yofcborc Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Witam wszystkich ;) Mam mały problem ze swoim sprzętem i mam nadzieje że ktoś mi pomorze. Więc posiadam Procesor Pentium 4 2.4GHz i mam mały problem przy włączaniu komputera. W biosie wyskakuje mi napis ‘PCU Fan Error” i musze wciskać F1 by komputer włączył się normalnie. Co mogło się stać z moim wentylatorem na procku i co musze zrobić? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 wymienić, bo sie zaciera i ma niższe obroty niz alarmowe w biosie, lub podłączyć w inne wejście na płycie gdy wiatraczek ma termoregulacje, możesz tez wyłączyć ten alarm, aby płyta nie informowała o nisich obrotach wiatraka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gotik Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Proponuję zobaczyć jakie są obroty wentylatora w biosie, oraz jakie są ustawione wartości dla alarmu obrotów CPU Fan. Dodatkowo sprawdził bym co fizycznie dzieje się w wentylatorem CPU. A zastanawiające jest też to, że nie piszesz nic o przegrzewaniu się procesora. Przypomnij sobie i porównaj temperatury procka kiedyś a dziś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yofcborc Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 wielkie dzieki ;) podpiąłem wiatraczek pod inne wejscie na płycie głównej i po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...