DYM Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 W intrukcji obsługi tego modemu jest napisane "W trakcie normalnej pracy modemu powinny stale świecić się w kolorze zielonym diody "Power", "DSL" i "Internet", a mrugać diody "Ethernet" i "Activity". A ja mam tak ze dioda Internet wogole nie świeci a Ethernet świeci cały czas :? Internet mi działa ale jak na 6mb łącze to słabe transfery mam bo max 530kb/s. Może ktoś wie czemu tak sie dzieje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Masz wszystko ok z didami i modemem. Ja ma 2mb i tez swieca sie 3 i ostania murga, monetr tez powiedzal, ze 3 na stale, murga piata. Edytowane 19 Lipca 2007 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DYM Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Gdy torentem sciagam jakis plik z predkoscia 100kb/s to strony mi wolno chodza :? i to niby łącze 6mb :? Edytowane 18 Lipca 2007 przez DYM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Za duzo polaczen naraz pewnie nawiazujesz. Albo upload zatkany. Zainstaluj sobie sFossSpeed(soft od kolejkowania itd) i zobacz, czy jakas poprawa. A co do szybkiego pobierania "ciekawego stuffu" to polecam zamkniete trackery. A co do lampek - ja tam mam w instrukcji napisane tak jak mam na modemie - swieca sie pierwsze 3, 4 nie swieci, 5 miga przy transmisji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DYM Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Dzieki za sFossSpeed teraz poprawila mi sie predkosc(ponad 600kb/s) ciekawe ile mozna ma uzyskać predkość? Edytowane 19 Lipca 2007 przez DYM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Powinienes moc wyciagnac 768kB/s. Zobacz polaczenie z cdi.dialog.net.pl - jak nei bedzie tyle wyciagalo, moze Ci cos nie wyrabia :P Zobacz, czy miedzy modemem a kompem masz link na 100Mbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DYM Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) "Zobacz, czy miedzy modemem a kompem masz link na 100Mbit" tzn ze co bo niekapuje ? :oops: dzisiaj sciagalem z predkoscia 740kb/s :) Edytowane 19 Lipca 2007 przez DYM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Skoro sciagales juz 740kB/s to juz nie ma znaczenia :) Czasem tak jest ze jak karta sieciowa linkuje sie z modemem na 10mbitach MOZE wolniej chodzic net szybszy od tych 5mbit. Aha - sciagaj z wielu zrodel naraz tzn kilka plikow. Polecam FlashGet do HTTP i FTP oraz LimeWire do "ciekawostek" - ludziska w stanach tego uzywaja a tam uploady sa troche wieksze niz u nas;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Jak Ci się udało przerobić ten modemik do dsla na modem pod neo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DYM Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Jak Ci się udało przerobić ten modemik do dsla na modem pod neo? do kogo to pytanie ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Ten modem daja do Dialog DSL, a ze jest opcja 6mbit takze, wiec nie ma powodow zeby przypuszczac ze chodzi o neo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...