nie zrobie i bede musial zostac przy tych 3550 przynajmniej do czasu... bo teraz za 300zl to wiele nie kupie raczej :( Albo tak jak mowilem Ci juz na gg - reklamowac ze tyle nie robi ile podobno mial robic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 To musiał jakiś "złyczłowiek" być co mu sprzedał procka z lipnym oc :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Tzn ten "złyczłowiek" mówił, że procesor robi ponad 3.6 a ja nawet tyle osiągnąć nie mogę... :/ Mam możliwość zwrotu z tym, że co ja teraz kupię za te 300zł na chwilę obecną? Warto przesiadać się na E5200?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Na chwile obecną jak masz 3.5G stabilnie to go zostaw 4MB kejszu masz fsb wystarczające i w miare dobry proc według mnie. Jak juz zmienic to konkretnie na e8400 nie ogladając sie na jakies kastraty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Odczujesz te 200MHz roznicy? Nie sadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Czy 1.53V na tym procku na codzien przy TT Big Typ to dużo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Czy 1.53V na tym procku na codzien przy TT Big Typ to dużo? Zdecydowanie, ja balbym sie dac wiecej niz 1.45v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 Czy 1.53V na tym procku na codzien przy TT Big Typ to dużo?jaka temp na tym napieciu w stresie ? jaki MHz z tym 1.53V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 jaka temp na tym napieciu w stresie ? jaki MHz z tym 1.53V ? w stresie max jaki wycisnalem przy intel burn test to 77 st.C a przy Orthosie to 65 st.C. 3.6GHz przy takim napieciu dla IntelBurnTest. Natomiast Orthos był stabilny przy 1.48V. Czy nie za duzo te 1.53V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 22 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2008 (edytowane) Juz Ci kolega wyżej odpowiedział że za duzo na codzień 24/7 maks. 1.45v bym dawał i tempy 70* . Swoja droga niezłe musisz miec chłodzenie co daje rade schłodzić proca przy 3.6 1.53v do 65* :wink: Zapodaj scrrena żebysmy mieli pogląd na sprawę. Edytowane 22 Listopada 2008 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) Proszę bardzo. Po 7 min Orthosa temp. ustabilizowała się i już nie szła w górę. Proszę napisać czy w takim razie takie napięcie jest bezpieczne? Edytowane 23 Listopada 2008 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 Proszę bardzo. Po 7 min Orthosa temp. ustabilizowała się i już nie szła w górę. Proszę napisać czy w takim razie takie napięcie jest bezpieczne? Jak juz napisalem, na AC takie napiecie nie jest. Dziwne mi sie troche te tempy wydaja, 3.6ghz, 1.53v i tempy na poziomie 70 to chyba cos nie bardzo. OT: Po co zamazales CPUID? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2008 (edytowane) tempy mam okolo 60 st C w Orthosie a pod IBT - 77 st C max było. Dlaczego tempy takie nie są możliwe? 5 godzin TT Big Typa szlifowałem - jest doslownie lustro. :P Czyzby takie wyniki na wodzie były do uzyskania? EDIT: Przed chwila sprawdzalem i pod IMT jest 70 st. C, ale w pokoju chłodnawo - zima :D Edytowane 23 Listopada 2008 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Proszę bardzo. Po 7 min Orthosa temp. ustabilizowała się i już nie szła w górę. [obrazek] Proszę napisać czy w takim razie takie napięcie jest bezpieczne? Zrób porządnego screena żeby uciąć wszelkie podejrzenia o blef :wink: 1.Temperatury W Orthosie sprawdza się po wygrzewaniu minimum 30 minut najlepiej 1 godzina. 2. Screen powinien zawierać: CPU-Z zakładka procesor, Orthos smallftt, CoreTemp, HWMonitor z napięciami lub SpeedFan (obciązenie procesora) 3. Żadne z okien nie może być zasłonięte lub zamazane Big Tyfus nie jest najwydajniejszym chłodzeniem AC ( porównywalny z Thermalright XP-120 ) lepze od niego jest np Karakorum dlatego kolege wyżej tak dziwią Twoje temperatury , swoja droga mnie też. Zeby uzyskać temp. 59* na rdzeniach przy 1.53v i 3.6GHz na Ac musiał byś mieć: -ultrę 120 Extreme - wentyl 3000 rpm Delta -10* w pokoju -ściągnięta czape z proca sam mam szlifa na Ultrze120A i HR01 takze wiem ile to naprawde daje na 65nm Intela ale w sumie nic n ie jest niemozliwe, pozostaje si e cieszyc że temperatury sa dobre, co nie zmienia faktu że 1,45v real jest według mnie granica bezpieczną , przy wyższych v może nastapic szybsza degradacja struktur krzemowych. Ale to już zalezy od Ciebie ile sobie ustawisz 24/7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy1 Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 (edytowane) O ile dobrze pamiętam to przy 1.55V w biosie proc 3.7 przy temperaturze w pokoju około 15 stopni i czterech 120mm wentylach wykręconych na maxa około 3500tys.obr. miałem około 68-70stopni.Chłodzenie box :wink: Edytowane 25 Listopada 2008 przez jimmy1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 (edytowane) Zatem umieszczam kolejnego screena: Napiecie z BIOSu 1.53V i HWMonitor odczytuje 1.5V a w stresie 1.47V. Tylko proszę nie pisać, że mam uszkodzony czujnik temp. Na BOXie miałem 74 st. C przy 3.4GHz i 1.41V. Co do Karakorum - ma tylko 3 heatpipy vs 6 na Big Typie. Nie ma fizycznej możliwości by bylo wydajniejsze, przynajmniej od mojego Big Typa, ktory dodatkowo trzyma sie na Backplate od Thermalrighta i na śrubach z nakrętkami samokontrującymi :P. Co sądzicie o moim Big Typie? Edytowane 25 Listopada 2008 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2008 Co do Karakorum - ma tylko 3 heatpipy vs 6 na Big Typie. Nie ma fizycznej możliwości by bylo wydajniejsze, przynajmniej od mojego Big Typa, ktory dodatkowo trzyma sie na Backplate od Thermalrighta i na śrubach z nakrętkami samokontrującymi :P. Co sądzicie o moim Big Typie? jest mozliwość bo ma direct touch heatpipe i nowsza konstrukcję, a trzyma się mocno. Nic tylko sie ciesz że masz chłodnego proca , bo ja na Boxie na E4500 M0 miałem przy 1.44v cos koło 74* W kazdym razie na pewno cicho i ciepło to w pokoju nie masz :wink: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 jest mozliwość bo ma direct touch heatpipe i nowsza konstrukcję, a trzyma się mocno. Tylko, ze ja mojego Big Typa tak zeszlifowalem, ze jest Direct Touch Heat Pipe :P. Moj Big Typ rowniez szatansko sie 3ma jak juz nadmienialem wyzej. To Karakorum wyglada zabawkowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Tylko, ze ja mojego Big Typa tak zeszlifowalem, ze jest Direct Touch Heat Pipe :P. Dobre, podoba mi się, spadłem z krzesła aż :D :lol: grasty za samozaparcie w szlifowaniu. Eot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2008 Na szlifierce szybko poszlo tylko z wyrownaniem dluzej. Calosc okolo 5 godzin. Nie wiem z czego sie zbijasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 tempy mam okolo 60 st C w Orthosie a pod IBT - 77 st C max było. Dlaczego tempy takie nie są możliwe? 5 godzin TT Big Typa szlifowałem - jest doslownie lustro. :P Czyzby takie wyniki na wodzie były do uzyskania? EDIT: Przed chwila sprawdzalem i pod IMT jest 70 st. C, ale w pokoju chłodnawo - zima :D Zmartwię Cie ze na wodzie było by chłodniej :) kiedyś bawiłem się low endowym blokiem i E4300 @ 1.56V w orthosie max 58 stopni na jajkach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 28 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2008 Woda to woda. Za 100 PLN watpie zeby bylo chlodniej niz u mnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2910 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2009 Cześć mam e6750 z oznaczeniem na procku L719A784 czyli tylko różni się ostatnią cyfrą od procesora przedstawionego w pierwszym poście i czy moglibyście mi powiedzieć co mógłbym oczekiwać po mojej sztuce ? Kręci się podobnie jak bohater pierwszego postu ? Aha i jakie standardowe napięcie na rdzeń ustawia mobo przy pierwszym starcie kompa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2009 Cześć mam e6750 z oznaczeniem na procku L719A784 czyli tylko różni się ostatnią cyfrą od procesora przedstawionego w pierwszym poście i czy moglibyście mi powiedzieć co mógłbym oczekiwać po mojej sztuce ? Kręci się podobnie jak bohater pierwszego postu ? Aha i jakie standardowe napięcie na rdzeń ustawia mobo przy pierwszym starcie kompa ? Wszystko zależy od konkretnej "sztuki". Tu nie ma reguły - trzeba samemu metodą empiryczną znaleźć max OC przy rozsądnych temp. Jeśli chodzi o Vcore, to płyta ustawia to na podstawie Vid. Zależy to od konkretnego egzemplarza. Zasada jest prosta, im mniejszy Vid (np 1.25V) tym większe szanse na dobre OC - Vid odczytasz np. w Core Temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Pytanie mam do was czy połączenie E6750, Asusa Commando i 2x1 GB Mushkin HP2 będzie dobrym rozwiązaniem? BO mogę nabyć takie połączenie za 600 zł od znajomego i niewiem czy to będzie opłacalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...